Dotaz k vlastníkům nemovitostí - katastr

Ahoj, Chtěla bych se zeptat, vdané paní, které vlastníte dům nebo byt, jak dlouho po svatbě trvalo, než vám změnili jméno v katastru? Posílali jsme tam žádost, ale viděla jsem na internetu, že to údajně může trvat až půl roku, než to tam přepíšou, je to možný?? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Žádost není potřeba, katastr čerpá z centrální evidence obyvatel. Takže mě to změnili v podstatě hned, jak jsem změnu příjmení nahlásila na úřadě při objednávání občanky
Odpovědět
@im4fun Katastr sice ma cerpat z centralni evidence obyvatel, ale me to teda zatim nezmenili :-(.. cetla jsem vsude na netu, ze se na tohle nema spolehat, ze to vetsinou hned nezmeni :(.. tak nevim.. asi jis mela stesti. Snad ma jeste nekdo dalsi nejakou zkusenost..
Odpovědět
Já napsala jednoduše na A4, že jsem změnila příjmení, podala na podatelnu KN a změnili mi to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Mě to také změnili hned, aniž bych něco někam posílala...
Odpovědět
Já jsem taky psala žádost a to hned po svatbě. Trvalo jim to měsíc a půl :-| .
Odpovědět
Tak ''uklidnuje' me, ze aspon nekomu to trva podobne dlouho.. poslala jsem zadost pred 14ti dny, odepsali mi, ze to predaji na pravni oddeleni, a od te doby ticho po pesine... asi je to v kazdym kraji jinak, nebo ja nevim :D
Odpovědět
@karlajasmine Tak mě teda vůbec neodepsali. Změnu jsem zjistila v nahlížení do KN. A to jsem kontrolovala tak 3 týdně. Neboj oni to změní. ;-)
Odpovědět
@zamek7 Tak aspon to ted neplanujeme prodavat, tak na to nejak extra nespecham.. ale samozrejme bych byla do budoucna rada, aby tam ty udaje byly spravne no :)
Odpovědět
Profilova fotka
Na provedení změn v KN mají myslím 30 dní
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine no tak já se přidávám.. u mě to taky trvalo a to jsme na to dost spěchali.... nejdřív jsme tam několikrát psali, jestli je potřeba psát žádost nebo formulář, na to odpověděli že ne, že se to změní automaticky - což se bohužel nestalo, takže nakonec jsem tam s tím formulářem musela jít... svatba byla 7.6. a na katastru změna proběhla 13.8., ale formulář jsem jim dodala 28.7. - bylo mi řečeno, že na to mají 30 dní.
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine u mě to změnili taky automaticky vpodstatě hned
Odpovědět
Ahoj, odpovídám tu jako pracovník KN i když jiného oddělení než právního, pod které toto spadá... Katastr si změny přebírá z registru obyvatel avšak změna se přebere tehdy, jeli osoba účastníkem nějakého řízení (vklad, záznam, obnova operátu apod.) V těchto případech se účastníci řízení automaticky ověřují proti registru a případné změny se promítnou i do evidence vlastníků a jiných oprávněných. Pokud účastníkem řízení nejste, pak budete vedené pod původním jménem dokud nenahlásíte změnu, která bude provedena řízením "záznam". Katastr má na provedení 30 dní, ale popravdě to po přijetí nového občanského a tedy i katastrálního zákona nebylo vždy dodrženo a lhůty mnohde překračovány...
Odpovědět
Článek se načítá
@kokca Diky moc za odpoved :-) !!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?