Dávat či nedávat výslužky

Profilova fotka
Ahooj :) Já teda doufám, že mě nikdo neukamenuje.... Ale pořád doma diskutujeme o výslužkách (teda spíš s tchýní :-S :-S ) a mě osobně se nechce je dělat.... Stejně si lidi dají na co mají chuť na svatbě a když na to mít chuť nebudou tak asi nebudou nažhavený dát si to doma k snídani :-D Spíš jsem myslela to co zbyde pak třeba rozdat po rodině nebo v práci, svědkům nebo nevím... Ale klasický výslužky se mi dělat nechce, tak prosím názory jestli to někdo považuje za neslušné nebo tak.... :) Mimochodem ti co budou na slavnostním obědě budou mít organzové sáčky s čokoládovými bonbony a možná bych vymyslela ještě něco jakože místo výslužek...
Odpovědět
Take je nechci. Prijde mi to jako přežitek. Kazdy jde nacpany ze svatby a pak se akorat hledaji lidi, co by to dojedli. V zadnem pripade nechci zadne mini dárky, to jsou jej kramy a vyhozene penize. Radeji ty peníze vrazim do neceho, co si hoste uzijou primo na miste (drazsi alkohol, lepsi jidlo apod)
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky nebudu mít klasické výslužky, ale plánujeme těm, co budou na oběd, dát jako výslužku svatební víno. Myslím, že to ocení všichni víc než nějaký nedobrý cukroví.
Odpovědět
Profilova fotka
Protože budeme mít dobré a krásné zákusky a moravské koláčky a frgále, nemusím se stydět dát to jako výslužku. Navíc výslužky jsou připravené extra dopředu, nejde o zbytky ze stolů.
Odpovědět
Zdravím :) U nás je zvykem výslužku dávat. Rozvážet jsem ji nechtěla, ale babi si stala za svým. Nakonec to dopadlo tak, že rozvážíme jen těm z rodiny, které zvu jen na obřad a ne na oběd. Protože rodina z mé strany je opravdu velká, tak zvu ty ''nejbližší'' Ale ti co jsou pozvání na oběd, tak výslužku nedostanou.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je to zvyk ne přežitek ;) Rozváželi jsme před svatbou, takže žádné rozteklé zbytky a dávali jsme všem svatebčanům a pak třeba i sousedům a známým. Ti, co byli z daleka, tak výslužku dostali, jak odjížděli ze svatby, ale byla opět nachystaná dopředu... Půla rodiny by nás odstřelila nedat výslužku, na to se u nás všichni dost těší, ale pekli jsme vše sami, takže to byly domácí dobroty :) Chápu, že někomu se do toho nechce a třeba loni jsme byli jako hosté na 3 svatbách a výslužky nikde nebyly, takže záleží na každém...
Odpovědět
Profilova fotka
Svatební výslužky - bylinkové a ovocné sirupy ( jahodovo-mátový, meduňkový,levandulový, mátový, zázvorovo-skořicový, šípkový, rakytníkový,malinový, černý rybíz...) nebo tradiční či netradiční džemy (jahodový, malinový, borůvkový, ostružinový, rybízový pasírovaný s levandulí, meruňkový s mandlemi, višňový s marcipánem, švestková nutela, švestky se zeleným čajem Matcha) nebo pečené čaje-Rakytníkový mls, Zimní kouzlo, Perníková švestka, Provoněná zahrada lípou, Luciferovo překvapení, Hruškový vánek se zázvorem, Jahodová kráska s mátou, Nebeský ráj s meduňkou. Látkové kloboučky ladíme do barvy Vaší hostiny. Osobní odběr v Praze či okolí Lázní Bělohrad nebo zasíláme přes PPL. V nabídce jsou větší či menší balení.
Odpovědět
Mě jsi pobavila hned v prvních větách :-D HLAVNĚ S TCHÝNÍ :-D Koukám, všude stejné! Já jsem řekla, že klasické výslužky nechci, že nikdo v létě nestojí o cukroví, takže to řešíme podobně jako nanncy, máme objednané levandulovo sirupy v krasných lahvích, na které necháme udělat samolepky a možná, možnááááááá, že budou menší výslužky v podobě koláčků :-) Já osobně bych si klidně druhý den ráno k snídani dala dobrý koláček, než cukroví, Takže já jsem pro nedávat klasické výslužky, nějaké ano, ale ne tohle :-) Jako jooo, dohodli jsme se, že každý vezme do práce nějaké větší krabičky, ale jinak prostě ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Včera jsem to tchýni oznámila, že vejskužky nebudou :D Než se stihla nadechnout k odporu, tak jsem jí umlátila argumentama :-D :-D a debatu o pečení jsem přežila 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Klasický problém - paní tchýně, která by svatbu nejradši udělala podle sebe :-D To je hodně časté. :-) Osobně nejsem zastánce výslužek. Pokud to někdo bere jako zvyk a chce ho doržovat, pak ano. Ale jinak si myslím, že svatební hosté si dají, co hrdlo ráčí, přímo na svatbě. A také by se mohlo stát, že výslužka stejně druhý den poletí do koše :-) Takže jako vždy se vším. Udělejte si to, jak chcete vy a myslete na to, že je to VAŠE svatba. :-)
Odpovědět
Vysluzky davam nebudeme kdyz to vezmu posle sebe tak většina těch co jsme dostali my stejně letela do kose, byli jsme z toho jidla uz prejezeny ze jsem na to druhý den už chuť neměla
Odpovědět
@bony321 My jsme dali koláčky s oznámením. Vysluzky dávat nebudeme, určitě nebudu mít čas a náladu chodit něco balit.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbysandy @jitulka89 přesně tak :) Když si budou lidi chtít dát sladké, dají si ho na svatbě :) Neheledě na to, že jsme byli se snoubencem na pár svatbách a nikde výslužky nedávali ;) Každopádně ted uplně lituju toho, že jsem dovolila tchýni nám péct, protože to děsně hrotí.... Samozřejmě se musím zapojit i já, na což fakt nemám náladu, páč pečení nesnáším :-D No a hlavně její názor na dorty?? My budem mít velký svatební dort, tři patra, takže bude dost velký pro všechny a ona furt řeší nějaký další dorty aby jsme měli :-D Protože když se ženil Lukyho brácha, tak jich měli ještě 12 :-D Mě z ní normálně hrábne za chvíli :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Já asi připravím pár koláčků do košíčků, dám na stůl a kdo chce, ať si vezme domů ke kafi :-)
Odpovědět
My budeme dávat hostům "home made" utopence :-D ..s visačkou "Na opičku" ;-) :-D
Odpovědět
My nemáme ani klasicky oběd - bereme to trosku jinak a obřad bude ve tři odpoledne a pak jen raut pro všechny :) ... a vysluzku nedáme ... řešili jsme to a kasleme na to. Lidi toho budou mít tam dost, je to zas finančně náročnější, nikdo to neocení a tam by ani nebyl čas něco balit nebo tak :) budou věci na stolech a tím to hasne :)
Odpovědět
Profilova fotka
@motojitex To je super :) Já taky přemýšlela o něčem takovým... Utopenci, hermelín... Jen nevím jestli na to budu mít čas ;)
Odpovědět
@bony321 Zapoj ženicha! :-D :-D :-D 8-)
Odpovědět
@bony321 U nás se řeší taky pořád dorty, nevím co s tím všichni mají. Tak snad je jeden svatební a to stačí. :-) Jinak výslužky neplánuju, ale vlastní babička to hodně těžko nese. Chci udělat max. domácí marmelády.
Odpovědět
Profilova fotka
@marketatom Nám bylo řečeno že máme svatbu jen jednou a že ty stoly musí nějak vypadat :-D :-D Tak do mě vjel ďas, normálně jsem se musela vydýchat než jsem na to tchánovi něco řekla.... :-D Asi nikomu nedošlo že stoly budou zdobené organzou, svíčkami a jinými dekoracemi, plus tam budou talířky s tím sladkým a nevím co víc by chtěli :D Asi co stůl to dort, ale nikdo už nepřemýšlí nad tím kam si lidi v klídku položí talíř s občerstvením z rautu , pití..... Tchánovi jsem řekla ať výzdobu nachá na nás a zapomene na dorty a snoubenci, že jestli na mě jeho matka přijde ještě jednou s diskusí o pečení (mimo nákupů, páč má péct ona) tak jí celý pečení zatrhnu a objednám si cukroví jinde ]-( 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@motojitex Joo,to zkusím no :-D :-D :-D Ten je ze svatby celej divej :-D :-D :-D 8-) 8-) 8-) Když jsem mu řekla, že ve svatební den musí vyzvednout kytky, koukal jak z jara :-D No zachrání ho kamarádka, protože mi bude kytky vázat a když jede na svatbu, tak je samozřejmě přiveze aby Luky nemusel 50 km pro kytky a zpátky :)
Odpovědět
Zajímavou svatební výslužku hledám už strašně dlouho, nic mě extra nezaujalo, původně jsem chtěla víno, ale hodně z hostů jsou abstinenti a dnes jsem natrefila na tohle: https://www.fler.cz/blog/monamy-svate... Vypadá to krásně, čisté, stylové.. co myslíte? Potěšilo by vás to jako svatebního hosta? Moc díky za názory!
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme davat vysluzky. Moje mama rikala ze by tu ostudu neprezila kdyby nemohla dat v praci atp. aspon kus poradne rolady:D Me se libi ze budeme davat kazdemu krabici s cukrovim. Stejne jak spousta dalsich tady p'ise taky nebudeme davat zadny zbytky, ale zu do predu nachystane hezke zakusky a cukrovi. Ja jsem na svatbach porvni co se o vysluzku hlasi:))))
Odpovědět
Profilova fotka
@celine3583 kupovala jsem u nas na Fler jarmarku marméládu brusinkovou a výborná!
Odpovědět
Profilova fotka
@gabrielinka Gábi a kdy to budete rozvážet? My také budeme mít a říkala jsem si, že rozvezu týden předem, protože se sama vždycky na cukroví těším a na svatbě je spousta jiného sladkého. Ale paní mi cukroví dá středu/čtvrtek před sobotou. To mi přijde hrozně pozdě a mám trochu strach, že to všechno nebudu stíhat :-| :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kl_marta my budeme rozvazet jen pro rodinu a den před svatbou. Pro ostatní ro budeme mít nachystané v krabičkách přímo na svatbe bude to vlastně část dekorace😉
Odpovědět
Profilova fotka
@kl_marta ja bych jeste byt tebou protoze je toho opravdu hodne poverila brachu nebo segru nebo nekoho takovyho. A pokud ti muzu radit jestli mas hodne hostu tak bych to taky dala az na svatbe jak pujdou domu tak si to proste odnesou. Kdyz koupis hezke krabicky tak to bude vazne hezke. Ja mam 3 druhy krabicek. Nejvetsi pro rodinu kde bude hromada druhu a tak protoze jsou to samozrejme cele rodiny a je jich vic. Pak strednoi co dostanou vsichni hoste a nejmensi ty davam jen lidem jako DJ, Kosmeticka atp. My budeme davat hostum co budou odchazet i kytky ze stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
Za sebe nechápu význam výslužek týden předem (jako jakou to má spojitost s dnem D?), ani moc nepobírám výslužku s cukrovím ze svatby... Svatba je hlavně pro nás, užít si to, bavit se, a ne o jídle, ne o tchýních, které se potřebujou ukázat... Ale každý samozřejmě, jak chce, nikomu to nekritizuju, jen to osobně moc nechápu :). Nejspíš nebudu dávat nic, možná nějakou památku v podobě fotek ze dne (z polaroidu třeba).
Odpovědět
my se teda chystáme jen na něco takového..a nazdar bazar ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@motojitex nemáte náhodou fotku jak to vypadalo? :)
Odpovědět
@skumatovam anoo tady :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?