Kolik kousků cukroví a koláčků dáváte do výslužek?

Ahoj, kolik jste dávaly nebo budete dávat kousků cukroví a kolik koláčků do výslužek? Samozřejmě myslím kusy na osobu :) Nebo jste to dávaly jinak? Děkuju za radu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my budeme dělat do výslužek velké koláče, jak je zvykem na Plzeňsku, ty budou ve výslužce jeden nebo dva, podle toho, jeslti výslužku dostanou jedinci, manželé nebo vícečlenné rodiny... K tomu dva nebo tři kousky řezů, rolády nebo tak něčeho a asi 20ks drobného cukroví do každé výslužky... Myslím, že ty výslužky budou docela veliké tak akorát :)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme dávat 14 koláčů a cca 14 kousků cukroví do výslužky. Jen dvěma rodinám, kde jsou 4 dospělí dáme koláčů 18 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzazidkova Ahoj, prosím tě. Lámu si hlavu. Jak veliké koláče a krabičky budete mít?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my si necháváme balit výslužky už přímo v cukrárně, kde pečeme - vyjde to sice o něco víc, než kdybychom si je dělali sami, ale vzhledem k tomu, že před svatbou nejspíš nebudu vědět, kam dřív skočit, protože není, kdo by pomohl, tak jsem se domluvila takto. A mají tam 3 druhy výslužek 20 ks = mini, 30 ks = malá a 50 ks = velká. Těm, co jsou sami a jdou na svatbu dáváme mini, párům malou a do práce a pro kolektiv budu brát velké. S tím, že mi tam nechají místo na koláče, které tam už jen naskládáme a koláč má v průměru asi 5 cm.
Odpovědět
Tohle mě také trápí..moc si nevím rady s výslužkama.. :-( ..koláčky i cukroví mi budou péct učni z jedné školy u nás..což je skvělý, ale nevím, i když teď mám ještě čas, kolik pak všeho objednat.. :-( myslíte, že je pak možné, jim dát koupené krabičky, a ať mi tam to cukroví vecpou sami?? :-D nějak bych se chtěla těm výslužkám vyhnout.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ sonickaaaa Zkus se jich zeptat, teď už většina firem, nebo i učilišť umožňuje tuto službu navíc i když si ji pak nechá nějakým způsobem zaplatit. Když jsem se bavila s naší cukrářkou, tak mi říkala, že už se to běžně dělá. Docela chápu, že se ti nechce se s tím dělat...
Odpovědět
@ejosefikova to mě napadlo, až po tvém příspěvku, jak si psala o krabičkách přímo balených v cukrárně.. :-) :-) ..děkuji ti..určitě se na to zkusím ve škole zeptat, kdyby to tak šlo, tak by mi teda spadl obrovskej šutr ze srdce.. :-D :-D fakt se mi do nich nechce..to všechno propočítávat apod.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sonickaaaa já jsem to do té doby taky nevěděla, že mi to mohou přímo nachystat a opravdu jsem se děsila, kdo to bude dělat, protože hosty, které jsem musela pozvat na svatbu ze slušnosti (kolegyně z práce) mi řekli ,že si jedou užívat a snad po nich nebudu nic chtít a sami s rodinou (čítající i se mnou 4 členy) bych netušila jak to udělat, proto mě to mile překvapilo, že sice za to něco navíc dáme (taky s tím budou mít práci), ale na druhou stranu, doma bych se s tím mořila a pak snad na to ani neměla chuť. Dokonce se mi podařilo paní umluvit, že mi vše nachystají na pátek 9. ráno, tudíž většinu výslužek rozvezu ještě den před svatbou (ono na začátku srpna bývá hrozný hic, tak budu ráda, že to nemusím opatrovat a myslet na to, že než odejdou jim musím dát výslužku).
Odpovědět
my koláčku dávali asi 8-10, byly tak 3x3 cm a do výslužkových krabic jsme toho nacpali nepočítaně, Krabičky byly 20x20 a pro jedince 18x18 cm a počet si netroufám odhadnout, ale vážila jsem výslužku pro babi a ta měla víc než 1,2 kg...Každej z toho množství byl mimo...a někteří vytrvalci dostali i slanou výslužku z rautu, když bylo po všem...Možná je to urazilo, že jim dávám zbytky, ale brát si to nemuseli
Odpovědět
@ejosefikova Za prvé je šílený, co kolegyně "řekli".. :-| za druhé když čtu dál, tak jsi měla naprosto stejné myšlenky jako já.. ;-) ..fakt jsi mě naprosto uklidnila, že to může udělat za mě nikdo jinej.. :-) a nemusím stále na to myslet.. :-) :-) děkuji ti!!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ammy001 velikost je normální, jaké se kupují v pekárně :-) a krabičky mít nebudeme..dáváme to na kulatý tác s krajkou a balíme do celofánu :-)
Odpovědět
Holky, my máme asi 8koláčků, 2linecká srdíčka, 1trubičku(kremrolku), 1špičku, 1sněhový rohlíček, 1laskonku, 1Vanilkovou roládu, 1čokoládovou roládu, 1linecký leknín. Všichni mě ubezpečují, že to stačí, ale mě to přijde málo. Nečeho bude víc, takže zbytky pak porozdělím ještě nebo doplním koláčkama, těch budeme mít snad dost. Máme objednaných asi 800 do výslužek a ještě na stoly. Co myslíte? A jak velkou krabičku? Chtěla sem 18x18, ale bojím se, aby se to tam neztratilo, mám vzít radši menší?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj holky, já myslela tak 15 - 20 těch pidikoláčků na krabičku, budeme mít 40 hostů. Budeme mít na rautu ještě medové dortíčky, jablečné šneky, cookies a čokoládové košíčky - všechno domácí, ale ty dávat do výslužky nejspíš nebudeme..asi ještě pořídím dvě až tři ty velké krabice na dort, abych do něj dala sladké pro svou mamku a ségru, které mi zařizují vlastními silami celý raut, tak ať si na tom taky v klidu pochutnají :) Ostatní dostanou menší krabičky..
Odpovědět
No mělo by se dávat do výslužky tolik druhů cukroví, kolik je nevěstě let. My budeme dávat celkem 65 - 70 výslužek, do každé velký koláč a alespoň 20 ks cukroví (je mi tedy podstatně víc :-D ), ale už takhle to bude snad 15 tis kč. U nás je zvykem, dávat výslužku do každého baráku ve vsi. Co na tom, že tam už 15 let nebydlím.
Odpovědět
@lerista ještě, že tam máte jenom 65-70 baráků
Odpovědět
Profilova fotka
@lerista Bych to chtěla vidět v Praze :-D My tedy dáváme do sousedních baráků a to hlavně proto, že máme večer garden party a chceme sousedy požádat o trochu shovívavosti s naší večerní zábavou :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Takže když budu dělat výslužky a budeme mít takové ty malé moravské koláčky, mělo by jich být v krabičce 22 (podle mého věku) a ještě nějáké to cukrovíčko? Jsem z toho úplně na nervy :-D Ve výslužkách fakt plavu..
Odpovědět
Profilova fotka
@niikiss Tohle za mě řeší tchýně - takže doporučuju dát na radu starších...mají větší přehled o tom, co se "sluší a patří", já osobně nejsem zastáncem výslužek, ale ani jedni rodiče by mi to neodpustili...nicméně, dávat tam 23 druhů??? To by byl tak jeden kousek od každého :-D Myslím, že stačí klasická malá dortová krabička a rodičům a sobě do práce či větších rodin o něco více...a kdo se urazí, tak co už... :-x
Odpovědět
My to vyresili s pomoci zname, co nam pece cukrovi - na osobu mame 4 moravske kolacky (vdolecky) a 3 kousky cukroví (roláda, tyčinka, řez, trubička apod.)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Jejda mane tak ja nevim, me furt vseci rikali, ze oni sladky neji tak ted nevim jestli kdyz dam na osobu zhruba 7 kousku cukrovi a nejake kolacky k tomu bude stacit... =-) Zas si rikam lepsi jak nic, taky dostanou darkovou krabicku ve ktere jsou dva kousky Raffaello kulicek a na hostine budou mit jak cukrovi tak cokoladovou fntanu tak to by snad melo hosty uspokojit. Ale jak to tu ctu nevim nevim, zrovna premrsknout to jsem teda neplanovala
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?