Dárek pro tatínka, který si nepotrpí na elegantnosti

1 den50

Ahoj, chceme dát rodičům hezkou drobnost ve svatební den, jako poděkování. Nechceme ale typické věci jako třeba dort nebo perníkové srdce a nechceme ani nápisy "děkuji za dceru/za výchovu" a podobně. Poděkování má být tak nějak obecně, jak za dceru/syna/výchovu, tak za pomoc se svatbou, protože všichni tři rodiče (mamka a taťka ode mě + mamka od snoubence) nám se svatbou dost pomáhají, a to jak se zařizováním, tak i finančně.

Maminkám jsme vymysleli dárek rychle, chceme jim dát zlaté náramky, každé trochu jiný, ale prostě takhle šperk, který jim zůstane snad celý život a vzpomenou si při jeho nošení na svatbu. U taťky ale trochu tápeme. Také bychom mu chtěli dát věc, kterou bude mít na celý život a zároveň ji bude moct používat. Šperky a hodinky ale nenosí, pásky, manžetové knoflíčky a podobné věci také nepřipadají v úvahu, protože běžně v životě tyto věci vůbec nenosí. Dělá rukama a tyhle věci by prostě nepoužíval. Je pivař i vinař, tak mě zatím napadla nějaká hezká karafa s datem svatby. Případně karafa i se sklenicemi na víno. Nedaří se mi ale najít něco, kde by byla možnost vlastního nápisu na karafu. Našla jsem jen tohle, kde se mi ale vůbec nelíbí tvar karafy. https://mygift.cz/karafa-sklenice-vino/vlastni-projekt 

Pak mě napadla placatka s vlastním nápisem, to je moc hezký dárek. Ale váhám, protože tvrdý alkohol zas taťka skoro nepije, tak by ji asi moc nevyužil. Líbí se mi i otvírák na pivo s vlastním nápisem, ale to mi přijde takové nic moc. Mamka dostane zlatý náramek a on "jen" otvírák, to asi né.

Máte ještě nějaký nápad na předmět, který mu dát? Nutně na tom nemusí být vlastní nápis, ale prostě ať je to něco, co mu vydrží a zároveň to aspoň občas používá. Nemusí se to týkat jen vína a piva.

• Ahoj, já myslím, že nějaké hezké nápojové sklo je skvělý nápad. Vlastně to má i historickou tradici, dřív si lidé dávali umělecky zpracované sklo jako dary, které pak ani nepoužívali, ale měli je vystavené v polici jen k reprezentaci 🙂 Já jsem jako dárek jednou objednávala zdobené likérky odsud: https://www.evpas.cz/eshop.flag/default/2 a byla jsem moc spokojená. Na tvém místě bych je zkusila oslovit, jestli by ti k vybraném dekoru nevybrousili třeba i ten datum svatby, vzhledem k tomu, že to dělají ručně, mohli by Ti vyjít vstříc.
    Zároveň jak Ti odpovídám, tak to i mě samotnou inspirovalo, možná to v budoucnu taky využiji, jestli se teda můj odhodlá a budu se někdy vdávat … 😃 Přijde mi to jako fakt dobrý nápad. Každopádně držím palce ať vybereš cokoliv 🙂

• Tatínka by mohlo potěšit i nějaké skvělé nářadí, pokud tedy rád pracuje rukama. To chlapa vždycky potěší. Jinak, rodiče budou mít největší radost, když jim budete i v budoucnu věnovat pozornost a prožívat své radosti i starosti... Hezkou svatbu a pěkné jaro. M+K

• @amaka_foto_video  Nářadí mi nepřijde uplně jako vhodný dárek k této příležitosti, když maminky budou dostávat náramky.

Jinak ano, že největší dárek je pozornost a láska, to samozřejmě, ale to teď dejme bokem. Prostě jim chceme něco koupit. Dávají do naší svatby nějaké své peníze, nabídli se s tím sami a trvali na tom, takže alespoň takto maličko jim chceme poděkovat ať mají něco hmotného, co jim připomene svatbu.

• Sponzor fóra
  • @dorotka55  Jasné, ženě nepřijde jako vhodné, ale chlap je kolikrát nadšený. Těžké soudit, znáte ho nejlépe...

• @amaka_foto_video  To není o tom, že by mu neudělalo radost nářadí. Ale že se to naprosto nehodí jako dárek k takové slavnostní situaci. Nářadí mu můžu dát na Vánoce nebo k narozeninám, ale přece nedám mamince zlatý náramek a tátovi kladivo. To se absolutně nehodí.

Přidej příspěvek

Nenašli jste co jste hledali?

Hledat pouze v názvech témat
    Doporučení dodavatelé
    Originální svatební dárky pro Vaši úžasnou svatbu. Obdarujte své svatební hosty, poděkujte rodičům nebo překvapte budoucí novomanžele.
    Svatební půjčovna. Na trhu jsme již od r. 2008. Půjčujeme POTAHY na židle a ubrusy, krajky, šifony, slavobrány, židle a mnoho dalších produktů.
    Vaše svatba přece nemůže být nuda. Dodejte jí jiskru originálním svatebním ohňostrojem, prskavkami a další originální svatební pyrotechnikou.
    Články od našich partnerů
    Snazší plánování svatby s WeMarry.io
    Pro pěknou svatbu nemusíte vyhrát v loterii. 6 tipů, jak
    Kolik stojí svatba? Tipy jak snížit náklady za svatbu na minimum
    Archiv článků od partnerů