Dáváte nebo nedáváte svatební výslužky?

Milé nevěstinky, mám na vás otázečku - dáváte výslužky nebo ne? Případně jak velké? Předem díky za vaše rady a tipy ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dáváme :-) a přesnou velikost krabičky ještě nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
každý kraj, jiný mrav.. Jsem z moravy - u nás sme dávali "obrovské krabice" a v nich rozkrájené dorty, rolády, linecké, košíčky, buchtičky a všechno možné drobné cukroví... Manža je z čech a tady jsme taky dávali výslužky, ale takové pidi košíčky s malinkatýma koláčkama,.... Cena za výslužky na Moravě 7000, v čechách 3000 :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nedáváme :) máme malou svatbu s rodinou, kdo si co sní a vypije, to bude jeho :)
Odpovědět
my davame vysluzky, musime, protoze na Morave to prej tak proste chodi a vsichni by se posrali, kdybysme nedali, takze bohuzel ano, davame vysluzky, protoze musime..... :-|
Odpovědět
Nedavame, je to zbytečny. Taky proč někomu mam něco davat..???. :-S :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme dávat minivína a pár koláčků :)
Odpovědět
Profilova fotka
NE jsme lakomci :-D :-D ne vážně, je to zbytečnost ;-)
Odpovědět
dáváme koláčky
Odpovědět
Profilova fotka
Nedáváme, zbytečný...ani zvací koláčky nebudem dávat, taky zbytečný :-D
Odpovědět
Profilova fotka
dáváme krabičku s koláčky, cukrovím a pokud zbyde tak dortík a k tomu láhev kvalitního vína pro dámy a domácí slivovičky pro pány :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my sme úplně stejně lakomý jako kitinka76 :-D Na co vejslužky, když si každej nacpal pupek na oslavě :-D
Odpovědět
Já nedám nikomu nic, ale moje máti cosi plánuje :-D
Odpovědět
Článek se načítá
My dáváme cukroví i kolacky. U nás to tak prostě je:-)
Odpovědět
Budem dávat jen asi 4 krabičky se sladkým pro nejbližší rodinu, kamarádi si doufám nacpou pupky přímo na místě, abych nemusela řešit zbytky :-D
Odpovědět
my budeme dávat všem příbuzným... a všem, co budou na svatbě.....a taky do práce....
Odpovědět
Dávali jsme všem pozvaným zvací koláčky a taky plánujeme výslužky. Výslužky povezu do práce (určitě si odvezou domů) + něco na mlsání přímo v práci, po hostině budeme dávat výslužky do páru. Do práce mám malé dortové krabičky s uchy (23x16x7,5cm) a na hostinu o maličko větší. Do výslužky plánujeme dávat minidortíčky a koláčky. Budou připravené den předem, rozhodně nebudu sbírat ze stolů zbytky, ta představa mi přijde dost nechutná (když si představím jak seškrabuji zbytky z talířů do krabiček - fuj).
Odpovědět
Výslužky nevedeme, pro nás to je přežitek :-D Navíc stejně větší část rodiny sladké nejí, takže škoda laskomin. Dort bude, bude obrovský, tak ať se svatebčané nacpou dortu a hotovo 8-)
Odpovědět
Původně jsem to považovala za blbost, ale pak jsem nějak dospěla k závěru, že je to milé. Takže bude malý dáreček na začátek (moc se mi líbí, když na hezky prostřeném stole čeká na hosta krabička). A pak budou připravené výslužkové krabičky, do kterých se po svatbě ráno nandá, co zbylo (dorty, cukroví, perníčky, koláčky). Klasické předem dělané výslužky nebudou.
Odpovědět
My dáváme jen těm, co budou na hostině. A dáváme malé výslužky, mám krabičky 13x18 cm.
Odpovědět
nedáme jim nic :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jezdíme s koláčema, takže výslužky nebudou :D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dávali výslužky hostům při odchodu domů a byli moc vděční. Posloužily jim jako snídaně následující ráno a moc si to pochvalovali. Pro mě to byla samozřejmost.
Odpovědět
My dávat nebudeme, nemáme ani koláče, jen jsme se rozhodli, že blízké rodině tzn. tetám a strejdům, kteří na svatbu pozvaní nejsou, dáme koláče s oznámením. Jinak kdo je na svatbě, má se najíst na svatbě :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem z Moravy a výslužky dávat nebudem. Něco se teda vezme do práce...to je klasika, ale ti na svatbu nejsou pozvaní. No a ti co budou na svatbě se nají přeci přímo tam. Druhej den plánuju po rodině rozvézt zbytky. Navíc si to ani neumím představit organizačně....jak ve tři ráno někomu opilýmu dávám krabičku...vím, že když jsme byli na svatbách my a takhle v noci něco dostali většinou se to buď někde zapomnělo nebo skončilo na chodníku :-D . A abych výslužky rozvážela den předem na to fakt nemám čas ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nedáváme - chtěli jsme, ale nakonec budou jenom dárečky až je udělám teda :-D malý keramický čtyřlístky ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Já doma peču cukroví - perníčky, linecký, ... na hlavu dám cca 5 kousků a ještě dostanou perníkové srdce, které budou mít na stole jako jmenovku :-) Není toho mnoho, ale je to myšlený jen jako pozornost
Odpovědět
Nechtěli jsme, ale nakonec budou... Svatební koláčky + kousek dortu, 1 nebo 2 svatební čokoládky (podle toho, jestli je to pro jednotlivce nebo pár)... Pro pár jedna krabička dohromady. Máme malé krabičky, takže to vidím tak na 5 koláčků, dort zabere dost místa... Dostanou ji všichni pozvaní na obřad (máme to malé) + muzikantky ;-)
Odpovědět
My máme menší svatbu, takže jako výslužky nakonec budeme dávat malou krabičku ve tvaru srdíčka naplněnou mandličkami a k tomu malou lahev vína se svatební etiketou, kde jsou v srdíčku naše jména a datum svatby. Tak doufám, že to snad potěší :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
U nás se dává pár vdolečků a zákusků, roznášíme po sousedech v ulici (pár kousků), po blízké rodině více. Ale záleží na každém,jaksi to udělá a jak je v kraji zvykem.
Odpovědět
Profilova fotka
My je dávat nebudem, zákusky budou na hostině a kdo chce ať se nacpe, ale abych ještě kupovala extra navíc aby dostali v krabičce..to určitě, zvlášt když ted stojí každej pidizákusek majlant, a nejsme milionáři! Proto máme i malou svatbu. Nikde není psaný, že se výslužky musí dávat.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?