Jaká je časová posloupnost při domlouvání termínu svatby?

Profilova fotka
Ahoj všechny nevěsty a budoucí nevěsty, předem se omlouvám, že se tak hloupě ptám, ale nejsem si jistá, jak to řešit. Jde mi o to, že standardně se v našem městě oddává na radnici, kde je i matrika, ale my bychom se chtěli brát v muzeu. Máme zatím jen v hlavě termín, který bychom chtěli, a ještě jsme nikam nevolali a nikde nic zařizovat nebyli. Jde mi o to, že když první oslovím muzeum s návrhem svého termínu, aniž bych ho měla rezervovaný na matrice, a pak se třeba ukáže, že ten můj termín není volný, bude to problém. Když naopak nejdříve půjdu na matriku, řeknu tam, že se chci vdávat v muzeu tolikátého a tolikátého, a pak se ukáže, že v muzeu to v ten den z nějakého důvodu (např. konference) nepůjde, bude to také špatně. Vím, že v muzeu oddávají, ale nemůžu vědět, zda nás oddají zrovna v ten konkrétní datum a čas, který bych na matrice domluvila. Chci se tedy zeptat, kam jít dřív a jaká je časová posloupnost toho zařizování. Dále se chci zeptat, jestli na to, abych mohla mít svatbu v x hodin v muzeu, stačí, aby bylo zrovna volno v tom muzeu a měl kdo mě oddat. Nebo jestli mají na radnici jen nějaké konkrétní vypsané termíny a časy, a jakmile ten daný čas zabere jeden pár, i kdyby měli svatbu úplně jinde, je termín zabraný a musí se vybírat nový z nabídky. Snad mi rozumíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Jsem také od Liberce. V Severočeském muzeu jsme se také byli podívat. Dojdi si tam a na recepci řekni,že byste měli zájem o obřad u nich a oni ti dají kontakt na konkrétní osobu,která tam má svatby na starost. Asi bych se domluvila s ní nejprve. Ale termín si budete stejně muset asi dojednat na matrice.
Odpovědět
Profilova fotka
@luca_lucky Děkuju, a vy to plánujete kde? Myslíš, že to jde řešit i mailem? Muzeum znám:-) a mám takovou pracovní dobu, že se tam jen tak nedostanu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Asi jo. Podívám se ti doma,zda nenajdu ten telefon. Na matriku jsem taky volala,ale pak tam musíš osobně. My to budeme mít nakonec v Jablonném na zámku Novy Falkenburk.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem na matriku i místo obřadu napsala e-mail s dotazem na volné termíny (dej si tam třeba konkrétní data nebo měsíc..) a pak jsem vybírala z těch, které byly na obou místech volné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojk, tak já napřed komunikovala s místem obřadu- máme v galerii na zámku, tam mi dali kontakt ma matriku, všude jsem volala telefonem a oni mi řekli, který termín mají volný a takový, že to vyhovuje jak zámku, tak matrice ;)
Odpovědět
Profilova fotka
My si prvne domluvili termin v hotelu, kde bude obrad i hostina, ale to protoze se jedna o malou vesnici, kde jsme se nemuseli bat, ze by matrikarka se starostou nemeli cas... ve vetsim meste bych si asi prvne zjistila terminy matriky, na kdy maji vyhlasene svatby a vitani obcanku, pokud by uz meli svatbu na stejne datum jako si vyberete vy, tak uz by se dal pripadne posouvat jen cas obradu..
Odpovědět
my sice máme svatbu v kostele a stačilo zajít tam, ale potom se mi přihodilo když už byl domluvený termín, že nebylo místo v hospodě a kvůli tomu jsme znovu hnali na faru, aby nám to změnili , pak zpět do hospody a potvrdit jiný termín. Naštěstí místa byly od sebe vzdálené jen 4 km, tak to šlo, ale i tak to byly nervy a proč si je trochu neušetřit. Nejlepší je jak píše ciglinka zajít do muzea, aby ti řekli volné termíny, pak zajít na matriku a zjistit to samé.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Pokud je svatební obřad jinde než-li na zákonném oddacím místě,což je radnice,pak se jedná o sezdáni formou výjezdu a místo kde chcete být oddáni tak spadá pod určitou konkrétní matriku a jen ta může provést svatební obřad.Vše je o dohodě a ochotě matričního úřadu a také o vaší toleranci ke kompromisu.Pokud to však je s dostatečným časovým předstihem,věřím,že nakonec se domluvíte ke všeobecné spokojenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
v našem případě třeba má to místo oficiálně připsané matrika pod sebe (oddávají tam uz dlouho) a není to na radnici. Nejsou oni taky nějak propojení? My to díky tomu řešíme pouze s radnicí.
Odpovědět
Profilova fotka
@saraj Tam to bude předpokládám ta samá matrika, oboje je v centru města (toho samého:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?