Malá výslužka nebo radši žádná?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, právě řeším, jestli vůbec dávat výslužku nebo ne. Kdyby ano, mám nachystané pytlíčky z organzy, do kterých bych dala 5 svatebních koláčků (ještě zabalených v celofánu, aby to nedrobilo)... Jsem z toho rozpačitá, co si o tom myslíte vy? Díky :-)
Odpovědět
To budeš dávat každému jednotlivci nebo jakože jeden "pytlík" rodině? Pokud jednotlivci zvážila bych to a asi raději nakoupila menší krabičky (ale zase větší než tento pytlík) a dala to jakože krabičku do rodiny. Do krabičky můžeš ozdobně poskládat třeba ještě ubrousek do tvaru růže (návod určitě najdeš na internetu) - jednak tím trošku "zabiješ" prádzné místo v krabičce případně kabička bude pak "větší" a tím celková výslužka. Švagrová měla krabičky velikosti cca 12x18 cm a cca třetinu té krabičky zabral takto poskládaný ubrousek a vypadalo to pěkně. Pokud ale je tvá myšlenka taková že pytlíček bude jeden do rodiny (páru) asi bych nic nedávala.
Odpovědět
jako @berrusska. Asi bych raději nedala nic.
Odpovědět
@dlouha1spagetka Tak to radši nic...My budem dávat výslužky do krabic,budem dávat kus dortu,a nějaké cukroví a zákusky.
Odpovědět
Profilova fotka
no jo, ale zas na druhou stranu, všichni ví, že jsme studenti, navíc na svatbě nechci dort (fuj ble :-D ), místo toho budou chodské koláče. Zákusky tam mít taky nebudem, nahradila jsem je ovocem a různými saláty. Takže aspoň symbolicky? :-D
Odpovědět
@dlouha1spagetka Tak to asi radši nic, než pidipytlíček. A nebo svazek mrkve, to bude dobře pasovat k dietní svatbě (bez dortu a zákusků, jen se salátem :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
no zas tak dietní nebude, budou zabijačkové speciality a tak a 700 koláčů... takže je to zas vyvážený tím, že dostanou v podstatě jen na cestu pidipytlíček :)
Odpovědět
Také bych nedávala nic. Pokud ví, že jste studenti, pochopí to... ale takový pidipytlíček mi nepřipadá vhodný.
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, máme v nabídce krásné výslužkové krabičky za skvělou cenu, které Vám poslouží i jako dekorace a na 5 koláčků jsou akorát :) Mějte se krásně, Vaše SlevoSvatba.cz
Odpovědět
Tak to já bych raději dala obyč papírovou krabičku a třeba z deset kousků - cukroví, koláčky... to myslím zas tak nenapne váš rozpočet...
Odpovědět
Profilova fotka
my máme malou papírovou krabičku do které se vejde cca 15 - 20 kousků mini sv. koláčků, páru budeme dávat jednu, rodině o 3-4 lidech 2 krabičky a rodina o 5 a více lidech dostane 3 krabičky.. do krabičky budeme dávat jen koláčky. Na svatbě budou koláčky, medové dortíčky, jableční šneci, cookies, čokoládové košíčky a dort.. Chceme to jen jako pozornost a ne abychom zajistili snídaně na týden dopředu.. 5 kousků se mi zdá trošku málo, ale na druhou stranu nemusíš jim dávat nic, takže i 5 koláčků ve výslužce jsou pořád ještě plusové body pro tebe..Kdo Tě má rád, ten snahu ocení a kdo se přišel jen najíst nebude spokojený ani když mu dáš domů půlku koně..
Odpovědět
tak to radši fakt nic
Odpovědět
@dlouha1spagetka muzu se zeptat kolik lidi mate pozvano na svatbu? pokud je to svatba o 50lidi a vice - nedavala bych nic! pokud je to malinkata svatba o par rodinnych prislusnicich - pak ti urcite oceni i malickost.. ja bych napr od sestrenice, ktera me pozve na svatbu s napjatym rozpoctem necekala vysluzku - a za mini darecek s kolacky na druhy den bych byla rada.. prislo by mi to ze mi to jeste druhy den pripomene malinko svatbu.. nebrala bych to ze se jdu nekam zadarmo nazrat a vytriskat z toho maximum.. vse o je o lidech kolem vas - jak to mate doma.. jestli se mate radi a drobnosti si vazite a nebo jestli se tam pribuzni ohani drahyma darama :-| to je ale pak na jine tema ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Heleď, než dát něco, co bude vypadat ošizeně, tak nedávej nic a udrž si úroveň. Na druhou stranu, pokud chceš něco dát, můžeš třeba každému jeden nazdobený perníček s datem nebo tak něco. Já na to nejsem, ale mnozí to mají rádi.
Odpovědět
@dlouha1spagetka mne se tvuj napad rozhodne libi. Akorat bych to nepojmenovala vysluzka, ale mala pozornost nebo darecek :). Urcite by mi to udelalo radost, kdybych takovy balicek na svatbe dostala. Velke krabice plne kremovych zakusku a dortu se davaly spis za casu nasich rodicu, ale dost casto se lide teto tradice drzi. To neznamena, ze ty to musis delat taky tak. V dnesni dobe se bezne misto vysluzek davaji male darky- setkala jsem se s pernickama, cokoladkama, marmeladkama, minivinkama atd...nejsem tohoto uplne zastancem...z tohoto vyctu mi prijde balicek s par kolackama urcite nejlepsi. V nekterych zemich (ve Francii) se dava tradicne pytlicek s peti mandlovymi bonbony. Pet kousku symbolizuje zdravi, dlouhovekost, bohatstvi, hojnost a stesti.Tuto symboliku byste mohli taky pouzit.:).
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc za názory, nakonec k těm pěti napeču ještě normálně cukroví jak na Vánoce, takže pytlíček se naplní k prasknutí... je to i tak malý, ale myslím si, že jako pozornost na cestu je to dobrý, hosti nebudou mít prázdný ruce :) @fudzisan konečně někdo, kdo si myslí, že to není na hovno :D díky :D
Odpovědět
Profilova fotka
@kaeth01 máme 40 hostů... ale polovina z toho kamarádi studenti, druhá polovina rodina, většinou páry... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě poznámka - já právě nechtěla nějakou krabičku, on ten pytlíček vypadá i esteticky pěkněji než krabice, která se různě prohne, jak jsou ty koláčky mastný, že jo... nevím, no, krabičkám jsem se chtěla vyhnout.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme nenažraný..takže mě by 5koláčků rozhodně potěšilo.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky pokud ten pytlíček dostane každý svatebčan myslím že to bude super, krásná a ještě mňamosní pozornost .... my tedy dáváme klasické výslužky ( ale předem týden) a na svatbě jako pozornost budou perníkové srdce jako jmenovka takže si myslím že pytlíček s dobrotou určitě potěší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mně se to taky líbí :) krabičky má každej, dej pytlíček :)
Odpovědět
Profilova fotka
@24_simona Jojo, mi taky dáváme klasické výslužky..ale nekupujeme, ale maminky, babičky a nevěsta budou péci :-D Takže mě to vyjde docela levně, a budeme je rozvážet cca 1měsíc před svatbou i s oznámením a na svatbě pak už nikdo nic nedostane :-D Ale byli jsme teď na svatbě, kde jsme každý dostali v krabičce jeden belgický bobón..taky dobrý, ale jak říkám - my jsme nenažraní a jsme rádi za jakkýkoliv dobrý jídlo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@milouckacertice jooo taky jsme si to chtěli pect ( potřebujeme 750 kolaču) ale bohužel ja nedostanu volno, mamča tež ne a babča ted na tom není zdravotně nejlepe ...tak jsme si našli jednu paní od vedle z vesnice co peče užasné koláčky doma s manželem .... tak budou taky domací :-) ale obdivuji lidi co si sami tak pečou tak velké množství ... my jsme sestřence pekli dvě varky po 500 kolaču a pak jsem nechtěla tak měsíc vidět koláč :D
Odpovědět
Profilova fotka
@24_simona No já mám štěstí že nás na to bude hrozně moc :-D U nás aj tatínkové a dědečkové pomáhají (být u zdroje je prý nejlepší) :-D Ale aspoň někdo hlídá troubu :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že jako nápad je to dobrý... :) osobně se mi to líbí.. Pokud to dostane každý. Pokud by se třeba do rodiny, kde jsou 4 členové dal jedem pytlíček, tak když bude cca 5 zákusků, tak asi nic moc... :) ale je to na vás... Myslím si, že i tak to potěší... ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?