Jaké doklady potřebuji vyměnit,když měním pouze přijmení,trvalý pobyt ne

Profilova fotka
Ahoj,jaké doklady se všechny mění,když měním jen přijmení,trvalý pobyt zůstává stejný
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě všechny, protože se vám mění jméno. Tj. občanka, pas, kartička zdravotního pojištění, řidičák a nahlásit v bance + udělat nový podpisový vzor a vyměnit karty. Pokud máte hypotéku, tak i tam nahlásit, zároveň nahlásit na stavebko a životní/penzijní připojištění. Skoro na všechno potřebujete mít novou občanku.
Odpovědět
Profilova fotka
přesně co říkala @esufi vše kde je nahlášeno staré jméno, taky ještě operátor, já mám zatím, vyměněný řidičák, pas, občanku a zdravotní průkazku, to ostatní má čas ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
takže nahlásit nové jméno až budu mít hotovou občanku?hlavně na hypotéku.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a měnily jste to až Vám došel oddací list že?
Odpovědět
Profilova fotka
@nikola0085 jméno nahlas dřív než s novou občankou, na občanku čekáš 3 týdny, to můžeš se starou a tím lístkem zeleným a oddacím listem, nejdřív si vyřiď ty základní věci jako je občanka, pas, řidičák a zdravotní průkazka, chypotéka ta má čas @silvie2222 určitě až jak přišel, si ho kopírovali
Odpovědět
Profilova fotka
@bonnie86 že se tak vkrádám....takže až mi po svatbě dojde odd.list tak teprve můžu jít žádat o novou občanku? A až budu mít občanku, tak zdrav.kartu,řidičák a do banky??? :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@pypika já jsem vše vyřídala v jeden den, když ti dojde odd.list tak běž první na občanku, pas a jestli máš fotku na řidičák tak i rovnou na nový řidičák, pak zdrav.průkazku, nemusíš čekat, než se ti za 3 týdny vyřídí občanka, s odd.listem vyřídíš vše,ale musíš mít u toho tu starou občanku s tím zeleným lístkem co ti vypsala matrika, banku si nech naposled až jak budeš mít už doklady doma, já jsem na bance ještě nebyla, tam říkali, že stačí až s občankou novou
Odpovědět
dopňuji zkušenost - zdravotní pojišťovna, alespoň MVČR, si to zjistí sama z registru a rovnou posílá kartičku na nové jméno. Já tam teda včas došla, ale právě mi informovali, že jsem tak asi jedna z 10 a nová kartička je už na cestě.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Ministerstva vnitra máme s manželem taky tak to je super že tam nemusíme chodit
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a jak je to spenězi na poště,normálně mně je vydají když dojdu jen se starou občankou a tím zeleným lístkem?Při vyřizování nové občanky snad starou nebudu odevzdávat.Protože když jsme ji měla prošlou a měnila jsem bydliště zabavili mně tu původní hned při sepisování žádosti
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie2222 já se obávám, že na poště ti nic nedají.. mě bylo řečeno, že mi na ustřihlou občanku nedají ani balík.. ale jinak mi starou občanku nechali, paní si jí vzala až když mi dávala novou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jeste doplnim ze prvni jsem sla na ridicak o ten se musi zazadat do 5prac.dnu(oddaci list nechteji) pak az prijde oddaci list tak obcanka a pas..jinak co se tyka posty atd me vse cely mesic bez problemu davali..obcanka je zaroven se zelenym papirem platna do doby nez mas novou..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já si taky myslím,že se zeleným papírem musí platit,to by někteří zůstaly bez prostředků.
Odpovědět
Profilova fotka
@1nelinka no vidíš jiný kraj jiný mrav.. mě pošťák řekl, že mi balík nedají.. ale u nás měla i problém s tím, že mám v občance jinou adresu než na balíku.. to by bylo na jinou diskuzi ;-)
Odpovědět
V tom případě je (logicky) potřeba vyměnit všechny doklady, kde je uvedené tvé jméno ;-). Jinak dle matrikářky a praxe z banky (ne jako pokladní, ale poradkyně) je OP s ustřiženým růžkem + zelený doklad postačující a měl by být respektován, ale vše je o lidech. Pokud by byl pouze zelený ústřižek, akceptovat to nebudou nikde. @dany69 To je docela síla s tou adresou... Vždyť dneska opravdu hooooooodně lidí nebydlí na adrese trv. pobytu :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
@dany69 a mela si u obcanky ten zeleny papir? Bez nej je obcanka neplatna..to se divim ze nekde dekde delaji problemy..:( ja fungovaka uplne bez problemu a to jsem zarizovala docela dost veci
Odpovědět
Profilova fotka
@1nelinka já jsem si to nakonec nechala poslat do práce, když mi do telefonu řekl, že na ustřihlou občanku mi to nedaj.. takže jsem to ani nezkoušela. Nechci tady šířit paniku, jak je vidět, je to o lidech ;-)
Odpovědět
Chtěla bych se ujistit - pokud zůstává jméno stejné, tak měním jen občanku?
Odpovědět
Profilova fotka
@cokoladovakocka Nenapadá mne jiný doklad, kde by byl uveden stav. Takže myslím, že jen tu občanku. (A pokud v občance není stav uveden, tak není nutno měnit ani tu.)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky? Co kdyz odletam hned po svatbe na dovolenou? Muzu si o ridicak apod zazadat az po navratu? Svatba bude 17.7.2015 a vracime se 3.8 nejdrive
Odpovědět
Profilova fotka
@timotek69 taky nežádám o řidičák hned pojedu tam až s oddacím listem a až pominou ta vedra.
Odpovědět
Profilova fotka
@timotek69 určitě můžeš :)
Odpovědět
Měnila jsem taky jen příjmení. Dostali jsme oddací list hned v pondělí po svatbě. Zašla jsem nejprve na občanku s oddacím a rodným listem, protože mi bylo řečeno, že bez platné občanky o řidičák žádat nemůžu. Po zažádání o občanku jsem šla žádat o řidičák a tam jim stačilo ukázat zelený lístek.
Odpovědět
Profilova fotka
@timotek69 ahoj já taky letím hned 2 dny po obřadě tudíš svatbu máme 25.7. a 27.7. odlítáme z Mnichova na svatební cestu.A když jsem se ptala přímo na úřadě tak mi řekla že občanku mi nebudou ustřihávat a pojedu na svoje staré jméno a oddací list si taky vyzvednem až přijedem.Tak že v pohodě můžeš vyřidit vše až z dovolené přijedete.My se vracíme taky myslím že 3.8.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?