Jak uložit výslužky do krabiček, aby se nepromastily?

Holky potřebovala bych poradit. Budu si dělat sama výslužky do krabiček a mám problém. Svatbu máme ve čtvrtek, ve středu se to musí odvézt do restaurace, úterý je už skoro plné. Tak jsem myslela, že koláčky vyzvedneme a zabalíme v pondělí. Ale pořád přemýšlím: 1) nechytnou koláčky třeba plíseň, neztvrdnou - kde je uchovat? (bydlím v paneláku...) 2) nepromastí se mi krabičky? - mám je vyložit nevím - celofánem, pečícím papírem??? Jsem fakt bezradná, nechci, abych dávala promaštěné krabičky. Děkuji Všem za rady. I.
Odpovědět
My jsme krabičky vykládali pečícím papírem, opravdu to cukroví pouští mastnotu :-| No a co to chystat ve středu? My jsme cukroví vyzvedli v 10 ráno den před svatbou, nabalilo se to a odpoledne jsme převezli do restaurace. Vy máte jen koláčky, nebo i cukroví? O koláčky bych se tolik nebála, ty by snad mohli vydržet, horší je cukroví. Na tvém místě bych si na to zkusila vyhradit tu středu a třeba zapojit i někoho z rodiny či známých.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme cukroví a koláčky vyzvedávali ve čtvrtek, svatba v sobotu. koláčky jsme dávali do celofánových sáčků zavázaných mašličkami, bo do krabiček s cukrovím se už nevešly. Všechny koláčky, i cukroví jsme balili a dávali do krabiček a těch sáčků v ten čtvrtek, v pátek jsme část výslužek rozváželi po rodině, plus zavezli do restaurace. Cukroví na stůl jsme měli ve velkých krabicích na dort, a hotové krabičky jako výslužky, co jsme dávali při odchodu, jsme nechali v těch krabičkách. Měli jsme tam ozdobné ubrousky, a v pohodě. Záleží asi, co máš za cukroví. a i kdyby to pustilo mastnotu, myslím, že pokud jsou lidi normální, tohle budou tolerovat, bo to snad ani jinak udělat nejde. Cukroví plněný krémem je jasný, že je z másla, že. A já teda osobně bych pečící papír do výslužek nedávala, není to vůbec pěkný, ale to je můj názor. A zvaž, jestli pondělí není na ty koláčky moc brzo. Někdo je dává do mražáku, když je má doma dřív, ale s tím já zkušenosti nemám. Tak hodně štěstí, a ať cukroví chutná... ;-)
Odpovědět
krabičku lze vyložit alobalem ( je tvárný) a pak na to si ještě můžeš dát ten ozdobný ubrousek krabička se nepromastí, ale ubrousek jo. nám pekla cukroví švagrová, a peče takové, že klidně může být měsíc v té dortové krabici ve špajzce a je stále krásně měkké, takže záleží na druhu a na těstě pokud tam budeš dávat i něco s krémem, tak rozhodně držet v chladu( jedno jestli sklep nebo lednička)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj zrovna dělám výslužky, použila jsem takový hezký celofán bez ozdob, ale hází barvy do růžova. Vypadá to moc hezky a nepromastí se to. Původně jsem měla koupené ubrousky, ale vypadalo byto strašně, dávat krabičky s mastnýma flekama :-|
Odpovědět
Koláčky jsou dobré 2-3 dny maximálně. Buď je chystej ve středu nebo si je dej do mrazáku. My si po svatbě nějaké do mrazáku dávaly a byly pak stejně dobré. Mák, povidla i tvaroh by mohly plesnivět, tvaroh a povidla taky vysychají.
Odpovědět
Mám koupené krabičky a do nich budu dávat jen koláčky, minidezertíky budou jen na hostině. Je asi fakt, že v pondělí je dost brzo, nechám to asi natu středu, nandat a pryč s tím do restaurace. Do mrazáku se mi to asi nevejde. Holky a když tak dobře radíte - poraďte - kolik koláčků mám koupit? Bude asi 30 výslužek + větší pro rodinu+restaurace. Minidezertíků bude 200, dort dvoupatrový, hostů budeme mít celkem 35. Mám vyhlédnuté koláčky, kde jich je v kilu asi 200. Kolik abych toho neměla málo a třeba zase moc?? SIMa: prosím Tě a kde jsi koupila ten celofán? A dáváš to do krabiček, vyložený tím celofánem?? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
Dávám to do krabičky vyložené celofánem, ale mám tam cukroví ne koláčky, proto to můžu dělat dřív a jsem za to ráda :-) iivik: koupila jsem ho v TESCU na Národní Třídě, ale teď ho nemají, tak jsem to dole v přízemí v papírnictví prolezla a koupila takové archy, je to vlastně celofán, ale toto je hezčí.
Odpovědět
ahoj holky, já budu dávat každému člověku malou krabičku s cca 20 koláčky, jednu průhlednou krabičku s porcí dortíku a jedno svatební vínečko, které právě vyrábím :-) Krabičku s koláčky a vínečko ovážu šampáň mašlí..už jsem koupila 120 metrů :-D Přítel nechápal :-p Cukroví dávat do výslužek nebudeme..jenom na stůl. :-)
Odpovědět
sima: tak to je paráda - dojdu si pro něj také . Tesco mě vážně nenapadlo, už jsem myslela, že půjdu do květinářství...asi mi hrabe. A cenově je celofán natom jak? A koláčky budeš dávat taky do krabiček? A jak se těšíš? Jsi nervózní? My jsme to včera měli přesně za měsíc a byla jsem lehce rozechvělá a to mám ještě měsíc času...co budu dělat v září?? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
iivik: v balení jsou 3 archy cca 50 X 70 cm a balení stojí 29,- Jo a je to hned kousek od vchodu, kde mají všechny ty balící papíry, mašle atd., tak toto mají úplně vpravo, když si stoupneš naproti tomu. Radši ti to popisuju, protože prodavačky nejsou moc ochotné... Koláčky budeme mít na hostině a asi je budeme dávat i hned po obřadě, někdo bude chodit s ošatkou ;-) U mě se střídá úplný klid a panika :-D Přijde mi neuvěřitelné, že je to tento pátek
Odpovědět
Sima: dík moc, určitě to najdu, cena je báječná, bála jsem se, že vykrvácím i na celofánu :-D Jinak ti věřím, že ti to lítá nahoru a dolů. Přeji pevné nervy a ať se vše podaří.
Odpovědět
Profilova fotka
iivik: prosím, řekni mi, kde si objednáváš koláčky? Chtěla bych ty maličké, ale v cukrárně odkud mám dort je nedělají, dělají jen ty větší co jich je v 1kg asi 100ks. Dík moc :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Taky bych chtěla maličké koláčky...kdyby měl někdo tip, prosím poslat do IP. Díky ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Objevil se tu názor, že koláčky jsou dobré jen 2-3 dny. S tím nemůžu souhlasit, hrozně záleží na těstě. My budeme mít domácí a máme recept, při kterém jsou koláčky i po 14 dnech výborné a v podstatě nezměněné. A to je nijak extra neskladujeme, jsou prostě v krabici v komoře.. Jinak vídávám pod výslužkou nejčastěji takový ten ozdobný papír, asi ho tam taky dáme, nebo ten celofán. Musím to ještě vymyslet :)
Odpovědět
Profilova fotka
abekara: já jsem tam taky měla takový ten ozdobný, podobný, co se dává třeba pod dorty a máš pravdu, že záleží na těstě - já jsem měla objednávané a byli jen na pár dnů- dokonce v tom teple už druhý den bylo trochu znát, že nejsou "čerstvé"- ač byli den staré
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj holky když jsem se vdávala poprvé tak jsme objednali svatební koláčky rozdali je s pozvánkou a s oznamkem a zbytek dali do mrazáku brzy ráno v den svatby vyndali a dali na stůl k rannímu pohoštění byli jak čerstvé měkoučké teď přemýšlím jestli by nebylo lepší k rannímu pohoštění objednat zvlášť extra objednávku vyzvednout je den pžedem a hotovo.
Odpovědět
Profilova fotka
rozalie7: taky jsme zkoušeli koláčky mrazit a je pravda, že byly výborné, jako čerstvé, takže takto to uděláme asi i na moji svatbu ;-)
Odpovědět
kajsav.Ano souhlasím stebou asi máš pravdu možná že udělám to samé na podruhé už takhle den před svatbou toho bude moc takhle ty koláčky jen vyndám a hotovo jsem ráda že máš stejnou zkušenost. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
...no ono jak jinak to udělat, bylo by spousta zbytečné práce navíc, nám peče koláče známá a mamka jí bude pomáhat, vypadá to na středu, pak se to ve čtvrtek rozveze, nebude toho zas tolik no a v sobotu by pak už byly tvrdé takže máme krabice, ve sklepě velký mrazák, tam to i s krabicemi naházíme a pak budou na snídani jak čerstvé z trouby ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky souhlasim ze kynuty kolacky nevydrzi tak dlouho cerstve, meli jsme je na zkousku a 3 den byly tuhe. Ale zkouseli jsme i ty cukrarske mensi kolacky a ty vydrzi mekkoucke mnohem dele, takze ty si objednam na svatbu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
přesně tak, ty cukrářské jsou super - zrovna jich mám pár před sebou i v sobě :-D a chutnají stejně, jako když se upekly, ikdyž už jsou od soboty
Odpovědět
Profilova fotka
clifulka: nemas na ne nahodou recept? Ja si je necham delat na svatbu, ale chtela bych jich par upect pred svatbou a vzit do prace :-)
Odpovědět
Profilova fotka
recept je momentálně u mojí mamky, ale pokud mě budeš dostatečně dlouho uhánět, dodám ho! Jinak fotka koláčků je v albu.
Odpovědět
Profilova fotka
clufu: jojo vypadaji presne jako ty co jsme meli na zkousku :-) byla bys moc hodna, kdybys ho pro me sehnala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my dáváme do mrazáku snad všechno sladké - vánoční cukroví, zákusky, když zbyde např. z narozenin dort... a po vytažení je to snad ještě lepší než čerstvé - mám to raději, je to takové navlhlé, šťavnaté a navíc vzácné - vánoční cukroví v létě :-D takže i ty koláčky budou určitě dobré i z mrazáku...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?