Česko-anglická svatba. Co vše je k tomu potřeba?

Profilova fotka
Ahoj nevěstinky, jsem moooc ráda, že jsem našla takovéhle super místo na pokec a moc doufám, že mi budete moct poradit...příští rok si beru angličana, u nás na Moravě. Zjišťovali jsme si už, co je k tomu všechno potřeba, ale já mám takový pocit, že je tam něco, co nám neřekli a že pak budeme muset lítat na poslední chvíli.. Takže bych moc ocenila, kdybyste mi mohly poradit a říct všechno, co o tomhle tématu víte nebo jste slyšely..Předem moc děkuji :-)
Odpovědět
ahoj mam kamaradku, ktera se takhle vdavala letos. pisnu ti do ip jeji mail a muzete pokonzultovat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji mnohokrat! :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jankax: Hoi, ja si beru pristi rok Holandana, takze takovy to papirovani nas ceka taky. Byli jsme kvuli tomu na matrice a tam nam vsechno napsali. Myslim, ze by ti to tam meli taky rict co je potreba. Kazdopadne vse se ma vyrizovat az pul roku pred terminem, ty papiry nesmi byt starsi. Ted nevim z hlavy co je vsechno potreba, ale najdes toho i dost na netu a jak rikam, hlavne na te matrice. Me totiz jedna kamoska, co si brala Holandana rekla, ze musime mit oficial. prekladatele, ale na matrice mi rekli ze nemusime. Je jen treba, aby pak nekdo podepsal slib ze bude pravdive prekladat.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, tak o tom prekladateli jsem to nevedela...ja myslela ze musi byt oficial!! No nicmene vsechny ty dokumenty asi mame, nebo teda aspon ty, o kterych vim. Papir z cizinecke policie budem vyrizovat az pred svatbou, ten pry nesmi byt starsi 7 dnu! A jeste jsem sse chtela zeptat - vsechny neceske dokumenty musi byt prelozene uredne - nevis kde se to dela a jak dlouho to asi trva?
Odpovědět
Omlouvam se, ze vam vstupuju do debaty.... Uredni preklad dokumentu udela prekladatel, ktery na to ma razitko:o)) Na serveru www.justice.cz je vlevo dole evidence znalcu, tlumocniku atd. Tam se da najit tlumocnik/prekladatel podle jazyka a kraje, ve kterem pusobi, pres jeho jmeno se tam vetsinou da dostat i na telefon. Jinak ve zlatych strankach je taky rubrika, ktera se jmenuje, tusim, tlumocnici nebo tak nejak. Cena je dost ruzna, jedna stranka prekladu se vetsinou dela tak za 300 Kc (v Praze jedna z nejnizsich cen:-(, ale muze to jit i na 400 a vic... jen az poneses dokumenty k prekladu, tak je dobre je nest v overene kopii, aby Ti prekladatel nepricvaknul preklad primo k originalu. Trva to, no jak kdy, nekdo umi veci prelozit do 24 hodin, nekdo to umi, ale s priplatkem, zalezi na domluve, a samozrejme taky na tom, co se preklada.
Odpovědět
Profilova fotka
Neomlouvej se vubec!! ;-) Tak ja to omrknu a uvidim, dekuji za radu. K prelozeni to budou jen takove veci jako rodny list atd., coz bych zvladla i sama :-) No tak snad to tak dlouho trvat nebude. Ty ceny jsou teda ale silene, na to ze prelozi par slovicek!
Odpovědět
Profilova fotka
Nam to bude prekladat asi znama co ma oficialni certifikat na preklady, apostily atd. S tema 7 dny jak pises to je pravda, tudiz to znamena ze nejen ja budu tyden pred svatbou v CR, ale i pritel. No to jsem na zacatku vlastne tak neplanovala, ale jinak to nejde. On bude spat na chalupe a ja u mamy...rano si me u mamy pak vyzvedne. Jankax kdy zacnete s tim vsim zarizovanim a bydlis v CR nebo v Anglii? Ja se toho docela bojim jak a kdy a s cim mam zacit. Je mi jasny, ze kdyz je pritel cizinec, vse bude na me....uj uj. A jak to vidis ty?
Odpovědět
Profilova fotka
Ja uz teda pomalu zarizuju ted, protoze jak rikas, bude to hlavne na nas :-( Ale ne nejak mega, jen tak zjistuju co je potreba za papiry a kde je sehnat a tak..V rijnu jdu zamluvit ten zamek a hospodu, to je myslim nejdulezitejsi. A pak se vsim ostatnim zacnu asi az pristi rok. Bydlim v Anglii takze o to je to tezsi...Ale neboj ja myslim ze zas tak hrozne to nebude, zvladly to jine zvladnem to i my :-) Ja myslim ze casu mame jeste dost, planovat to rok dopredu nejde protoze spousta veci sse muze jeste zmenit. A s tim papirem od policajtu - pritel nemusi jezdit tyden pred svatbou, ja myslim, ze to potvrzeni daji na pockani takze tam treba staci zajit 3 dny predem...Ja si neumim predstavit co by v CR muj delal tyden pred svatbou kdy je nejvetsi fofr a ja na nej nemela cas!
Odpovědět
Profilova fotka
Hoi Jankax, s tim papirem od policie je to vazne tak. Myslim, ze kdyz je to tak pro Holandana bude to tak i pro Anglicana. Ten papirmusi byt vydany 6 dni pred terminem, ale schalne se na to taky optej, abych nekecala. A jak casto jsi v CR? KUpujes si saty v UK nebo pujcujes v CR? Ja pujcuju, v prosinci a v dubnu budem v CR a musim si v te dobe vybrat.Zatim mame taky zamluveny zamek, tam musime jeste domluvit obed a sal na vecer mame jinde, to je castecne domluveny, maj nase datum,ale menu a hodinu atd to jeste musime doladit. Kdy budete rozesilat oznameni a kolik lidi prijede z UK? Jsem rada , ze je tu nekdo, kdo je v podobne situaci a musi vse zarizovat na dalku :-)
Odpovědět
Ahoj holky, ja uz jsem se vdavala pred 3-mi roky, brala jsem si americana tady v USA. Bohuzel u toho nebyl nikdo z nasich rodin, jenom svedci. Druhou svatbu budeme mit 17. cervna, a to v Cechach na Kacine. V Cechach jsme byli v kvetnu a kdyz jsem si chtela vyzkouset svatebni saty, tak chteli vedet, kdy budu mit svatbu. Kdyz jsem jim rekla pristi rok, tak rikali, ze je to brzo a at prijdu na jare. Problem je v tom, ze jsme v USA a domu do Cech se dostaneme az tyden pred svatbou. Manzel si mysli, ze se vsechno v pohode zvladne a ze jeste stihne mit rozlucku ze svobodou, ja to tak nevidim. Je to dost narocne vse zarizovat pres internet nebo telefon. Nastesti mam kamaradky, ktere dokazou poradit, ktera kadernice je nejlepsi, jake kvetinarstvi atd. Na tu nasi druhou stranu budeme mit asi 25 Americanu a z me strany take kolem 25. Problem, ktery prave resime je, ze potrebujeme pronajmout auta - na svatbu nejspis budeme mit taxiky. Ale z letiste nebo normalni prevoz asi budeme muset pronajmout auta. Coz jak jsem koukala na internetu je hrozne moc drahy. Take budeme muset mit pripraveny nejaky program, turisticke atrakce atd. Ani jeden z nich nemluvi cesky, vlastne ano umi rict Dobra Voda :-) moji in-laws byli nas navstivit v Cechach pred 6-ti lety v tech nejvetsich vedrech.
Odpovědět
Profilova fotka
Sandra: no tak to je teda narez s tim policejnim potvrzenim..ach jo. Jinak ja si saty budu pujcovat v CR, tady je to drahe a hlavne se mi nelibi ty styly jejich tady :-) Domu jedu v rijnu a pak na Vanoce, takze to uz si urcite jdu zkouset a zamlouvat...Jinak je to jak pise vervlk9, je to na houby vsechno zamlouvat po telefonu takze jsem zamestnala sestrenku jako poradce a pomocnici v CR :-) A po novem roce taky budu muset jet domu jeste nekolikrat.. S tou dopravou z letiste to asi vyresime pronajmutim minibusu...jeste jsem se neptala na cenu, ale snad to bude levne ( nebo aspon za rozumnou cenu!!) Hostu z UK bude 20. Taky budeme muset vymyslet nejaky program, ale snad to bude jen na vikend!
Odpovědět
Ahoj holky, ja jsem ve stejne situaci. Bydlime ve Walesu. Svatbu planujeme na pristi cervenec. Z letiste si pronajimame minibus. Ze zkusenosti vim, ze nektere hotely vam dokonce minibus zajisti take. A casto mnohem levneji. Berou si treba jen za km. Svatbu mame v sobotu, a vsichni prijedou ve ctvrtek. Je mi jasne, ze muzske osazenstvo by rado stag night v Praze, ale moc se mi do toho nechce... Nejsem presvedcena o tom, ze znaji svuj limit :-) a nerada bych sveho zenicha podpirala u oltare :-) Na kterem zamku mate svatbu? Jeste bych se Vas rada zeptala, zda planujete typicky ceskou svatbu, nebo zda veci prispusobite oboum stranam? My uz treba s pritelem vime, ze jeho polovina rodiny neradi k jidlu nic, co neni anglicke :-S Prijde nam to rozmazlene.... ale protoze si plati letenky a ubytovani, snazi se najit kompromis....
Odpovědět
Článek se načítá
Brrr...co není anglické :-D Já tam teda žila jen rok (ve Skotsku), ochutnala toho spousty, normálně sním skoro všechno, ale mám chuť říct kromě toho, co je anglické (teď mi určitě Skotové fandí, oni taky nevaří anglicky, ale skotsky ;-) , i když je to skoro stejné). Tak pardon, že vám tu skáču do debaty, ale fakt mě to rozesmálo :-D Třeba mít na svatbě fish and chips :-D :-D :-D Jinak ve Walesu jsem byla asi týden a byla jsem nadšena :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
No holky, koukam ze to bude sranda s cizincema a Cechama na jedne svatbe. Hlavne kdyz nekdo chce jist jenom anglicky jidlo....Ja jdu na saty jeste v prosinci a asi pak budem jeste v CR nekdy v unoru a dubnu. Nevim do kdy mam cekat, kdy si je zamluvit. Bojim se, ze kdyz si je zamluvim uz v prosinci tak pak stejne furt budu myslet na jine a abych nelitovala. Neni to lepsi udelat na posledni chvili? Jinak nevim no, jestli to bude typicky ceska svatba, ani nevim jak takova typicka vypada, ale nejaky ty hry a zvyky asi urcite a predpokladam, ze Holandani taky neco vymysli. Kamoska bude prekladat, tak snad to bude ok. A navic, kdyz vypijou par pivecek, budou si vsichni nakonec urcite rozumen :-) S tim pronajimanim minibusu to asi nebude levna zalezitost to verim. Nastesti nasi hosti prijedou vlastnima autama az k nam. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ja jsem se rozhodla pojmout tu svatbu cesky, jen at si anglani pekne uzijou prave ceske parby :-D :-D Vetsina z nich uz v CR byla a moc se jim libilo jak jidlo tak vsechno ostatni...Letenky si taky plati sami, o hotelu jsme to jeste nerozhodli ale radi bysme to zaplatili s pritelem, uvidime podle financni situace. Takze jim velice nic prizpusobovat nebudu, a oni uz se tesi ze to aspon bude neco jineho nez na co jsou zvykli....
Odpovědět
Ver mi, ze ja to taky nechapu.... Vetsina jejich jidla tvori maso a hranolky, ale i presto si s sebou na dovolenou vozi Heinz beans a vyzaduji bacon.... :-D Tim jidlem jsem myslela spis na nasi svickovou.... kterou pritel rad, ovsem rodina nerada... Musela jsem zvolit nejake marinovane kure apod. Je pravda, ze slovo anglicke bych tady pouzivat nemela.... jsem preci ve Walesu ;-) To bych taky mohla dostat pres pusu :o)))) Ja tu bydlim u more.... nadhera.... Ale ceske leto je stejne to nejlepsi....
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si taky myslim, ze pokud budeme moct, dame na vyber ze dvou jidel, jedno prave ceske a jedno nejake kure s necim, budeme tam mit i par deti, tak ty by mi asi kachnu se zelim nejedli :-) slunicko: Ja jsem taky u more, sice na opacne strane nez ty :-) ale vy to tam mate urcite hezci. Na kdy to planujete? Svatbu myslim :-D
Odpovědět
Ahoj Jankox :o) my to planujeme na 15.7.2006... ted se rozhodujeme mezi zamkem Detenice a Cervenou Lhotou.... Kde ji planujete Vy? Jo, to jidlo byl docela problem... Chlebicky, zakusky uz jsem neresila.... budeme mit i selatko, a to uz mi bylo receno, ze jak ho uvidi v celku, tak ho jist nebudou :o) alespon bude vice pro ostatni... Odkud jsi v Anglii? Tady ve Swansea mame sice nadherne pisecne plaze, ale jinak je tu nuda... Za celou dobu jsem tu nepotkala jedinou cesku nebo slovenku..... :-(
Odpovědět
A jak jste se, holky, do těch končin dostaly? Odjely, zamilovaly se a pak už zůstaly? Já tam rok studovala (nahoře v Edinburghu), bylo to skvělé, ale celý rok tu na mě čekal teď už manžel, takže se mi šíleně stýskalo a hezky rychle jsem se vrátila, jak jen to šlo. Ale i za tu dobu jsem nabyla dojmu, že Britové jsou fakt zvláštní národ (třeba ta jejich strava ;-) ) :-) .
Odpovědět
Ja jsem sem puvodne odjela na 2 roky jako au pair, pak tu sla do skoly. Nakonec jsem se na par let vratila do Prahy, tam jsem ale moc dlouho nevydrzela... a odjela na Kretu jako delegat pro jednu britskou cestovku... a tam jsem potkala sveho pritele... :o) Britove jsou "different".... to je pravda ;-) Ale ja mam partnera takoveho kosmopolitniho. taky zil kazdou chvili jinde.... Jen ta jeho rodina je takova, ze co je britske, to je nejlepsi... A tak se pri navstevach proste kouseme do jazyku, a pak si z nich delame legraci... :o) Ale u svatby se snazime vyjit vstric vsem... kdyz uz se na tom taky financne podileji.... Ale mas bodiky za statecnost... ja bych tu rok nevydrzela, kdyby byl pritel v jine zemi....
Odpovědět
Já odjela, když jsme spolu byli půl roku, takže jsme zkoušeli uvažovat racionálně. Po půl roce je to ještě taková ta prvotní zamilovanost, je to příležitost, co se neopakuje, třeba se rozejdem a já budu nadosmrti litovat, má-li nám to vydržet a patříme-li k sobě, tak to zvládnem... Šlo to ztuha, ale musím říct, že náš vztah to utužilo a ujistilo nás to, že opravdu patříme k sobě. Do měsíce po mém návratu už jsme spolu bydleli (a za další tři roky se vzali) :-) . Naštěstí byl tehdy ještě student, tak mě jel třikrát navštívit, vrazil do mě celé své úspory :-) . V Británii se mi líbilo moc, ale domů jsem se těšila šíleně. Ale chápu, že když tam má člověk někoho blízkého, je mu fajn všude, obzvlášť když píšeš, že to přítel bere s nadhledem (jako určitě i ty musíš brát s nadhledem české zvyky, když chceš žít jinde). Hodně štěstí!
Odpovědět
Tak to chapu, ze by byla skoda zahodit prilezitost. Je mile, ze do Tebe takhle investoval sve studentske uspory :-) Mimochodem, videla jsem Vase svatebni fotky a jsou moc pekne. Jsem rada, ze uz i v CR se nevesty vdavaji v cervenem :-) Me saty budou mit stejnou barvu. Ty Tvoje jsou opravdu uzasne. I ja jsem se ze zacatku domu po trech letech strasne tesila... Vratila se, a zase jsem se tesila sem. A ted bych zase rada do Cech :-D Asi jsem proste bohem. Dekuji za prani. I Vam hodne stesti do budoucna.... uzivejte si te chvilkove novomanzelske omamenosti ;-)
Odpovědět
Díky za pochvalu :-) Já už jedné červené nevěstě na svatbě byla, taky se v červené vdávala manželka spolužáka, za chvíli to bude nuda :-D . Já se ti vůbec nedivím, že se ti líbí všude, tady jsi byla skoro celý život doma, máš tu své lidi a rozumí ti tady. A v Británii máš lásku a taky určitě hodně kamarádů a dome jsi teď tam, to bych měla taky dilema... Nikdy jsem si neuměla představit žít jinde než v Česku, ale teď vidím, že bych nemohla žít bez manžela, kdepak, to si asi člověk musí zažít, aby se mohl vcítit do tvé situace... Ale dnes už není doprava tak drahá, tak můžeš hodně cestovat. A určitě je lepší si to užívat tam, kde zrovna jsi, než tesknit po místě, kde nejsi, co?
Odpovědět
Vis, ze ja jsem si to o tom cestovani rikala taky? Sice doprava neni draha.... ale s pritelem se nam dari mit dovolenou spolecne jen dvakrat do roka... Pak sem vzdy prileti rodina, ale to je to pak se styskanim jeste horsi... Kamarady a kolegy tu samozrejme mam... ale neni s kym se podelit o rakosnicka, vceli medvidky a jine veci z detstvi... ;-) a tak setrime na hezky domecek nekde v Praze :o)
Odpovědět
To je fajn a jakpak se nastávajícímu líbí u nás? Rákosníčka já taky ráda :-D . Ale teď už končím, dala jsem si hoďku a půl přesčas, to by mohlo stačit ;-( .
Odpovědět
Ja pracuju z domova, tak mam pracovni dobu takovou neurcitou ;-) Muj nastavajici ma Cechy rad.... Samozrejme, ze hlavne jidlo, co jineho :-) Hodku a pul prescas? Fiiiiha!
Odpovědět
Profilova fotka
Cau, ja jsem s s mym nastavajicim potkala poprve v Orlickych Horach na sjezdovce...no slovo dalo slovo a pak jsem zajela do NL. A uz tu jsem skoro 5 let. Na svatbu jsem moooc zvedava jen se bojim ze to bude chaos...ale uvidime no.
Odpovědět
Ahoj Sandro, jak se zije v Holandsku? Kde mate v planu svatbu a hostinu? Vim ze si psala, ze mate zamluveny zamek, ale ktery? Nam taky par lidi z rodiny prijede autama, boji se letat 8-) Z UK nam jich prileti asi 25... a zbytek budou Cesi. Nechci byt moc zvedava... jen me zajima, jestli mate vetsi budget? Tady nektere holky pisou, ze maji 50 hostu a cela svatba je stala jen 100.000 Kc... ale ja se do toho porad nemuzu vejit :o) Kdyz tedy vezmu i letenky, penize za preklady a vetsi poplatky za snatek s cizincem.... ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, docela by me zajimalo, kde a jak planujete hostinu? Ja uz jsem sice vdana, takze obrad uz nemusim resit, ale na duben chystam oslavu v CR. Zveme asi 80 lidi, z nichz asi 30 bude ze Skotska a Anglie. Takze musim nejak zaridit ubytovani a uz zminenou recepci. Nevite nahodou o nejake pekne lokalite, zrejme v Praze nebo nekde pobliz? Je to opravdu problem. Jsem rada, ze uz jsem alespon vdana, nebot to papirovani v Cechach me totalne odradilo. Navic prekladatele na obrade jsem odmitla okamzite, takze nakonec jsme to vyresili podle sveho. Vzali jsme se v Kuala Lumpur a bylo to moc krasne. Ted mam ale starost, kde ubytovat tolik lidi a kde usporadat hostinu. Vidim to na odpoledni/vecerni recepci a premyslela jsem o rautove forme. Poradite nekdo? Ma nekdo tip na dobrou zivou hudbu, fotografa a DVD?
Odpovědět
Profilova fotka
Slunicko, diky za mail, jeste ti na nej odepisu. V NL to ujde, ale to pocasi a zadna priroda to je des. Do CR se oba moc radi kazdou dovolenou vracime. My mame zamluveny zamek u nas v Rychnove nad Kneznou odkud pochazim. Zdalo se mi to nejjednodussi, jinak bychom se museli vsichni tahat nekde daleko a na to nemam naladu. V RK to je taky pekny, jen ten nejvetsi sal je pro 50 lidi na obed, maximal. No a ja se bojim, ze budeme mit vic. I kdyz doufam, ze tak pulka kterou pozvem z NL nedorazi. Ne ze bych je nemela rada, ale takovych penez co to bude stat je mi proste trochu lito. A muj pritel je blazen, ze se pry zeni jen jednou v zivote a na penize snad vubec nekouka, pritom jeste musime zacit setrit.....Kamarad Cech si bral nedavno Holandanku v CR a vyslo je to na 140.000 Kc pro 50 lidi (celej den). Taky neverim ze 50 hostu muze stat jen 100.000 Kc. No leda, ze treba 20 z toho bylo na obede, ale pokud vsichni na celej den tak nevim nevim. My jeste musime vse rozpocitat, takze snad budu vedet pristi rok asi tak do unora kolik lidi bude a co nas to bude asi tak stat. Jinak nevim co stoji poplatek za snatek s cizincem tebe, nas bude stat nejak kolem 2.000 tisic, rikali na matrice. Ted nevim jestli ne 2.500, ale ne vic jak 3.000 kc, tak to jeste jde.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?