Dilema - výslužky před svatbou nebo potom?

Profilova fotka
Ahoj holky, prosím o radu. Přemýšlím, jestli rozdávat výslužky hostům spolu s pozvánkou na svatbu nebo až na svatbě, kde ale budu muset počítat s tím, že budu muset odchod hostů hlídat, aby si výslužky odnesli a nebo je následně objet v neděli po svatbě... Četla jsem že dopředu se často pečou koláče,nám ale cukroví dělá teta (vezme si jen za materiál) ale koláčky si budeme muset platit. Proto se Vás ptám, jestli by bylo blbé rozdávat v krabičkách jen cukroví a tedy současně s pozvánkami? Děkuji moc za Vaše názory :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
U nás potom;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andilek85 No to je právě to, čemu se chci vyhnout. Objíždět je v neděli, protože na to nebude moc čas :( a rodina a přátele jsou v podstatě ze 3 měst Prostějov, Přerov, Zlín :( ale na druhou stranu chci zase zachovat nějaké dekorum :)
Odpovědět
No.. ted mi to bylo vytyceno pritelovou babickou ze pry se kolace davaji na svatbe... ale uprimne mi to prijde uplne na hlavu.. na svatbe jeste mit kolace na stole kdyz tam bude jidla do tri kopcu a nikdo se na kolace ani nepodivaji
Odpovědět
Co jsem zažila, tak se výslušky obvykle dávají na odchodu ze svatby. Že by druhý ten někdo objížděl a ještě rozdával jsem neslyšela nikdy...
Odpovědět
Profilova fotka
No jenomže na odchodu ze svatby by to právě někdo musel hlídat. A spousta lidí se vytratí atd. proto jsem psala to objíždění na druhý den, protože si to ti lidi nevyzvednou :D :D A jinak já bych cukroví i koláče měla samozřejmě i na svatbě na stolech klasicky
Odpovědět
@money:davali jsme dopredu,takze se peklo/objednavalo na dvakrat. Neumim si predstavit davat vysluzky behem svatby,to aby jsi na to mela vyclenenou osobu,ktera bude znat obe strany a stejne nekdo nedostane a ne vsude na to maji skladovaci prostory.A v nedeli se u nas rozdeluji uz jen zbytky mezi nejblizsi a to neni vysluzka.
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme tak, že jsme nakoupili krabicky a kazdej si do ni sam vezme, co mu nejvic chutnalo, at už to bude kousek grilovane kruty, nebo cukrovi. Je to vicemene o kamaradech, takze at se obslouzej sami, jsou dospelí :) . Jako podekovani dostanou srdicko z perniku se svym jmenem.
Odpovědět
Profilova fotka
@sramkpa Ano přesně takto jsem to myslela, že by se objednalo 2x :) taky si to neumím představit :) jsem ráda, že to tak někdo měl :)
Odpovědět
Profilova fotka
@money Opravdu si myslíš, že ti hosté odjedou, aniž by se s vámi rozloučili? Takoví by si tedy žádnou výslužku ani nezasloužili :-) My jsme dávali koláčky spolu s oznámením (jen symbolicky, v košíčku) a původně jsme chtěli dávat i klasickou výslužku každému při odchodu s tím, že bychom je měli předem připravené. To by ale nakonec bylo taky dost složité, protože nám většinu sladkého přivezla cukrářka a rodina až v den svatby, takže do výslužek bychom buď museli objednat / napéct ještě další a nebo to krabičkovat až v den svatby, a to jsme nechtěli. Tak jsme klasické výslužky odpískali a místo nich jsme každému při odchodu dali lahvinku medoviny a perníkové srdíčko (vlastnoruční).
Odpovědět
@money :je to vyhodne pro vsechny, kdyz dovezes vysluzky dopredu,tak svatebcane si na nich pochutnaji,mas jistotu,ze je vse cerstve(nam se jako hostum stalo,ze jsme dostali vysluzku na svatbe a druhy den rano vyhazovali kremove kousky),dale je fajn,ze muzes zodpovedet posledni pripadne dotazy a rozdat vytistenou posledni verzi harmonogramu svateb.dne(vzdycky se najde nekdo,kdo to potrebuje slyset vickrat a ne vsichni maji internet) a na svatbe budes rozdavat muzikantum a hostum,ktere mas zdaleka.I tak jsme toho meli nad hlavu,aby se na nekoho nezapomnelo. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my rozvážíme výslužky 3 týdny před svatbou. Ve výslužce budou koláče, část frgálu a cukroví. Po svatbě (večer), nebo ráno ( skoro všichni přespávají na druhý den), budeme rozdávat "další" výslužky-popravky (kousek dortu, cukroví, koláčky).
Odpovědět
Profilova fotka
lepsi urcite predem, na svatbe na to neni cas ani pomysleni a po ni taky ne. ;-) samozrejme zalezi, co a komu budete davat, ale pokud mluvime ciste o cukrovi a kolaccich, nenechavala bych to "na potom" i kvuli kvalite - pekne a dobre je to jen cerstve. balene veci (darecky, lahve ap.) se daji nechat hostum na stole na jejich miste nebo k odberu pri odchodu. nam nekteri hoste zdrhli bez vysluzky, coz me dost mrzelo, protoze jsme meli opravdu vyborne cukrovi. ale clovek holt neuhlida vsechno, no. snad ho ochutnali aspon pred obradem a nebo na hostine.. jinak drobnustku v podobe pytlicku cokobonbonu dostali vsichni pritomni.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My davali vysluzku na svatbe pri odchodu. Kazdy se prisel rozloučit a dostal krabicku. Hoste se nam nevytraceli a nikoho jsme objizdet v nedeli nemuseli :-) K tomu jsme jeste pridavali lahvinku vina. Podle me je to fajn, je to cerstve i tak :-). Nekdo vozi den dopredu, ale to my jsme chystali vyzdobu a do toho jeste objizdet hosty, to by me jeblo, takto to bylo uplne bez starosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@money Rozhodně před - na svatbě na to není čas a musel by být jeden člověk pověřený, aby to hlídal a rozdával, což je nesmysl. Nebo záleží, kolik máte lidí, ale u našich 90 to nešlo hlídat. Po svatbě budete mít myšlenky úplně někde jinde, budete utahaní a rádi, že jste, takže poslední věc, kterou budete chtít dělat, je sednout do auta a někam jezdit...
Odpovědět
Profilova fotka
@money My dávali výslužky spolu s oznámením předem a bylo to fajn, protože hlídat pak po svatbě jestli má každý výslužku už bychom asi nezvládli. Na svatbě jsme pak dávali akorát fotografovi, kameramanům a vizážistce. :-)
Odpovědět
@money U nás se s oznámením vozí koláčky,a normální výslužka (cukroví,dort) se dává při odchodu ze svatby. Abys nemusela hlídat lidi co odcházejí,tak tím někoho pověř. U nás výslužky rozdávala moje mamka.
Odpovědět
Az na konci svatebniho dne. Nikdo to hlidat nemusi, protoze je slusnost a vicemene povinnost se jit s novomanzeli rozloucit pri odchodu. Obsluha je pripravi na vhodne misto a je to
Odpovědět
Profilova fotka
@money Většinou se dává až při odchodu hostů. Je to něco jako poděkování. Některé nevěsty je rozváží předem aby na to pak nemuseli myslet. To mi přijde takové trochu nelogické. Řekl bych že téměř všechny svatby které natáčím je dávají buď na hostině a nebo je rozváží až druhý den po svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
No tak nevím teda jak se rozhodnout...každý má jiný názor :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@money Udělej to jak ti to přijde lepší :-) Já jsem z Brna a s výslužkou předem jsem se nesetkala, i když vím, že jinde je to tak běžné (hlavně na vesnicích, kdy se dává výslužka i mnoha lidem, kteří na svatbě nebudou) a kdyby mi tedy výslužku někdo přivezl předem třeba s oznámením, tak bych byla sice trošku překvapená, ale určitě by mi to nevadilo :-) Rozvážet po svatbě by se mi osobně nechtělo, těším se, že budeme mít s budoucím manželem čas na sebe a ne objíždět hosty :-) No a když dáš předem jen cukroví, tak dáš jen cukroví, to je přece na tobě co dáš, koláčky se pak hosté můžou "nadlábnout" na svatbě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je zvykem rozvážet předem:-). Dáváme i lidem co nejdou na svatbu - sousedům a vzdáleným příbuzným z naší vesnice. U nás je to tradice, takže také vždy dostáváme před svatbou.
Odpovědět
@money :ja jeste dodatek,nam se stalo,ze tete nebylo dobre a musela odjet ze zdravotnich duvodu v dobe,kdy my jsme se fotili,takze i to se muze stat.Za me rozhodne zadne mini vino,mydlo,mandle, to si vse muzu koupit,ale svatebni cukrovi ne :-) .Udelej si to tak,jak ti to bude organizacne vyhovovat ;-) a co je u vas vsem mile.
Odpovědět
Profilova fotka
@money Když se vytratí, aniž by se rozloučili, tak nic nedostanou :-) u nás se pečou malinké svatební koláčky, které se rozváží s pozvánkami (ale ty budou jen do práce a rodině, přátele objíždět nebudeme). A do výslužky se napeče jiný druh koláčků. Spíš řešíme, jestli je nabalit do krabiček dopředu, nebo až při odchodu, aby se tam dal dát třeba i svatební dort... osobně bych to nabalila, vyskládala a ať si to každý na odchodu vezme, aniž by u toho někdo musel stát a plnit krabičky.
Odpovědět
My jsme výslužky dávali rovnou k pozvánkám a všechny hosty jsme osobně pozvali. A to nejsou zrovna z jednoho konce republiky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@elesse u nás se dáva týden před:)
Odpovědět
My jsme rodině dávali den před svatbou a asi 6ti kamarádům co byli na svatbě jsem ji dali až když v noci odcházeli domů. Bylo to čistě z časového hlediska, protože než bysme je objeli, zabralo by to aspoň tři hodiny a na to jsem den před svatbou neměli náladu ani pomyšlení. radši jsem šli dřív spát :-)
Odpovědět
Jo a jinak je slušnost se s novomanželi rozloučit, to mě ani nenapadlo, že by někdo odešel jen tak..... :-. a je jedno jestli máš lidí 130 nebo 20....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
My jsme to řešili tak, že jme u východu postavili krásný rustikalni bílý koš a do něj jsme naskládali výslužky (celofánové sáčky s koláčky, zavázané svatební mašličkou). Každý si při odchodu sám vzal a bylo to prima. Lucie
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@sramkpa Dobrý den, jak dopředu před svatbou jste dávali výslužky? A co jste v balíčcích dávali?děkuji Monika :-)
Odpovědět
My jsme davali cca 14dni pred svatbou z organizacnich duvodu.Jinak primo na hostinu se peklo drobne domaci cukrovi cca tyden pred svatbou.Baleni a samotny rozvoz vysluzek zabere min. den,dalsi den jsme vezli do prace a to nepocitam cas,ktery jsme stravili pecenim i kdyz jsme pulku objednavali :-) U nas se vsichni na sladke dopredu tesi,protoze si ho vychutnaji doma s kafcem.A jeste jen kolacky se u nas davaji po sousedech a pro vzdalenou rodinu a to jsme rozvazeli 3 tydny pred svatbou.Proste tak,aby jsme to stihli :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?