Existuje příspěvek na studujícího manžela?

Dobrý den všem, s přítelem se budeme v červnu brát. On teď zahájil studium na VŠ, má to na tři roky. Já jsem svá další studia odložila na neurčito a šla pracovat, jednak kvůli případné mateřské, ale hlavně kvůli rekonstrukci bytu, stěhování... a abychom prostě mohli normálně žít a nemuset se spoléhat na rodiče. A mám já po svatbě nárok na nějaký daňový odpočet? Když sama mám cca 9000,- hrubého a přítel nic? Doteď dělal letáky, ale to kvůli škole nebude stíhat...
Odpovědět
Myslím, že pokud mu je méně než 26, tak můžeš uplatňovat slevu na dani jako dříve rodiče. Ale jistě to tedy nevím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle také řešíme....manžel pracuje a já ještě dodělávám školy. Zatím moc info nemáme, ptž někdo nám říká, že nic nedostaneme a někdo zase že jo. :-)
Odpovědět
Zeptejte se na sociálce, tam vám povědí přesně. Případně poradí, jak a o co žádat.
Odpovědět
Můžeš uplatnit slevu na vyživovaného manžela(manželku) pokud jeho příjem nepřesáhne 60 000 měsíčně
Odpovědět
ahoj, tohle se odvíjí od manželova příjmu - pokud si za rok vydělá méně než 68tis, můžeš uplatnit slevu do výše 24.840,-- za rok. Pokud jste svazek uzavřeli během roku, máš nárok na poměrnou část z této slevy, a to za každý měsíc, kdy je splněna manželská povinnost od začátku měsíce. Takže jestli máš svatbu 6.6.2015, budeš uplatňovat od července. ;-) kdyžtak si podrobně přečti §35ba Zákona o daních z příjmu ;-) http://business.center.cz/business/pr...
Odpovědět
@roseofnight to je hloupost, to by stát zkrachoval pěkně brzo..
Odpovědět
@sarkahb proč? Tohle je úleva na dani pracujícího člověka na manžela/manželku či dítě, co studuje. Za mě mnohem smysluplnější forma podpory než většina vyplácených příspěvků.
Odpovědět
@kacenkakaca já narážela na tu výši 60tis měsíčně.. to by slevu uplatňovala 3/4 republiky
Odpovědět
@sarkahb Není to hloupost, já jsem studující a manžel bude pobírat slevu 1000 kč za měsíc. Zaměstnavatel jen chce podepsat lejstro, že nevydělám víc jak 60 000 ročně.
Odpovědět
@roseofnight ROČNĚ... to je něco jiného ;-)
Odpovědět
@sarkahb Teď koukám, že jsem se přepsala...tak to se omlouvám, samozřejmě jsem myslela ročně
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?