Co vše se vyřizuje před obřadem?

stačí jen rezervovat termín na matrice a zbytek řešit až po svatbě?nebo se vyběhává i něco jiného?...(samozřejmně co se papírování týče:-p)
Odpovědět
Profilova fotka
musíš si na matrice vyzvednout formulář, to je myslím jediné, aspoň já jsem zatím tohle udělala
Odpovědět
Rezervovat termín na matrice a pak tam přijít osobně vyplnit formulář (předmanželský dotazník), popřípadě další potřebné papíry (např. žádost o uzavření sňatku mimo matriku atd.). My máme svatbu na zámku, takže jsme ještě museli rezervovat zámek a pak tam zajít zaplatit poplatek. Jinak co se týká papírování je vše až po svatbě, na což se vůbec netěším...
Odpovědět
Profilova fotka
ano, stačí zajít na matriku, domluvit termín a dodat tam Vaše rodné listy + OP. My třeba máme už společné dvě děti, takže ještě týden před svatbou budeme muset doručit jejich rodné listy kvůli změně mého příjmení. Na to papírovaní potom se ale taky netěším - OP apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. V první řadě si domluvte termín na matrice - rezervujte si ho, třeba i telefonicky. Pak se oba dva osobně vypravte na matriku příslušnou místu, kde chcete sňatek mít (pokud jeden z Vás nemůže, musí mít plnou moc od druhého). A to s platnými doklady- občanskými průkazy (musí být platné v den sňatku, aktuální údaje-např. stav), rodné listy (když máte děti, i rodně listy dětí), pokud se jedná o další manželství předložíte i rozsudek o rozvodu s vyznačenou právní mocí, popř. úmrtní list. Pro cizince platí jiné doklady a ověření. Není to tak hrozné. Po svatbě v první řadě vyřídit nový občanský průkaz, starý po sňatku neplatí, matrika zastřihne roh a tím je znehodnocen. Určitě vše zvládnete, nebojte. Přeji hodně štěstí na hodné a příjemné úřednice a co je znám, převážně jsou :-) .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?