Mám dát rodině výslužky?

Ahoj holky, s přítelem plánujeme svatbu, ale jednoduše a levně. Do kostela budou zvaní všichni a pak bude oběd (žádná večerní zábava) - ale ten bude pouze pro nejbližší rodinu-rodiče, sourozenci, partneři..cca 22os. No a otázka je, jestli mám udělat výslužky pro tu rodinu, která není zvaná na oběd- bratranci, sestřenice, tety atd.. Případně jestli jim nabalit třeba jen koláčky. Je to blbý nedat nic? Děkuji za názory :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si osobně myslím, že je to čistě na Vás. Je to Vaše svatba, takže si to udělejte, jak si myslíte, že je to nejlepší. Až bude mít svatbu někdo jinej, taky bych řekla, že se nebude ohlížet na to, co si o tom ostatní myslí... Já mám celkově na koláčky svůj názor, tak asi nejsem zrovna dobrý respondent, ale i tak ... :-)
Odpovědět
Já jsem byla zvaná kamarádce na svatbu na celý den, ale kvůli úrazu jsem přišla jen na obřad ale stejně jsem dostala i výslužku, tak za mě pokud víš kdo tam přijde tak bych jim klidně pár koláčků dala. Ale pokud je to pro vás organizační nebo finanční zátěž tak nedávej.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak je to jen a jen na tobe. ;-) Ja si myslim,ze nikoho nepohorsi,ze nebude vysluzka.
Odpovědět
Profilova fotka
Není přeci žádná povinnost něco dávat...já nebudu mít koláčký vůbec, natožpak výslužku...
Odpovědět
Já bych nic nedávala, max nějakou drobnost na památku...třeba kamarádka dávala perníkové srdíčko :-)
Odpovědět
Holky děkuji, čekala jsem spíš opačné názory :)
Odpovědět
My nedávali ani kolacky a ani vysluzku. Pro zvané byly pro každého mandlicky a láhev vína, ale nezvanym jsme nedávali.!
Odpovědět
Je to rozhodně jen na tobě, jestli uděláte výslužky. Já bych možná pro malé krabičky s pár koláčky asi byla, protože jsem toho názoru, že to k svatbě prostě patří :-) Ale je to skutečně jen na vás, povinnost to rozhodně není a nikdo s tím nemůže ani počítat, že něco takového dostane ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My klasické výslužky dávat nebudeme...nikomu. Budu vyrábět kornouty z novinového papíru, které naplním srdíčky...ještě nevím přesně, z čeho ty srdíčka budou....napadla mě taková ta ozdobná děrovačka a třeba barevné papíry a dovnitř dám kartičku s poděkováním....Pokud vás hosté mají rádi, přijdou kvůli vám, ne kvůli výslužce....nevažte se na to, že někdo něco očekává, nebo, že je to tradice....Už je na čase, aby se začaly ty svatby dělat trochu jinak ;-)
Odpovědět
@ircza007 Nejsem vůbec proti nedávání výslužek, taky jsme je nedávali. Ale jako k čemu je lidem dobrej kornout se srdíčky? Taková kravina, promiň...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Má to být symbolika, k ničemu jim to nebude....budeme mít vintage svatbu, tak se to tam hodí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Navíc to dobře vypadá, takže kdo nebude chtít, nemusí si to brát...zatím se to ale všem líbilo...každýmu se halt líbí něco jiného...já si třeba nedokážu představit, že bych si půjčila oooobr šaty za deset tisíc...každýho věc ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sikinos Taky super nápad :-) Měla tam něco napsáno? Třeba datum svatby nebo něco takového?
Odpovědět
@ircza007 Já teda chápu, že to je nějaká dekorace na svatbu, i když spíš na fotky, dost bezúčelná. DOvedu si představit, že jim to dáte místo rýže k házení třeba. Ale nedovedu si to furt představit jako ekvivalent výslužky. Jak a v jaké chvíli jim to budeš dávat? (Nijak nerýpu, fakt mě to zajímá)
Odpovědět
@ircza007 Bylo to malé perníkové srdíčko se jmény novomanželů a datumem svatby... bylo to hezké a milé..
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Ještě nevím, je to jen nápad, bereme se ke konci srpna, tak ještě bude spousty takových "blbých" nápadů :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?