Jaké doklady potřebuji na matriku kvůli termínu svatby?

Profilova fotka
ahojky, mam otazecku, jake doklady a papiry potrebuji abych mohla jit na matriku zadat o termin svatby? A nevite nekdo jak je to s finanovaním? plati se i na urade? a pripadne koli? Ja jsem z VČ a prítel z Prahy. Brát se chceme v Praze. Děkuji :-)
Odpovědět
Když chceš termín nepotřebuješ nic. Jen vědět jaký a oni ti stejně nabídnou. Když máš obřad na úřadě, tak je zdarma. Na zámku je poplatek zámku + 1000 Kč matrice a kdekoliv jinde je jen 1000 Kč matrice...
Odpovědět
Na matrice jsme si na první schůzce jen zamluvili termín. Dostali jsme lejstro, na jeho základě pak vyplnili údaje do oddacího listu. A měsíc před svatbou jsme oba museli přijít na matriku s tím lejstrem a donesli jsme tam rodný listy a nějaký údaje vyplnili podle OP. Brali jsme se na magistrátě v sobotu, takže zdarma. Ale koukni zde: http://svatby.pardubice.eu/index.php?... to by ti mohlo pomoci :-) :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si termín potvrdila jen telefonicky a máme přijít po novém roce. Jinak s poplatky se to má tak, že neplatíš pouze tam, kde alespoň jeden ze snoubenců má trvalé bydliště. Pokud by si se brala klidně i na jiné matrice (mimo tvůj obvod), tak platíš myslím cca tu tisícovku. JInak poplatky na zámcích záleží na tom konkrétním zámku, my máme třeba pronájem + poplatky matrice cca 4 tisíce dohromady.
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes už to neplatí, že se platí poplatek , když v daném místě nemáte ani jeden trvalé bydliště (jen když je jeden z Vás cizinec, tak je daný nějaký poplatek). Zpoplatněny jsou jen zámky, zahrady, parky, atd., A taky při uzavření manželství mimo stanovenou dobu nebo mimo úředně určenou místnost. Vzít si sebou rodné listy klidně můžete, ale nejspíš si teď jen rezervujete datum a vyplněnou žádost o uzavření manželství, atd. po Vás budou chtít třeba až po novém roce..
Odpovědět
Profilova fotka
u nás jsme musela přijít s vyplněným formulářem, rodnýma listama, manželovým rozsudkem o rozvodu a plnou mocí, že můžu jednat za manžela (protože nemohl přijít se mnou) jinak by se se mnou vůbec nebavili a termín mi nedali. Ale ve vedlejším městě třeba stačilo na matriku zavolat, termín si rezervovat a všechny doklady doložit až měsíc před svatbou. A pokud budete mít svatbu na úřadě, tak pravděpodobně nebudete platit nic, ale kupříkladu ve Valticích se za obřad na MÚ platí 6 tisíc korun.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme museli dojít alespoň jeden osobně s vyplněným formulářem, občankama a rodnýma listama - jinak termín nedali. Každá matrika to má jinak, doporučuju zavolat a zeptat se, často rezervují termín i po telefonu.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli chceš jen zamluvit termín, žádné doklady pro tu rezervaci nepotřebuješ. Doklady chtějí až později. My jsme ani na matriku osobně s doklady nemuseli, poslali jsme to matrikářce mailem i s naskenovanými doklady a všemi potřebnými údaji o svědcích a tak. Pokud máte obřad na radnici,neplatí se nic, platí se jen, když je úředník donucen opustit radnici a vykonat svatební obřad někde jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív musíte mít přesné místo, kde se chcete vzít, podle toho určíte konkrétní matriku a tam si zavolejte a zeptej se. Je obvyklé, že na rezervaci termínu není třeba nic a stačí to telefonicky, ale mohou být i výjimky, jak píšou holky. Pro žádost o uzavření manželství je potřeba vyplnit formuláře, které dostanete od matrikářky, OP, RL, případně doklady o rozvodu, RL dětí, pokud už je spolu máte (originál, ten si matrika nechá).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Na tomto blogu najdete podrobnější návod, jaké doklady po Vás bude matrika chtít předložit, a to v případě civilního i církevního sňatku, včetně informace, kolik Vás co bude stát. http://www.petveci.cz/clanky/doklady-...
Odpovědět
my se bereme na obecním úřadě u nás na vesnici, takže jsme vyřizovali papíry na matrice ve městě, ke kterému jsme patřili než jsme se osamostatnili, chtěli po nás pouze občanky, protože jsme se oba narodili v tom městě, nemuseli jsme mít ani rodné listy ani přítelův doklad o rozvodu, vše si vyhledali v počítači, chtěli jen vyjádření našeho obecního úřadu, že tam můžeme obřad mít (jako když chcete obřad někde venku, třeba na něčím soukromém pozemku apod.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?