Výslužky, koláčky - jak to vlastně je?

Trošičku se v tom začínám ztrácet :) Jak to chodí ve Vašem kraji nebo jak jste to měly/plánujete na svatbě vy? Kdy dávat svatební koláčky? Před svatbou spolu s oznámením hostům nebo všem? Tj. i v práci, známí atd, kteří na svatbu reálně ani nemusí přijít? Anebo dávat koláčky ve formě výslužky po svatbě? A opět komu? Hostům na odchodnou nebo zase taky v práci a známým? Jsem už z toho trochu jelen :-D Nevím, jestli je úplně dobrý nést do práce koláčky až v pondělí, když je svatba v sobotu, to asi nebudou úplně nejčerstvější :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Výslužku hostům při odchodu z oslavy (to budou koláčky) a do práce předem krabičku cukroví.
Odpovědět
U nás v regionu se to dělá takto: společně s oznámením se rozdávají pytlíčky s maličkými tzv. svatebními koláčky, do práce se většinou bere jedno oznámení a krabička koláčků společná pro kolegy. Při odchodu ze svatby se rozdává tzv. výslužka dříve cukrový, dortíky. V dnešní dob se spíše nějaká drobnost k jídlu či pití.. jako mini víno, medy, džemy perníčky. Vzhledem k tomu, že se v našem okolí dodržuje tato pěkná tradice zvacích koláčků a výslužek, i my je budeme rozdávat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nas (kousek od uherskeho hradiste) se vysluzky davaji jeden/dva dny pred svatbou. Ve vysluzkach je cukrovi i kolacky. Dostavaji je lidi, kteri jdou na svatbu. Ale i znami a vzdalenejsi rodina, sousedi. Zatim jsem se s jinym systemem nesetkala. U nas to bude stejne.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, můžu nabídnout pro ostatní nevěsty jako svatební výslužku bylinné a ovocné sirupy, tradiční i netradiční džemy, pampeliškové a sedmikráskové medy a pečené čaje. Ceny od 32,- Látkové a háčkované kloboučky ladíme do barev Vaší hostiny. Produkty jsou vhodné i jako výhra ve svatebním kvízu:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?