Jsem ceska a chci si vzit slovaka

Krásný večer , obracím se na Vás hned s několika otázkami. Chceme se s partnerem společně vzít , jde ale o to že momentálně z důvodu výpovědi z bytu společně nežijeme. Ja jsem docasne u rodicu a on kvuli praci na ubytovne .Dela pod drahama takze cestuje hodne po republice. Zajima me jak to je , kdyz se chceme vzit. Co si kde mame vyridit ? Jake doklady k tomu potrebujeme a zda nektera z vas resila to , ze ja jste mela trvaly pobyt tu a on na Slovensku. Ma tu povoleni k pobytu . Mame spolecne syna. Jeho maminka je ceska ale prestehovala se na vychod. Jaka je lhuta ohledne dokladu. Docetla jsem se ze nektere papiry slovwnske urady navystavuji. Moc Vam dekuji za odpovedi a preji krasny vecer.
Odpovědět
Profilova fotka
mali sme to naopak (ja SK, muz cech). On potrebuje zo Slovenska akurat potvrdenie o trvalom pobyte, co si tak pamatam. Papier co slovenske urady nevystavuju je potvrdenie o bezuhonnosti (ze uz nie je na slovensku zenaty), tam sa akurat musi zaziadat o prominuti.. myslim ze nic viac sme neriesili, zajdite na matriku v mieste obradu a oni vam uz povedia. a co myslis lhutou ohledne dokladu?
Odpovědět
Lhutou ohledne dokladu jsem myslela za jak dlpuho mu vystavi nove doklady a kde si o ne musi zadat. A jak tovlastne je kdyz se vezmem tu , dostane nase doklady ? Ci obcanstvi ?
Odpovědět
A vlastne jeste me pak zajimalo kam to v republice mame nahlasit a a doklady jak ? Je tu na stary OP , nema pas .Ako sa to pak resi kdyz nam prestrihnu obcanske a on by si teda podle vseho musel pro doklady do mista trvaleho pobytu ?
Odpovědět
Ahoj, já jsem si také vzala Slováka. Měl trvalý pobyt na Slovensku, v Čechách pracuje a bydlíme spolu. Nechtěli po nás vůbec nic, jen čestné prohlášení, že není v jiné zemi ženatý. Předložil jen slovenskou občanku a ani mu jí nestříhali po obřadu. Za svědka mu šel dokonce jeho bratr, také Slovák. Vše naprosto bez problémů, žádné další doklady nechtěli a ani jsme nic jiného nevyřizovali. Občanství se sňatkem nezískává.
Odpovědět
Profilova fotka
My sme také tak, teda, téměr, já Slovenka, on čech. Slovák se nebere v ČR úplně jako cizinec. Je to prostě občan EU, stejně jako vy. Na matriku jenom podá kromě občanky a rodného listu prohlášení, že není ženatý v žádné zemi, který mu však vydají v místě jeho trvalého pobytu. Jestli už má přechodný pobyt, tak po roce manželství bude mít nárok na trvalý pobyt v ČR, ale na občanství si ještě pěkně dlouho počká, jestli o něj jednou bude chtít zažádat.
Odpovědět
Profilova fotka
@minislee nedostane doklady ani obcanstvi, vybavi si ich na slovensku v mieste TP. Akurat na to musi ist s ceskym oddacim listom na tu matriku a zaziadat o slovensky oddaci list, a az na zaklade toho mu daju nove doklady. To moze trvat aj dva mesiace. o obcianstvo moze ziadat myslim po 5 rokoch TP a TP dostane rok po svadbe, ak bude chciet. Mne OP neprestrihli, jemu by tiez nemali, my tusim ani nemame stav v OP takze ho ani nemusi menit.
Odpovědět
Holky moc Vam dekuji. Bude to malicka svatba s nejblizsima. Cenim si kazde rady . Jste moc hodne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Dobrý večer, měla jsem svatbu já jsem česká a on Slovák bydlíme v ČR bohužel manžel nemá v ČR trvalí pobít potřebují poradit jak dál postupovat s doklady manžela zda mu je vymění tady v ČR nebo musí na Slovensko si je vyměnit po svatbě máme v plánu odejít z české republiky děkuji
Odpovědět
@eriktancos pokial menil meno alebo mu konci platnost, tak to musi riesit na SK alebo na SK ambasade, ktora je v Prahe. To ale trva dlhsie ako ist to vybavit na SK. Co ma s dokladmi?
Odpovědět
Profilova fotka
@kitycat Už asi nic, je to 4 toky stará diskuze
Odpovědět
@l_a_u ten, na ktory reagujem je tohtorocny. Ale uz to asi vyriesili ked sa nepytaju 💁‍♀️
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?