Rozvoz svatebního oznámení i s výslužkou. Jak je to?

Ahoj, prosím Vás moc o radu. Svatební koláčky nám bude péct babička, ale budou se péct týden před svatbou. Oznámení bych chtěla ale rozeslat, případně rozvést už dříve. Jak se to tedy správně dělá - s rozvážkou oznámení se mají obdaravat zvaní koláčky anebo jim je můžeme dodat až před svatbou? Děkuju moc za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
terez, tak u nás se to dělá tak, že všechny hosté co jsou zváný, tak pár měsíců předem informujeme, že jsou zvaný a pak až stačí týden před svatbou rozvést výslužky i s oznámením a s pozvánkou osobně. Pro lidi které zvaný nejsou a bydlí v okolí rozvážíme koláčky s oznámením, také osobně a pro ty kteří bydlí daleko, rozešleme pouze oznámko měsíc předem!
Odpovědět
kaci dekuju moc za radu ;-) ty co jsou zvani o svatbe vedi, jsou informovani, takze jim proste zaveme tyden pred svatbou oznameni i s kolacky a bude to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
terez, tak vidíš.-) Oni stím počítají a to je důležité. Přece nebudeš všechno dělat dvakrát, když to můžeš udělat najednou.-)
Odpovědět
prave uz tak je toho moc |-| :-)
Odpovědět
My jsme rozdával oznámko asi 2 měsíce předem a koláčky rozváželi den předem. Pekli se ve čtvrtek, v pátek na svatbu byli akorát, v pondělí už byly tak na 50% kvality :-N
Odpovědět
U nas se kolacky nedavaji,neni to tradice. Sama jsem prekvapena, ze neco takoveho existuje.
Odpovědět
Profilova fotka
My taky žádné koláčky neplánujeme... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Terezko, já budu dělat stejně. Těm, co nepovezu koláčky, pošlu (dám) oznámení cca 2 měsíce před svatbou a zbylým ho pak dám i s koláčkama (cca 3 týdny před svatbou).
Odpovědět
my budeme dávat oznamko i s koláčkama dva týdny před
Odpovědět
taky nevím, že by se to dělo. Koláčky se můžou přece dávat i po svatbě jako výslužka. Já přání vždy zatím dostala samotné
Odpovědět
Profilova fotka
my žádný koláčky neřešíme!zbývaj nám necelý 3 měsíce do svatby a pomalu začínáme rozdávat oznámení.zatím nic nerozvážíme,jen tak,když někoho potkáme koho jsme chtěli pozvat,tak mu to dame!
Odpovědět
Tak my budeme rozvážet koláče ve čtvrtek, v sobotu je svatba. A taktéž jsme již informovali hosty, co chceme na svatbě i na hostině, aby byli připraveni. Zbytek lidí i s těmi zvanými hosty budeme objíždět ve čtvrtek a dávat koláče a zároveň oznámko. Jinak pro hosty máme nachystané i výslužky v podobě malých dortů, které dostanou až po hostině jako poděkování. Tak snad to bude stačit. Taky jsme nechtěli koláče, ale maminy to nemohly přenést přes srdce, že je to zvyk a taky, že dostali koláče od jiných, tak by jim to rádi "vrátili"... Nakonec jsme rádi, že koláče děláme, protože za jediný den navštívíme tolik příbuzenstva a známých, že už se na ně všechny těším.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj, u nás je zvykem, že se oznámení rozváží hostům a rodině spolu s koláčky cca 14 dní před svatbou. Jelikož ten víkend půjdeme na jinou svatbu, budeme je rozvážet 3 týdny před svatbou. Jinak informaci, kdy se berem jsme už všem řekli cca půl roku předem, aby si udělali čas.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tady se také rozváží koláčky s oznámením, napečeno budeme mít v pondělí k večeru před svatbou, v úterý to bude fofr, ale všichni o naší svatbě vědí
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba je 17.7., pristi tyden budeme rozvazet jen pozvanky svatebnim hostum a kamaradum, co jdou na raut. Potom budeme 14-15.7. rozvazet uz jen kolace a s kolaci oznameni jen tem, co by sli na obrad.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my budeme rozvážet koláčky společne s oznámením kolem 20.července,tj. měsíc předem. A do konce července chci mít přesný počet hostů a aut. :-) Jinak to skoro všichni už vědí, že se bereme a že to bude v pátek,tak si snad udělají čas. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
koláčky s oznámením a s pozvánkou na svatební mejdan jsme rozváželi týden před svatbou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak teď z vás nejsem vůbec moudrá. Dávají se tedy koláčky před i po svatbě nebo jenom před svatbou jako zvací? A co výslužky? Jak to má člověk udělat, když má půl rodiny z Moravy a ty přijedou až den před svatbou a nebo v den svatby a dáváte koláčky do práce? Mám 8 kolegyň. Budete dávat koláčky do dvojic a nebo každému zvlášť?
Odpovědět
hakys - jaky si to udelas takovy to bude ;-) ale co ja mam zkusenosti tak sem dostala vysluzku cca den, dva pred svatbou s oznamenim to nesouviselo :-) podle me je to uplne jedno jak to pojmes je to jen na tobe
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je to tak, že oznámení se rozváží tak 6,7 týdnů před svatbou, a koláčky až v týdnu, kdy je svatba, tak v pondělí nebo úterý!A s koláčema budeme dávat oznámení těm, co na svatbu nejdou, třeba sousedům a tak, prostě jen aby věděli, že se berem ;-)
Odpovědět
Jelikož koláčky nepečeme týden do předu, ale jen několik dní, aby byly čerstvé, takže koláčky dáváme den dva před svatbou a oznámení měsíc dopředu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás rozvážíme oznámka s metáčkama 14dní před svatbou ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
My koláčky taky nebudeme mít. Rozdáme prostě jen oznámení, pokud by se nad tím někdo pozastavoval, tak mu prostě řekneme, že jsme je nedělali. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
...my koláčky máme, budou se rozvážet pár dní před svatbou...oznámení dáváme už teď protože spousta lidí pojede přes celou republiku tak ať už to mají černé na bílém a mohou si zařizovat dovolené...u nás doma už budu taky rozdávat, všichni se pořád vyptávají na datum tak aby to už taky měli na papíře a nenaplánovali si na náš termín třeba nějaký zájezd ;-) Jinak u nás se koláčky do výslužek nedávají, dává se cukroví a nějaké zákusky nebo roláda nebo kus dortu a výslužky předáváme na hostině při odchodu hostů. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my koláčky dáváme s oznámením cca 14 dní před svatbou. Ale je to jen nejbližším, kteří o svatbě už stejně vědí a počítají s tím. Takže koláčky a oznamko je jen takové oficiální pozvání, s kterým počítají. Jinak ostatním posíláme oznamko už teď po meilu - těm které zveme, ale jsou to přátelé, kterým koláčky dávat nebudeme. Jinak mi výslužky tzv. neřešíme... neboli nebudou, myslím že po té, co se každý zlije do němoty mu cpát nějaký dort... no asi by nás poslali někam... ale chápu, že tam mít tetičky z xtýho kolene, tak je asi udělám, aby neměli řeči.
Odpovědět
Profilova fotka
maartinka1: já tam naštěstí budu mít jen svoje blízké lidi, žádné tetičky z xtého kolene :-D výslužku jsem dostala vždycky na každé svatbě a přišlo mi to jako milá pozornost, takže na své svatbě jsem je rozhodně vynechat nechtěla...teta mi do nich bude péct úžasné cukroví které si pak ale hosté vychutnají až doma, protože na hostině cukroví vůbec nebude, budou tam jiné věci, takže myslím že ocení že budou mít něco jiného co na hostině neochutnali...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, budeme to tak dělat. A po vesnici roznášíme bez oznámení..
Odpovědět
My taky nebudeme k oznámením dávat koláčky, až do výslužek. Na něčem ušetřit musíme ;-) . A svatebčané o ně stejně nepřijdou, protože je budou mít na svatbě. Ale koláčky plánujeme dát i lidem, kteří se kolem naší svatby ve svatební den budou nějakým způsobem motat (květinářka, kadeřnice s vizážistkou, matrikářka, oddávající apd.). Ale máme obřad mimo Prahu a mimo oficiální oddací místo, takže to bude myšleno jako poděkování za to, že to není úplně standartní. x-)
Odpovědět
Profilova fotka
kolik dní před svatbou je vhodné rozvážet koláčky? 4dny před-to se mi nelíbí-nechci pak dělat vše na poslední chvíli... Kolik koláčku se asi dává na osobu? sudé nebo liché číslo?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?