Svatební cukroví. Péct nebo objednat?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, měla bych dotazík. Co se finančně vyplatí víc - napéct si cukroví na výslužky sama nebo si ho objednat? Vím že u cukrářek se prý pohybuje cena okolo 170,- Kč / kg. Nevím kolik kilo by bylo třeba na výslužku pro 30 lidí a jestli si to cukroví mám dělat sama ... poradíte? :-)
Odpovědět
Ahojky smajlik! Muj nazor je ten, ze doma se to moc nevyplati... Financne tedy asi ano, ale kdyz si vezmes, kolik druhu bys musela upect a jakou strasnou praci da nazdobeni tech titernych cukrovicek... Urcite se to doma upect da, ale pro 30 lidi pocitej tak 20 - 25 kg cukrovi (podle toho, jak velke vysluzky chces delat, u nas se dava cca 3/4 kg do jedne). Nebo nech cukrovi upect mene a sama upec rolady, ty vysluzku zaplni a az tolik prace to neda! ;-) Strucne receno: Domaci peceni je asi levnejsi, ale kdyz zapocitas veskery cas, ktery ti to zabere... Pak se to asi moc nevyplati... Tedy aspon podle me....
Odpovědět
Profilova fotka
frufrunka: Fíha, tolik kilo cukroví ... no já fakt nemám představu kolik to je na gramáž, takže děkuju za tip. My právě musíme finančně ušetřit co nejvíc , platíme si svatbu sami a budeme si na ní brát půjčku. Kdybych pekla doma tak počítám že udělám jen koláčky, perníčky a vosí hnízda, ty miluje skoro každý :-D . To by muselo stačit ...
Odpovědět
Profilova fotka
smajlik: Úplně nejlepší je zaúkolovat někoho z rodiny, aby upekl! ;-) Stejně se říká (alespoň u nás), že nevěsta si nikdy na svou svatbu nemá péct sama. U nás pekly maminky, objednávala jsem jenom koláčky a dorty. Moje mamča je doma, takže jí to ani nevadilo a zbralo jí to týden - všichni si pak šušňali, jak to bylo hrozně dobré :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My teda budeme mít pouze koláčky a minidezerty, proč ještě péct cukroví ajko na Vánoce, pokud máte menší fin, rozpočet, nepřehánějte to, na cukroví se dá ušetřit.
Odpovědět
Profilova fotka
happykaty: To by bylo nejlepší, ale přítelova rodina bydlí přes 200 km daleko a já tady mám akorát rodiče, 14tiletou ségru a dědu (a mého nastávajícího, samozřejmě). Takže jediná v úvahu přichází máma , a ta řekla že péct nebude, že se to prostě objedná a hotovo. No jo, ona to neplatí 8-( . Takže bych musela po nocích a víkendech péct já ...
Odpovědět
Profilova fotka
smajlik: My jsme si svatbu právě taky kompletně platili sami, takže se nám každá pomoc hodila. Kolegyně z práce si objednala vše - dorty, minidezerty, koláčky a cukroví (včetně balení výslužek) a jen za to sladké dala 10.000,- Kč! To bysme neustáli, náš kompletní rozpočet byl 30.000,- Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
happykaty: jak jsi to udělala že jste se vešli do tak malé částky :-N , my nemáme zatím ani korunu :-| , snažíme se na svatbě taky šetřit, a stejně už je rozpočet na 65.000,- :-( :-( :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevím, prostě jsme jenom moc neutráceli. Já když jsem sem vlezla poprvé a koukla na diskuzi - kolik vás to stálo - tak jsem myslela, že mě klepne! Z těch částek se mi dělalo špatně a říkala jsem si, že s našima 30 litrama snad nemáme šanci, no a nakonec to bylo v pohodě. Hodně ušetřilo to, že jsme jeli jen na svatební oběd a pak se konala oslava u našich na zahradě - grilování, uzení a tak.. ;-) Když budeš chtít, pošlu ti náš rozpočet, teda jestli to dám dohromady :-D
Odpovědět
Profilova fotka
happykaty: Ona udělá hodně hostina, no. My budeme mít oběd, večerní raut , hudbu v restauraci, takže se to prodraží .... a ještě musíme ubytovat přítelovu rodinu v penzionu, nemají kam se tu naskládat ... ono to pak rychle naskáče ty penízky :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jo, to naskáče hned. Vem si, že my měli hudbu jen z CD, grilování taky nebylo moc drahé a všichni hosté spali buď u našich (mají dvougenerační domek a jsou tam sami) nebo u nás, takže na tom se hodně ušetřilo..
Odpovědět
Profilova fotka
happykaty: trochu ti závidím ;-) ........ teď jsem byla v kuchyni pro kuchařku, byla jsem si jistá , že tam je recept na svatební koláčky a ejhle, on tam není :-D . Tak a mám po srandě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jako že bys už začala péct, abys to do svatby stihla, jo? :-D :-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
nene, jako že bych se mrkla kolik jich vlastně je třeba z kila mouky, víš. No a nemám ani jeden receptíček :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já ti jen řeknu, že jsme jich měli objednaných 3 kg a bylo cca 30 výslužek a do každé krabičky byli akorát 4 (od každého jeden), zbytek byl na stolech při oslavě. ;-) Zatím se měj, dobrou noc a hezké sny!
Odpovědět
Profilova fotka
:-D tobě taky dobrou noc
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak pro ostatní nevěsty, co také uvažují že by si pekly samy - mám pár receptů z internetu na svatební koláčky, přepsala jsem je do Wordu, klidně pošlu. ;-)
Odpovědět
Ahojky, mi si budeme dávat cukroví péct vč. dortu v cukrárně. Od známého pekaře budeme mít koláčky a banketky na hostinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme si doma vše pekli a vyšlo nám to o 5000,-levněji než od cukrářky. :-) Takže já jsem pro pečení doma. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mozna by bylo dobre pro ty, co se rozhoduji, uvest - na kolik vas prisel 1kg cukrovi a pro kolik lidi jste to pocitali, pokud pecete doma, tak kolik lidi a jak dlouho peklo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
n20: nemáš nějaký osvědčený recept na svatební koláčky ? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ilci: já jsem se zatím zběžně dívala a za kilo koláčků chtějí 170,- Kč a za kilo cukroví okolo 220 Kč / kg |-|
Odpovědět
Recepty na koláčky :-) : http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěla jsem se jen zeptat ohledně pečení cukroví ... myslela jsem si, že péct nevěsta by neměla pouze koláčky, že to přináší smůlu ... A cukroví taky ne?
Odpovědět
Ony ty pověry vycházejí z letitých tradic... A tradice vánočního cukroví na svatbu je opravdu spíš záležitostí poměrně mladou :-D Pokud dáš na pověry, radši nepeč nic, pokud jim nevěříš, můžeš péct, co chceš :-D
Odpovědět
Profilova fotka
koláčky bych asi nepekla ... ale cukroví pokud se bude péct doma, což nejspíš jo, tak bych ráda přiložila ruku k dílu ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
monisek: to by se člověk musel z těch pověr zbláznit ;-) , já dodržím jen to že nevěsta má mít něco nového atd., a že jí nesmí ženich před svatbou vidět ve svatebních šatech :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Smajlik: souhlasím ... protože to bychom doopravdy nesměly skoro nic ;-) Já dodržím ty koláčky, že nebudu pomáhat s pečením ... a potom určitě něco půjčeného na svatební den, nového a to že mě uvidí ženich až v den "D" ... přesně jak píšeš
Odpovědět
Profilova fotka
podívej se.. my když jsme roznášeli výslužky tak jsme jich nesly pro zhruba 25 lidí.. koupila jsem si 3 kg cukroví.. bylo to jenom čajové, z Tesca,za 99,--/kg, já to neřeším, koláčky jsem si objednala a předstatv si , že do 25 výslužek jsem dala 7-9 koláču a 6 ks cukrovíčka a jeste mi z tech tri kil zustalo do výslužek... a vypadalo to moc pekne, vubec ne chude bylo to tak akorát... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás se cukroví peklo doma. Pekla manželova maminka a sestra. Cukroví bylo výborné, byly jen 3 druhy cukroví a 3 druhy koláčků a tím to končilo. Na svatbu nás hlavně bylo docela málo takže toho nemuselo být tolik, ale představa, že by takhle pekla když bysme měli třeba 60 lidí, to by nás asi kleplo :-) Brala si na to týden volna aby to vůbec stíhala a hlavně péct a starat se o vnoučka bylo časově náročné, dost dobře nechápu jak to holky zvládli. Na týden jim ještě přijela pomoct sestřenice. Nepřepočítávali jsme cenu jestli jsme na tom líp než od cukrářky, ale když jsem to viděla, tak si řikám, že pravdu má asi můj táta "Radši si připlatím za to, že to někdo udělá za mě".
Odpovědět
Jancci, jsme ráda, že to říkáš, mně se do pečení vůbec nechce...když tady v krámě mají tak výborné! holt padne víc peněz, ale můžu se starat o něco pro mě příjemnějšího no ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?