Cestovat po svatbě, prošlý pas, udělat nový teď, nebo po svatbě?

ahoj holky, zjistila jsem, že mám prošlý pas, svatbu máme 23. srpna, uvažujeme o svatební cestě nejspíš Řecko. Nevíte jak to je? Když si teď nechám udělat nový pas teď, mohu na něj vycestovat po svatbě? ( ještě na původní jméno) - cca do půlky září? Pokud bych čekala až po svatbě na nový pas na základě oddacího listu, budu čekat měsíc...a novy ten rychlo pas se mi nechce kupovat za 1500,-....Takhle jsem myslela vycestovat na ten co si nechám udělat teď za 500 a pak jednou až zas někam pojedu-myslim, že to moc brzy nebude :D tak zase nový za 500,- a ne rychlo pas za 1500 a pak zas další s novým jménem za 500? Dá se to takhle? Doufám, že jsem to nenapsala moc zmateně? :D
Odpovědět
Ahoj, nech si udělat pas teď (na rodné jméno), stojí 600,- Kč, a platí 3 měsíce po změně příjmení z důvodu svatby.
Odpovědět
Ahoj, nech si udelat novej na jmeno co mas ted, pokud se nemylim tak ho muzes pouzivat jeste 3 mesice po svatbe na svoje stary jmeno (nutno potvrdit).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. A nešlo by vycestovat na občanku se starým jménem? Já jsem se teď setkala s novomanžely, kterým po svatbě neustřihli růžek občanky, aby mohli hned po svatbě vycestovat na občanky. Ale byli v Itálii. Ovšem nejpozději, až si budeš vyzvedávat oddací list, tak Ti občanku ustřihnou a vydají "zelený papírek". A je potřeba se předem domluvit s matrikářkou, aby nestřihla hned po obřadu. :-)
Odpovědět
Pas na staré jméno platí opravdu 3 měsíce po svatbě. Pak se automaticky zneplatní. Sama jsem odlétala necelý týden po svatbě a už jsem si i vrátila a nikde nebyl problém :-)
Odpovědět
já jsem se domluvila s paní matrikářkou, aby mi nestříhala občanku, taky 2 dny po svatbě vyrážíme směr Řecko, a protože je v EU lze klidně na občanku. Pas mi propadá někdy v prosinci takže pro jistotu pojedu na občanku. Myslím, že do Řecka taky musí doklad platit alespoň 3 měsíce před uplynutím jeho platnosti. No problem.
Odpovědět
holky děkuji
Odpovědět
Také jsem si musela nechat udělat nový pas, pouze a jen kvůli 4 dnem do maďarských lázní, kam jedeme týden po svatbě. Matrikářka mi řekla, že roh občanky ustřihnout musí, nešlo se s ní domluvit jinak, ale že můžu cestovat na pas se starým jménem.
Odpovědět
Profilova fotka
@losy Ahoj, řešila jsem přesně to samé.... v lednu roku 2014 mi vypršela platnost pasu, tak jsem si vyřidila na úřadě pas nový za 600kč, a pojedu na něj na svatební cestu (nejak hned po svatbě), no a jak se vrátím, nechám si pas udělat nový za dalších 600kč... na jednu stranu jsou to starosti i peníze navíc, ale hold kvůli svatební cestě mi to nevadí :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?