Je povinností dávat dárečky kromě výslužky?

Ahoj holky, řešíme s přítelem jestli dávat nebo nedávat dárečky svatebčanům. Teď jsou moderní různé čokolády, mandle, žvýkačky, svíčky, odznáčky, perníčky ... Výslužky považujeme za samozřejmost a rozhodli jsme se dát každému páru flašku vína ale je nutné dávat další dárečky, které zbytečně zvyšují rozpočet? Děkujeme za vaše názory Veronika a Honza
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@vandj ahoj vim ze tu spoustu nevest darecky dava ale my je urcite davat nebudeme a i vysluzky nedelame..zveme vsechny hosty na obed,odpoledni a vecerni raut neomezene alko i nealko pocitame ze za hosty utratime cca 80tis za jidlo a piti aby se na nasi svatbe citili opravdu kralovsky a nic jim nechybelo.. tak si troufam rict ze je to az az i bez zvejky jako darecek..:))
Odpovědět
Profilova fotka
Není povinnost dávat ani jedno, je to jen na vás :) My nebudeme mít ani jedno, nejen kvůli šetření, ale protože dárečky mi přijdou zbytečné a výslužky jako přežitek. Jak ale píšu - je to na každém jak si to udělá :)
Odpovědět
Profilova fotka
ani jedno....vysluzky me prijdou zbytecny a stejne 90% hostu bude zustavat do rana tak kdyztak dostanou nabaleno z rautu co zustane :-) jedine budem mit misto jmenovek na stul magnetky takze to se da povazovat za darecek
Odpovědět
My dávali krabičku se svatebníma mandličkama a do páru naší domácí marmeládu. :-) Řekla bych, že to stačilo a všichni byli spokojeni. Žádné výslužky...těm nějak nerozumím, takže jsem nic takového nedělala. :-)
Odpovědět
@vandj Nemáme v plánu krom výslužek dávat nic..Přijde mi to zbytečné, jsem praktický člověk a kdybych měla z každé svatby, na které jsem byla nějakou "blbost" tak bych je s největší pravděpodobností stejně vyhodila.. Jiná věc je když se to dá sníst nebo vypít :-D Víno je výborný nápad ;-)
Odpovědět
My taky nebudem dávat ani výslužky ani dárečky...
Odpovědět
My také nemáme ani dárečky a ani výslužky.
Odpovědět
Profilova fotka
Výslužky neplánujeme a místo jmenovek na stůl malá perníková srdíčka - to by se možná dalo nazvat malým dárečkem, ale jinak žádná minivína, mýdla, mandle, marmelády... nic z toho neplánujeme ;)... Přesně jak píšete, pozvání na celý den je až tak dost. I já - jako host- žádné dárky ani výslužky rozhodně nikdy nečekám :)
Odpovědět
My budeme mít koláčky hlavně ráno na snídani pro rodinu a nejlepší přátele a pak na svatbě na stolech po celý den, žádnou výslužku proto dávat nebudeme, přijde mi to zbytečnost, když platíme veškeré jídlo po celý den, alko, nealko neomezeně... navíc budeme mít tombolu, kde si každý odnese nějakou blbinu (symbolicky) a co chceme dávat je pro každého (když v páru, tak pro pár) lahev vína ze sklípku s vlastní etiketou. Až si je jednou otevřou, snad si vzpomenou na náš svatební den... jsme milovníci vína, tak proto:-D A to je jen pozornost, myslím, že výslužka není povinnost ;-)
Odpovědět
Ano je to nutné a dokonce je to povinnost a pokud to nedodržíte, tak se svatba anuluje. Bohužel se pak celá svatba musí dělat znovu. Navíc opravnou svatbu můžete udělat nejdřívě po jednom roce ( tedy za 365 dní) od posledního pokusu bez předání dostatečného množství dárečků. Tak to říká zákon... Omlouvám se, ale připadlo mi to jako úsměvný dotaz (a dneska mam dobrou náladu), tak jsem si musel trošku rejpnout. ;-) Jinak tady taky dáváme "jen" výslužku.
Odpovědět
Profilova fotka
Nedáváme ani dárečky ani výslužky :) A to hlavně z finančních důvodů. Výslužky se nám třebas i líbí, považujeme za tradici, na druhou stranu si myslím, že o nic nejde, když výslužky prostě nebudou. Dárečky jsou na tom pak stejně. Myslím, že rozhodnutí je jen na vás, jestli chcete něčím svatebčany potěšit nebo to chcete udělat jen proto, že "se to teď tak dělá". Já to třeba beru tak, že se snažíme udělat krásnou svatbu tak, aby se tam všichni citíli dobře, aby se pobavili, najedli a užili si s námi krásný den. Takže dárekček je v podstatě ta náplň dne, atmosféra a pohodlí toho dne a výslužka je nahrazena prostě tím, že je pohostíme na svatbě. Poděkování člověk může udělat i osobně nebo ho dát třeba do svatebních novin (tak jsem to udělala já). Takže dárečky rozhodně nejsou povinností a urči si jen, jestli to chceš udělat, protože je chceš něčím potěšit nebo protože si říkáš, že se to dělá. A pokud řešíte finance, tak bych ty peníze opravdu raději vložila do něčeho jiného..
Odpovědět
Ta flaška vína je podle mě dost, nic dalšího není třeba. U nás se dávají "jen" výslužky v podobě balíčku se zákusky a roládkami nebo cukrovím.
Odpovědět
Článek se načítá
Je to vaše svatba a nemáte žádné povinnosti, jen to, co si sami zvolíte. Mimochodem my žádnou výslužku dávat nebudeme a je mi jedno, co si kdo o mě bude říkat. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také nebudeme dávat a možná ani ty výslužky.
Odpovědět
Profilova fotka
Povinností na svatbě je říct ano, pokud chcete, aby bylo manželství platné. Všechno ostatní záleží jen a jen na vás. :-N :-D
Odpovědět
lenuskaak, duckie Povinností na svatbě je říct jen ano, to je svatá pravda, ale všechno ostatní, že záleží jen a jen na snoubencích, co dají nebo udělají a kašlou na hosty, zas tak pravda není. Nejmíň vás jen pomluví, ale pokud máte hroší kůži a je vám to jedno, proč tedy někoho zvete? U nás by se uživil placený svatební kompars, který bude placený od hodiny, na tři hoďky přijde, bude se usmívat, tvrdit, že to je ta nejbáječnější svatba, nic nesní, budou mít přeci zaplaceno 8-) . To bude skvělé!!!
Odpovědět
Ahoj děvčat mockrát děkujeme za reakce. Původně jsme si taky mysleli, že nebudeme dávat výslužky ale pak jsme si přečetli článek ve Nevěstě o výslužkách. Svatební agentka tam psala, že výslužka znamená projev úcty a radosti, že svatebčané sdíleli nás svatební den. Proto jsme se rozhodli, že výslužku dáme do rodiny nebo pro pár. Nebyli jsme si jistí těmi dalšími dárečky a jsme rádi, že to není povinnost. :-) Přejeme všem krásný večer Veronika a Honza
Odpovědět
davali jsme jen vysluzky
Odpovědět
@vandj ono nesmí člověk věřit všechno, co čte a co jiný píše taky proto, aby kolegové cukráři vydělali peníze :-) (my budeme mít místo výslužky košíčky s koláčky, takže nejsem potrefená husa :-) ...ale myslím, že by se to obešlo i úplně bez toho)
Odpovědět
Profilova fotka
@weka Pokud by se u tebe uživil dobře placený kompars, tak to je mi tě líto. My máme kolem sebe rodinu a přátele, kteří budou rádi, že mohou být v ten den s námi a to že nedostanou "dáreček" s naší fotkou nebo monogramem jim bude zcela jistě jedno. Budou mít k dispozici jídlo, pití, alko, nealko, tvrdý po celý den + ubytování a druhý den snídaně....myslím tedy, že budou spokojeni i bez toho, co bys ty zřejmě označila za "povinnost". Takže používat slovo "kašlat" je v tvým případě absolutně mimo. Moji přítelé mě nepomlouvají a už vůbec ne kvůli takový s odpuštěním hovadině, jako je "dárek". Jestliže to má někdo jinak, je to jen a jen jeho věc 8-)
Odpovědět
@jirkag Chtěla jsem napsat něco poobného, ale předběhl jsi mě :-D. Nechci být nepříjemná, ale chtělo by to asi při plánování svatby býv víc uvolněná, v pohodě. Když čtu podobné otázky, mám představu vystresované nevěsty, která musí mít všechno nejmodernější, nejlepší, nejdražší apod. Důležitější je manželství, ne svatba :-).
Odpovědět
@jirkag Promiň ale o odpověď zlých jazyků jsem nestála. Nejsem hloupá a je mi jasné, že svatba nebude anulována. Dotaz byl spíš směřován na bonton! Pěkný slunný den Veronika
Odpovědět
Profilova fotka
my typické výslužky nedáváme, všechny zveme na oběd, odpolední a večerní zábavu a raut, kde budou k dispozici mimo jiné i koláčky a volné košíčky, kdyby si hosté chtěli vzít výslužku domů - sama jsem nebyla nadčena, když jsem jako výslužku dostala koláčky - člověk to s sebou musí táhnout a dost často se to nesní a skončí koši...kdo má zájem si vzít domů, může a budeme rádi, myslím, že toho máme hodně, ale nikomu nebudu vnucovat to, co já sama nemám ráda :-) u cedulek u svat. stolu máme pro každého žvýkačky, které jsem si dělala sama(jejich přebal), ale spíše proto, že se mi to líbí - u rautu jsou také volně k dispozici - 2 druhy - peprmint a ovocné - na jedné straně naše jména a datum a na druhé straně, děkujeme, že jste dnes s námi :-)
Odpovědět
@luj89 Proč jsi tady zaregistrovaná, když pro tebe není svatba důležitá? Můžete se vzít na úřadě a mít u toho jen svědky nebo vám svatbu může zařídit agentura na dovolené. Nebudu zastírat, že je pro mě svatební den důležitý. Chci si ho užít jako každá holka. Někdo si ho chce užít sám na pláži a někdo doma s rodinou a přátel. Záleží mí na lidech, které zvu. Jsem na mateřské takže rozhodně nemusím mít svatbu za spoustu peněz. Pěkný den Veronika
Odpovědět
Profilova fotka
No já žádné dárečky taky nebudu dělat....výslužky bych taky nejraději kvůly financím škrtla, ale to by asi maminky nepřežili. Moje máma by si pak objednala zákusky sama od někoho a porozdávala rodině. Což nejspíš asi i tak dopadne, protože plánuji jenom cukroví a svatební koláčky do menší krabičky a to asi nebude stačit, zákusky to podle ní chce určitě a velká krabice pro každého. Ale ona je tak hodnoučká, nic neřekne a raději by si to sama zaplatila, aby to bylo dle představ. Jinak mi do ničeho nekecá, tak tohle přežiju. no uvidím dle ceny u cukrářky. A jěště mi máma upeče dort a kremeše na hostinu:-).
Odpovědět
@vandj Neber to tak vážně. ;-) Myslím, že z textu bylo jasně patrné, že je to ve vtipu a nebylo to myšleno zle. Tobě taky hezký slunný den. Jirka
Odpovědět
duckie právě, že u mě by se tento kompars neuživil, ale u spousty svateb ano. Chtějí si to udělat jen co se jim líbí a kašlou na tradice, etiketu na všechno a všechny.... Já jsem měla svatbu, kde jsme všechny hostili, bavili, rozdali výslužky,... bylo to z úcty k nim, že jsou s námi. A moc jsme si toho vážili.
Odpovědět
@vandj Ahoj, zaregistrovala jsem se, protože chci mít hezkou svatbu a posbírat inspiraci a rady. Svatba pro mě JE důležitá. Přijde mi, že to všechno bereš moc vážně a odpovědi některých si vztahuješ na sebe (negativně), zkus trochu relaxovat a brát to volněji, pomůže ti to, uvidíš :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@weka Myslím, že si pleteš pojmy a dojmy. Tady NIKDO kromě tebe nemluví o "kašlání na tradice, etiketu a blablabla". Jen na otázku, zda jsou povinné dárečky pro hosty, bylo nevěstě odpovězeno, že povinné to rozhodně není. ;-)
Odpovědět
@weka pokud reaguješ na něčí příspěvek dej "odpověz" a dotyčný dostane upozornění, že jsi na něj reagovala. Tím, že napíšeš jeho jméno to dotyčná nezjistí :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?