Výslužky v zavařovačkách

Ahoj holky, chci mít výslužky trochu netradiční a dát je do zavařovacích sklenic (které jakoby uzavřu látkou a mašličkou, bude to trošku rustikálně-vánoční :-) ). Protože každému svatebčanovi budeme už dávat dárek, chci udělat výslužky menší, spíš jen symbolické. Myslela jsem tak 10 ks na výslužku (koláčky a vánoční cukroví, malé kousky). Ale absolutně netuším, jak velké ty zavařovačky mám koupit. Koukala jsem na objem malých krabiček na výslužky, ale i ty nejmenší krabičky mi pak v přepočtu vychází na cca 1 l sklenici. Když si představim litrovou zavařovačku, tak mi přijde hrozně velká. Tak nevim, možná i ta nejmenší krabička na výslužky je pro nás pořád dost velká. Myslela jsem tak 0,25 l nebo 0,5 l... co myslíte? Nějak to v těch sklenicích nedokážu odhadnout. Děkuji
Odpovědět
myslím, že to není moc dobrý, koláčky a cukroví jsou dost křehké a můžou se polámat při vyndavaní nebo úplně seknout. Zvolte spíše krabičky anebo dejte jako výslužku třeba paštiku/pečený čaj/utopence apod. přímo v malých zavařovačkách. Už jsem to tady u někoho viděla a přišlo mi to moc hezké.
Odpovědět
Promiň, ale zavařovačky fakt chci, nemyslím si, že by byl problém s vyndaváním, ty sklenice nemají zas tak malé hrdlo, to je jako bys to vyndavala z hrnečku. Paštiku, utopence, čaj - to nechci, za prvé si nemyslím, že to každý jí (máme dost hostů ze zahraničí), za druhé je to vánoční svatba, tak bych přeci jen chtěla to cukroví :-) Spíš mi šlo o ten objem sklenice než o ten nápad jako takový.
Odpovědět
Profilova fotka
na fleru se dají sehnat menší krabičky a celkem hezké. Souhlasím s lea212, koláčky se budou při vytahování lámat, jak by to vypadalo, nevím, neumím si to moc představit, asi by se to muselo zkusit. Posílám nějakou inspiraci z fleru. Tohleto byly opravdu maličké krabičky :-)
Odpovědět
Holky, díky moc, ale o těch sklenicích jsem celkem přesvědčená, mně se krabičky nelíbí. Ani ty opravdu hezké :-)
Odpovědět
Když jsi o nich přesvědčená, zkus si i sama vymyslet velikost té sklenice, tady si to zřejmě nikdo jiný nedokáže představit, jak to tam chceš dávat, ani jak to chceš z toho vytahovat ;-)
Odpovědět
0,25 je velikost standardního hrnku na kafe, to teda nevím, co do toho chceš dávat... No a 0,5 l, když si představím půllitr na pivo, tak tam by se už asi cukroví vešlo, ale jak by to vypadalo... hmhm... A tys to někde viděla na fotce nebo to je tvůj vlastní nápad?
Odpovědět
Něco takového
Odpovědět
@nase_ema Jak jsem psala, pouze 10 kousků symbolicky.... máme cukroví opravdu malé, nemám strach, že by to neprošlo hrdlem, spíš jak velkou tu sklenici.
Odpovědět
@danysek26 OK vymyslím si to tedy sama.
Odpovědět
Jestli jsi přesvědčená, že chceš zavařovačky, nikdo ti je nerozmluvíme. Ale nejdřív bych to aspoň vyzkoušela, co to udělá. Kdyby v nich byly jen třeba koláčky, tak v pohodě. Ale cukroví v nich dopadne fakt hrozně. Zase tak široké hrdlo nemají, když vytahuju něco ze zavařovačky, tak tam celou ruku bez problémů nedám ;-) Asi bych to ještě zvážila. Klasická zavařovačka je blbá, vzala bych asi spíš něco takového.
Odpovědět
@taptap82 a videlas to nekde? Bud na fotce, ci v realu? Predpokladam, ze kdyz na nich tak trvas, tak jsi to asi videla a zrejme se ti to libilo. Ja si teda ani pri velke davce fantazie neumim predstavit, jak v tech zavarovackach to cukrovi bude vypadat. Uz vidim, jak pri vyndavani hoste obrati sklenici vzhuru nohama, aby to slo snaze vysypat a cukrovi bude rozlamane a rozbite :-N Zalezi teda jake typy cukrovi budete mit, ale vetsina cukrovi se zdobi nahore, kdezto v tech zavarovackach budou videt hlavne strany toho cukrovi a ten ozdobeny vrsek bude 'kompromitovan' :-D tim, jak bude cukrovi navrseno na sobe. Tedy nic moc, co by povzbuzovalo apetit. Ale pokud mas nejakou fotku, hodilo by se ji pripojit do diskuze, abychom si udelali predstavu, jak to myslis. Protoze jinak to bude jeden z tech supermegaoriginalnich napadu, ktere vypadaji dobre na papire, ale ne v realu.
Odpovědět
@taptap82 :-D :-D :-D ano, zavarovaci sklenice jsme myslim vsichni v zivote uz videli. Ted by bylo dobre videt, jak v nich vypada to cukrovi....Navic treba pri/ po prevozu a hlavne po vydolovani....
Odpovědět
Článek se načítá
http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-det... Tyhle jsou roztomilé. Je to 370 ml, ale píšou výška 6,5 cm, tak to je taky malinké. To bys musela mít cukroví o velikosti svatebních koláčků (těch mini, co se dělají v Čechách, ne takové ty moravské:-)).
Odpovědět
Holky jedná se především o nepečené kuličky, možná tam budou dva kousky lineckých srdíček. Cukroví máme opravdu malé, třeba ty kuličky jsou v průměru 2-3 cm, víc ne. Viděla jsem to v Americe, že do toho dávaj cookies (teď nemyslim klasický kulatý cookies, ale takový ty co vypadaj jako naše linecké, vykrajované) a ty jsou mnohem větší. Tak se mi to líbilo no.
Odpovědět
@zanett Tu fotku jsem tam dala pro představu, jak to chci mít zabalené, že se mi to líbí víc než ty krabičky a celkově se to k tématu svatby hodí lépe. Pro představu i naplněné:
Odpovědět
@nase_ema To jsou moc hezké zavařovačky a i to hrdlo mají dost široké. Cukroví opravdu máme o velikosti svatebních koláčků (těch malých, ne-li menší). Takové jednohubky no. Nějak mě to mamka od dětství naučila, že cukroví musí být mini, aby to hezky vypadalo, jako malá jsem to nesnášela, protože jsem tím pádem musela uplácat mnohem víc kuliček, ale jak jsem dospělá, tak jí dám za pravdu, že to vypadá lépe.
Odpovědět
@taptap82 ta valentýnská sklenička vypadá pěkně. Jen bych se asi v tom případě omezila na podobné tvrdé cukroví, nepečené kuličky mi přijdou, že se poničí (buď tím, že se budou hýbat ve sklenici, která nebude úplně plná, nebo se rozmáčknou, když se ji budeš snažit naplnit co nejvíc. anebo při tom vyndávání). Ale cukroví typu linecké by mohlo být fajn, a taky bude trvanlivější.
Odpovědět
@taptap82 Dobre, chapu ;-) Svatba nestoji na cukrovi, tak hlavne, at se vam vydari :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@taptap82 tak ja si ani nemyslim, ze by to dopadlo buhvijak spatne :) brala bych urco ty nizsi se sirsim otvorem a byt tebou koupim si v domacich potrebach treba dve sklenice ruznych velikosti a neco do toho dat, abys vedela ten objem. Pak uz muzes objednat kdekoliv dle libosti plus minus zvoleny objem. Ja to takhle delala s krabickama, vubec jsem nemela tucha jak velke na to mnozstvi potrebuji, tak jsem si tri koupila, vyskladala do toho kolacky plus formicky co jsem vedela ze chci pect :)
Odpovědět
Holky díky moc všem :-)
Odpovědět
Kamarádka to měla v podobném duchu a právě se bála, že když koupí velké sklenice, bude tam těch pár kousků hrozně plavat :D No a protože to bylo taky v prosinci, vyřešilo se to tak, že se na dno načechral kousek vaty, jako sníh a vypadalo to hezky :)
Odpovědět
@barenka123 Jé díky, to je super nápad
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?