Dokumenty s cizincem a svatba v kostele

Ahoj vsichni. Potrebuju zjistit jake dolumenty potrebuji ke svatbe se spanelem kdyz mame svatbu v KOSTELE. A mame je dat na matriku nebo primo do kostela?? Je tady nekdo, kdo by mi s tim mohl pomoct? A pak dalsi vec... slysela sem, ze krestni list zajistuje farar...prej si ho ma vyptat budto ve Valtikanu a nebo v miste bydliste... nevim co je na tom pravdy proto se ptam i dalsich. DEKUJI.
Odpovědět
Profilova fotka
@eliss225 Dokumenty bude potřebovat matrika, která bude vystavovat Osvědčení k uzavření církevního sňatku = potvrzení pro oddávajícího i pro vás, že z hlediska českého právního řádu se Ti dva mohou vzít a bude to uznáno za platné manželství. Jestli bude po vás chtít nějaké dokumenty, to nevím.
Odpovědět
@eliss225 Ahoj. Na matriku jsme museli dodat manzeluv rodny list - v Polksu navic vydavaji bud castecny nebo uplny, takze predem se na jeho matrice ubezpecit a zaroven potvrzeni o pravni zpusobilosti k uzavreni manzelstvi. To vsechno nechat uredne overit a privezt i s originalem na matriku.Matrika nam potom vydala dokument k uzavreni cirkevniho snatku, ktery s nami i vyplnili. No a potom z druhe strany papiry od kneze, protoze ja nebyla krtena. Takze potvrzeni o absolvovani predmanzelske pripravy a dispens od biskupa, to vsechno dodat na faru, kde byl obrad. Matrika ti teoreticky vsechno rekne, co a ldy od Vas bude chtit. Z tvoji strany tak teoreticky staci rodny list. Zbytek musi dodat manzel. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?