Je lepší výslužku doma úpéct nebo nakoupit minizákusky?

Profilova fotka
Přemýšlíme, jestli je lepší všechny buchty do výslužek úpéct nebo si objednat miniákusky. Roli pro nás hraje jak cena, tak pohodlí, abychom ten poslední den před svatbou nelétali jako blázni a nesnažili se vše stihnout. Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli mohu radit, naplánuj si toho k dělání co nejméně :-) Ať máš co největší klid a pohodu. Nevím, co všechno budete zařizovat, ale pokud si například sami vyzvedáváte květiny, budete dělat výzdobu aut, rozdávat vývazky a vyzvedávat dort, tak toho budete mít až nad hlavu i tak. A to nepočítám, pokud si budete dělat sami výzdobu hostiny... Výslužky vám udělá určitě i šikovná známá, možná tvoji rodiče ví o někom, kdo si přivydělává pečením. Takových ženských je spousta, zvláště na menším městě a vesnici. Cenu budete mít lepší jak z pekárny a nebudete mít starosti.
Odpovědět
@fredericka Mám sestru cukrářku, v pátek před svatbou budeme dělat minizákusky jak na hostinu tak i do výslužek (asi 1000ks, hostina + 30 výslužek), platíme pouze suroviny, které už nakupujeme v akcích, nevyjde to draho. To že bychom zákusky nestihly se nebojím i když v pátek jdu ještě do práce. Šaty budu mít doma od středy, výzdobu vezeme v pátek na místo hostiny (mám to po cestě z práce) a kytky, dort a zdobení aut máme domluvené až na sobotu. Pokud si to můžeš rozvrhnout podobně jako já, že den před svatbou nebudeš mít žádné úkoly, tak doporučuji napéct doma ať už minizákusky nebo buchty.
Odpovědět
větší peníz dávám za místo obřadu, vizážistku, fotografku, koláče jsem se rozhodla napéct s mamkou, dost ušetříme a víme, že budou jedlé, taky máme másla a podobně z akcí v marketech
Odpovědět
Profilova fotka
Doma bych je nedělala pokud nejste zdatné a rychlé cukrářky nebo vás není megahodně - taky by vás z toho mohla klepnout pepka, jelikož budete mít tolik jiných starostí, že by to mohl být vážně nápor :-D my si nechali udělat koláčky na zkoušku v cukrárně, ale moc nám nechutnali, i když vypadaly krásně. Překvapivě jsme si je pak nechali udělat v pekárně a byly lepší než z cukrárny + také minidortíčky, což byla super kombinace tj. půl napůl (a také z pekárny). Určo záleží na referencích z tvého okolí, ale já bych se s tím nepekla, to bych si to radši znova zaplatila, hlavně aby bylo o stres míň 8-) Každopádně, nám to tenkrát velmi pomohlo, neumím si představit se s tím pár dní před obřadem patlat :-S :-N
Odpovědět
nás nebude moc a máme výhodu, že často pečeme a jinak nemám s přípravou svadby moc starostí
Odpovědět
@rosavtrave tak úplně s tebou nesouhlasím... pokud hraje roli i cena a není příliš na rozhazování, tak vždycky je lepší upéct doma. Např. u nás to bude ušetřená dost vysoká částka... předpokládané náklady na suroviny pro 1000 minizákusků jsou asi 2000, tedy cena zákusku 2Kč, pokud půjdu do cukrárny, tak dám minimálně 7Kč. Rozdíl 5000 se mi už zdá hodně. Stejně tak i koláčky. Zvací koláčky jsem si pekla sama, náklady na jeden byla 1Kč, v cukrárně bych zaplatila 4Kč. Zase při počtu 1000 a víc to není zanedbatelná částka. Upekla jsem jich sama asi 300 za necelé tři hodiny. Ledacos se dá napéct dopředu, jako např. košíčky, věnečky,... den před svatbou se to dozdobí. Člověk nemusí být cukrářkou aby to zvládl.
Odpovědět
Profilova fotka
@carllin Pokud se toho bude péct tolik, tak asi ano, ale vzhledem k tomu, že my toho tolik neplánovali a neměli jsme čas, tak jsme si to radši zaplatili :-D
Odpovědět
Pro mě ve věci "svatba" bylo prioritní pohodlí, přece jen vdávání bylo poprvé a snad naposled, takže užít si to a nestresovat se bylo pro nás dost důležité. Pokud bych chtěla ušetřit, tak bych rozhodně doma nepekla, i kdybych to uměla a měla k tomu lidi, protože by to bylo v nesouladu s mojí prioritou a to je pohodlí. :-) Asi bych objednala úplně mini výslužky nebo je úplně oželila a nechala napíct jen na stoly na hostinu pro hosty. Byli jsme předloni pozvaní na svatbu příbuzným, byli jsme hosty od rána do večera a výslužky se nekonaly, bylo zobání jen na stolech v restauraci a byla to naprostá paráda. Proč si to neudělat po svým a jednoduše?
Odpovědět
já to chci napéct jen pro kolegyňky z práce, menší množství nejde objednat, my máme svatbu v létě, takže to na svatbě jíst ani nebudeme a souhlasím, že když je velká svatba je to dost finanční peklo a taky mám ráda pohodlí
Odpovědět
my jsme si to nechávali dělat.. a musím říct, že to by ten nejlepší nápad, znovu bych to udělala stejně! den před svatbou mě chytla svatební horečka a já furt jen přemýšlela, co mám, co nemám, co zbývá udělat.. prostě klasika.. představa, že bych ještě měla dělat koláčky.. neeeeeeeee, děkuju, nechci! :-D
Odpovědět
Tak my si svatební koláčky objednali v cukrárně, protože je ani péct neumím. Ale mou specialitou jsou perníčky, takže jsem napekla ty, do výslužek ke koláčkům. Zdobila jsem je tři dny před svatbou a moc mě to bavilo... už to, že to dělám pro druhé, aby měli radost. Jde to i hezky od ruky. Takže zvaž, co zvládneš. Nicméně, pokud jsi organizačně schopná a máš to zařízené tak, že pár dnů před svatbou jen dolaďuješ a ověřuješ, pak není takový stres, abys něco nezvládla napéct.
Odpovědět
Profilova fotka
Řekla bych,že jak pro kterou nevěstu. Pro mě "mordovat" se s výslužkou by byl úkol tak na střelbu do hlavy. Obdivuji nevěsty,které to zvládají a pár dní před svatbou se jim chce. Všechno cukroví jsme měli objednané :-)
Odpovědět
Článek se načítá
já jsem to vyřešila tak, že koláčky mi udělá babička, pár věcí do výslužek mi udělá mamka a zbytek mi udělá mamky kamarádka cukrářka a určitě to vyjde levněji než to vše objednávat
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Myslím, že u nás si je doma nikdo nepeče. Ještě tak koláče, ale zákusky mají všichni od cukrářky a ta je na objednávku naskládá do krabiček nebo se to udělá doma spolu s koláčky a výslužky se rozvezou v pátek před svatbou.
Odpovědět
Profilova fotka
V České republice je běžné výslužky objednávat. Na západě je běžné je péct, a nejenom výslužky. Ačkoliv spoustu pochutin samozřejmě objednávají, většinou napečou alespoň své oblíbené dezerty nebo třeba mufinky. Je to kouzelné a já jsem maximálně pro, ovšem jen v případě, že Vás předsvatební přípravy naprosto nevyčeprávají. Pokud si s tím ale dáte tu práci, je moc hezké výslužky zabalit například do sáčků nebo krabiček a napsat na ně visačky s nápisem ve smyslu "Pečeno osobně pro Aničku s láskou...". Uvidíte, že Aničku málem rozpláčete. ;-)
Odpovědět
Za mě: nechat upéct, na dceřinu svatbu jsem nechala upéct vdolečky (v Čechách koláčky) i zákusky, pravda,něco to stojí, ale za ten klid to učitě stojí. Doma jsme to jen rozdělili do krabiček a rozvezli. Nedovedu si představit, že bysme měli ještě něco péct, to jsme si radši v klidu dali kafíčko.
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme půl na půl. Doma napečeme takové ty známé maminčiny laskominy a jelikož nejsme tak zdatné v dělání takových věcí jako větrníky, trubičky atd. tak nám to budou dělat v jedné velmi dobré cukrárně, kde to dobře známe.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?