Je nezbytne zaregistrovat snatek v zahranici na matrice v Brne i kdyz v CR vubec nezijete?

Na webu ministerstva zahranici jsem se docetla, ze: Po uzavření manželství se lze obrátit za účelem obstarání českého oddacího listu na příslušný zastupitelský úřad ČR nebo na matriku v místě trvalého pobytu novomanželů v ČR, případně přímo na Zvláštní matriku vedenou Úřadem městské části Brno - střed, která český oddací list vystaví. Tudiz "lze se obratit", ne "je povinen se obratit" nebo "musi se obratit". Zatim jsem nenasla nikde, ze nezaregistrovani snatku v CR je nelegalni nebo ze jsou tam sankce. Spousta lidi to asi dela kvuli detem a jejich ceskemu obcanstvi, ja jen nevim, jestli vsechno to papirovani ma smysl pro mne, kdyz v CR uz leta neziju a deti nemam. Ma nekdo podrobne informace nebo odkaz na to kde se da zjistit, co se opravdu musi a nemusi, jake jsou sankce (pokud nejake jsou) a cdo zaregistrovanim na ceske matrice vubec ziskam?
Odpovědět
Profilova fotka
Být Tebou si ho rozhodně udělám. Teď ti přijde zbytečný, ale jednou by se ti mohl sakra hodit. Já tenkrát poslechla matrikářku i když jsem si říkala, co blazní ja sem šťastná nic se nemůže stát.NO stalo a já byla ráda, že sem si ho udělala.Stálo by mě to hodně lítání, problémů a hlavně asi syna! Ted dite třeba nemáš,ale za čas? Bez něho by mu nebyla uznána česká státnost A TU DOPORUČUJU dělat vždy!!!!!!At jste si manželem jistý na 1000%, vždy ji svému dítěti udělejte.
Odpovědět
Ahoj, ma to tusim na starosti zvlastni matrika v Brne. http://www.stred.brno.cz/zvlastni-mat... Tak jim muzes napsat a zjistit, co a jak :) Taky bych to doporucila kvuli pripadnym detem zaridit.. Prece jenom za 20 let se treba syn bude chtit odstehovat na chvili do Prahy, a dvoji obcanstvi se nekdy sakra hodi :)
Odpovědět
Sňatek v zahraničí je potřeba dořešit i v ČR co se týká dokladů. Buď na našem zastupiteláku v zahraničí nebo na matrice v ČR - většinou v místě bydliště. Předkládá se cizozemský oddací list s překladem do češtiny, pokud je potřeba i opatřený apostilou či superlegalizací. Pak rodné listy snoubenců, OP, CP...po sepsání zápisu na matrice se odešlou doklady na zvláštní matriku do Brna, kde vám bude vystaven český oddací list. Po té si vyřídíte nové občanské průkazy, příp. nový cestovní pas.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?