Cesta 2 dny po svatbe

Profilova fotka
ahojte 😄 Omlouvam se, mozna sé to tu nekde pise, ale aktualne narychlo resime letenky a to hned 2 dny po svatbe. Muzete mi nekdo poradit, jak to bude s rezervaci, pasem a OP? Je mozna rezervace na me divci jmeno a cestovat tak na stary pas? Mockrat dekuju za info a karsny vecer ;-)
Odpovědět
Jj booknete na stare jmeno a pass plati 3 mesice po svatbe
Odpovědět
ahoj. Úplně bez obav. Až 3 měsíce po sňatku můžeš cestovat na pas se svým starým jménem - tedy na příjmení za svobodna. Řešila jsem to stejné. Protože se bereme v červnu a 2 dny na to jedeme na svatební cestu do Ruska / což je navíc vízum a mimo EU/. Takže v pohodě. Pozor jen- nelze jet na občanku, protože ti ustřihnou v obřadní síni roh občanky , ale prý dají k tomu nějaký průvodní doklad. Užijte si to.
Odpovědět
taky poletime 3dny po svatbe.Jmeno bude na me svobodne a poletim na pas
Odpovědět
Profilova fotka
Na pas určitě letět můžeš, ale bacha aby platnost končila víc jak 6 měsíců po návratu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a když jsme dali na letenku moje budoucí jméno a na pase bych měla dívčí jméno, tak to už je asi problém ne?
Odpovědět
Tak to leda doufat, že ti rychle udělají pas na nové jméno. Taky záleží kdy jedete, pokud je to třeba až měsíc po svatbě a oddací list budete mít rychle a hned jak ho dostanete zazadate o nove doklady, tak je to v pohodě. V jiném případě ale doporučuji změnu jména na letecké. Každopádně za současné situace bohužel neodletis, jména musí souhlasit.
Odpovědět
@kristulina jmeno musi byt na letence a na pase stejny.. tak zalezi, kdy letite, jestli si stihnes zazadat o rychlopas.. My jsme cekali na oddaci list 10 dni, a pak jsme sli zadat o obcanku a pas.. takze v tu chvili uz by sis mohla priplatit za rychlopas a mit ho hotovy do 24 hodin.. Ale jestli letite za par dni po svatbe tak si urcite zmen jmeno na letence na stare.
Odpovědět
@kristulina @karlajasmine Bohužel, pokud letíte do vzdálenějších zemí, obvykle je vyžadováno mít platnost pasu víc jak šest měsíců po návratu z dané země.
Odpovědět
Profilova fotka
Letenku nechat na stary jmeno. Pokud mas platny pas tak zadnej problem. Lidi zijici v zahranici nemeni po svatbe hned pas treba kvuli vizum atd a normalne cestujou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?