Co dát hostům?

Já pořád váhám, jestli něco dávat hostům jako dáreček/výslužku, nebo ne.. Výslužku dávat nemůžeme, protože budeme mít téměř 100 hostů ze všech koutů republiky i různých částí světa, a ti, kteří pak sednou do letadla, se nebudou chtít tahat s jídlem.. A nechci dávat mandličky, nebo nějakou kravinu, kterou pak ztratí/vyhodí/bude se jim válet někde v šuplíku a budou to vyhozený peníze.. ale zase nechci kupovat ani něco za 100Kč/osoba, protože pro 100 lidí bych z toho rázem měla 10,000Kč navíc.. takže fakt nevím. Je mi blbý jim nedat nic jako poděkování, že přijeli, ale nenapadá mě vůbec nic vhodného a ani nejsem moc šikovná, abych něco vyrobila.. máte někdo nějakou inspiraci? Nebo jak tohle řešíte vy? Díky :)
Odpovědět
1
2
Nedávali jsme nic a necítila jsem se blbě ;-) Všem jsme platili ubytování a měli samozřejmě oběd, večerní raut, ráno snídani, alko neomezeně...... Prostě si myslím, že budou mít dost na co vzpomínat, že lapač prachu není nutný
Odpovědět
@subsomi no tahle varianta se mi samozřejmě líbí nejvíc :-) .. ale trochu se bojím, aby se někdo neurazil, jako že nám dají svatební dar a přijedou z dálky a mi jim nedáme nic domů s sebou..
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já bych řekla, že hostům nemusíš dávat vůbec nic. Na hostině jim určitě nic chybět nebude a dárky mají dávat oni vám, ne vy jim. A jak říkáš, je to plno peněz navíc pro tolik lidí. Vás ta svatba stojí určitě nemalé finance, tak proč si přidělávat další náklady..
Odpovědět
@karlajasmine pokud se urazí, je to známka jejich nesoudnosti Když jdu někomu na svatbu, tak proto, abych oslavila jeho velký den ne proto, abych si já něco odvezla domů Psala jsem už v jiné diskuzi, že zrovna já jako host bych nai žádný dárek neocenila :-S Výslužku....... když tam celý den jím, tak druhý den už bych na to asi chuť neměla a nechat to být 4 dny taky nejde, protože by to nebylo dobré :-S Minivíno, miničokoládičky - sním vypiju a za 2 týdny už si nemapatuju, že něco takového bylo, obal ani prázdnou flašku kvůli etiketě bych si rozhodně nenechávala :-S proč skladovat doma odpadky. varianta, že bych to nesnědla nevypila, ale nechala na výstavku :-S proč mít pracholapače :-S magentku s fotkou a iniciály nebo jinou drobnost - opět pracholapč :-S navíc, kdybych to dostala od různých kamarádů na různých svatbách, tak proč tím mít zaplácaný prostor :-S Dárky (i pracholapače) podle mě patří rodičům, ti chtějí a budou na svatbu vzpomínat jinak než ostatní hosté. Dárek - poděkování - může a nemusí být pro svědky........
Odpovědět
@karlajasmine my jim taky nic nedáváme..proč bychom měli... je to naše oslava, ne jejich,tak proč ještě rozdávat dary.. Navíc je myslím dost pohostíme, bude dostatek jídla,pití.. ještě abych řešila nějaký dárečky. Vůbec ... To je jak kdybys šla někam na oslavu třeba narozenin a čekala že od oslavence něco dostaneš... :-)
Odpovědět
@ivetl13, @subsomi.. Díky :-) .. je fakt, že jsem taky loni byla na svatbě, kde jsme nic nedostali, a rozhodně mi nic nechybělo.. ani mě nenapadlo, že bych měla něco dostat, ale některý kámošky se mě ptaly, jestli budeme dávat nějaký dárečky, a začala jsem si říkat, jestli nejsem divná nebo neslušná, že nemám v plánu nic dávat.. ale spíš jde i o to, že mě nic nenapadá no.. s tím, co jsi subsomi vypsala, naprosto souhlasím... na jedné svatbě jsme dostali mini-flašku Baileys, a říkala jsem si, jo, je to fajn, vypiju to, ale co oni do toho museli vrazit peněz.. :-| My jsme hlavně nešetřili na restauraci a počtu hostů, protože chceme kvalitní jídlo a pozvat úplně všechny, které máme rádi a oslavit s nimi náš den, ale lepší restaurace na krásném místě se docela prodraží, tak potom další výdaje docela pokaždé zvažujeme no... Ale pokud mě napadne něco, co by bylo skoro zadarmo a mělo nějaký smysl někomu dát jako dárek, tak to klidně zvážím.. ale asi nic takového neexistuje :-)
Odpovědět
@nkusska1 Díky! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Já budu dávat tuto malou drobnost... Každému jednoho ptáčka zabalím do celofánu s visačkou.. jedná se o nepálenou hrnčířskou hlínu - v různých vůních... ptáček, jako symbol svatby se hodí, není to drahé, je to malé a až to přestane vonět - splní to funkci, tak to jednoduše vyhodí... :o)
Odpovědět
Profilova fotka
no, sice jsi říkala, že nechceš dávat mandličky, ale můžu ti říct, my je taky nechtěli a nakonec rozdávali. ale ne ty fuj cukrové svatební mandle, ale mandle v čokoládě a jogurtu a do krabičky a jako poděkování to bylo prý milé a hezké, navíc jsme to měli jako dekoraci na stole a dávali to až při jejich odchodu, když se loučili. nikdo si nestěžoval a moc lidí už říkalo, že si je hnedka dali a krabička se jim taky hodí ;-) takže neříkám udělej to tak, ale nám se to nakonec osvědčilo a byli i mile překvapeni
Odpovědět
@mkonupkova @mrshka díky holky :).. jsem ráda za každý nápad a názor.. pomůže mi to se rozhodnout :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si také myslím, že dávat dárečky hostům není nutné...pokud přijedou, tak pravděpodobně proto, že chtějí být s vámi v tak slavnostní den a dárek určitě ani neočekávají. Ono je hezké něco nechat každému vyrobit jako památku, ale stane se z toho akorát tak výše zmíněný lapač prachu apod...navíc, pro každého to bude "blbost za pár kaček" a pro vás relativně velká částka do rozpočtu při takovém počtu lidí...to je 5 až 10 tisíc pryč jak mávnutím proutku...
Odpovědět
Jak už psaly holky výše, vůbec bych se tím netrápila. Je to vaše svatba, hosté jsou pozváni na takovou významnou událost, to samo o sobě je čest a ještě tam budou celý den hodovat a bavit se. My měli mandle, protože jsem byla z beremka zblbnutá, všechny jsem je napočítala a dala do krabičky s nápisem Děkujeme, kromě teda těch, co byly pro nejbližší na obědě a nakonec si to tak různě rozebírali a cpali se tím, že to vlastně pozbylo smyslu. Stejně všichni byli nakonec rádi za skvělé pohoštění a zábavu a nikdo neřešil ani to, že neměli výslužku. Dneska bych tyhle věci udělala úplně jinak a tolik bych to neřešila na úkor stresu, který předtím byl. Víc bych si to užívala. Takže za mě, dárky určitě ne.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@karlajasmine ještě mě tak napadlo třeba vaši společnou fotku si rozdejte a můžete z toho udělat třeba "autogramiádu", ale stojí to pár korunek a budou mít všichni památku ;-)
Odpovědět
My to vyřešili tak, že jsme jako jmenovky měli ozdobené minilahvičky medu. Původně to ani nebylo myšlené jako dárek, měly to být prostě jenom netradiční jmenovky, které ale mají pro nás nějaký význam (skoro celá manželova rodina včelaří). Nicméně se to ukázalo i jako skvělý nápad ve smyslu daru nebo památky na svatbu - dá se to sníst a jestli si tu lahvičku nechají, zužitkují dál nebo vyhodí, to už není podstatné. Jinak bychom nedávali nic, nevidím důvod, celý den své hosty bavíš, živíš a napájíš ;) dávat 100 lidem ještě nějaký dárek, to by mi jeblo už asi.
Odpovědět
@karlajasmine My taky nebudeme dávat nic, nevidím k tomu žádný důvod, proč by měli dostat nějaký dárek. Pro nás to jsou zbytečně vyhozené peníze a většinu z těch věcí stejně nikdo neocení/vyhodí/ztratí/nechá na místě.
Odpovědět
ahoj mam po svatbe ( v pa 30.5.) meli sme skoro 80 hostu a vyslužky ani darecky sme nedavali, prislo nam to zbytecny....a a ni to nikdo neocekaval a nikdo si nestěžoval....zbyly mi jen svicny vyrobene z břízy tak kdo s nama zustal na víkend tak si pak vzal :-)
Odpovědět
já to vyřešikla tak, že každý s hostů dostane polštář. Je to jednka z důvodu, že budou sedět na dubových lavicích, takže by to celý den nebylo příjemné. Takhle každý dostane dárek hned na začátku, a může si na měm libovolně posedět. A nakonec si ho taky odnese. Co bych s takovou hromadou polštářů nakonec dělala :)
Odpovědět
Profilova fotka
nic dávat nebudem....a nějak se tím netrápim...bude toho až dost výslužky vůbec a dárek taky ne a ani já jsme tohle nikdy na svatbě nedostala :-) takže neřešíme a myslím,že se nikdo neurazí
Odpovědět
My budeme dávat lidem výslužky,koupili jsme krabice,a do toho každýmu dáme kousek dortu,a nějaký další cukroví.
Odpovědět
popravde nedavala bych nic... my jsme davali rucne malovane konvicky od Rolnicky, je to chranena dilna, to se hodne libilo, ale meli jsme 30 lidi. Takze bud neco, co ma hlubsi vyznam, ale nez nejakou kravinu, je lepsi nic.
Odpovědět
Asi jste me holky presvedcily, ze nebudeme davat nic.. protoze pro 100 lidi me nenapada nic, co by se vyplatilo davat.. neco za 50Kc za osobu uz by nas vyslo na dalsich 5000Kc a byla by to nejaka blbost.. treba ty mydla nebo med mi prijdou krasny, ale to bych musela mit obed jenom s nejblizsi rodinou.. takhle to asi nepujde no :(
Odpovědět
Profilova fotka
Kamaradi meli svatbu pred vanocemi a davali jako darecek vanocni ozdobu, takovou hvezdicku (vlocku) z koralku, kazdy si mohl vybrat jaka se mu libila, to byl jediny svatebni darecek pro hosty, ktery se mi opravdu libil :-) my davali az po svatbe flashdisk s fotkami, zabili jsme tim dve mouchy jednou ranou, darek i distribuce fotek mezi hosty :-D
Odpovědět
my dáme každému cupcake
Odpovědět
Mi jsme Ptackovi a svatbu jsme měli celou protkanou ptáčky,na dortu byli,jmenovky byli taky ve tvaru ptáčkü a tak jsme v jedné chráněné dílně nechali vyrobit a vypálit ptáčky z hlíny, ze zadu jsou naše monogramy a datum svatby. To jsme dali při obědě,kde byla jen rodina ke každému talíři. A musím říct,že je moc fajn,že teď když jdeme někam na návštěvu vždycky na nás někde vykouknou,v květináči, nebo na zdi:-) prý to je milá vzpomínka na naší svatbu. Já sama je mám kolem zrcadla v předsíni:-) ale je na každém jestli se s tim chce zabývat, myslím,že není chyba nic nedat. Hosté vlastně dostanou dárek už jen tím, že je pozvete:-) a můžou být s vámi při vašem velkém dni:-)
Odpovědět
Abych byla upřímná, tohle fórum mě od začátku jenom děsí - zaregistrovala jsem se tady a hned se na mě začaly valit žvýkačky s iniciály snoubenců, sirky, minivína, magnetky, mandličky, placky místo vývazků a nevím co ještě.Vrcholem všeho je pro mě papírový obal na kapesníček s nápisem na slzičky štěstí. Myšlenka, že máme něco dávat svým hostům je tady vykonstruovaná do nebeských výšin a přiznám se, že i já jsem pomyslela na vína s etiketou a placky.. Ale víte co? Byla jsem už na několika svatbách a pamatuju si jen jídlo, pití a lidi kolem. Žádnou dekoraci, se kterou tady nevěsty tráví večery, nikdo neměl ozdobenou lopatku na střepy před restaurací. Maximálně jsem dostali umaštěnou krabici s jídlem, co zbylo. Já třeba věci shromažďuju, ale nedokážu si představit, že bych měla na ledničce K+L <3 15.5.2014, i když bych měla oba dva sebevíc ráda. Nikdo na svatbě neočekává, že jim budeme něco dávat a jen díky tomuhle fóru máme pocit, že bychom měli kromě ubytování, jídla a pití hostům něco dávat. Omlouvám se za dlouhý vzkaz, ale vaří se to ve mně už dlouho. A to nekomentuju zdejší polonahé fotky a vystavování bílých kalhotek, to je zase jiná písnička.
Odpovědět
@kolaprix super prispevek, tak ja na to vsechno kaslu a udelam to podle sebe ;) Stejne jsem to tak chtela udelat.. :-)
Odpovědět
@kolapix To jsme takhle u manželových rodičů ještě před svatbou našli náhodou v šuplíku sádrové srdíčko s nápisem X + Y a nějaké datum, které dostali na svatbě jedněch známých vloni v létě. Věřím, že to té nevěstě dalo hodně práce, ale proč proboha? :-o K čemu je to dobrý? Tak jsme se hromadně zasmáli a hodili tu věc zase zpátky s tím, že s takovými hloupostmi se mrcasit nebudeme. Asi tolik k "užitečným" dárkům a jejich osudu po svatbě. A náhodou, nám dekoraci pochválili, ne že ne! S povděkem kvitovali, že tam nemáme žádnou debilní nakrabatěnou organzu, na kterou si ani nemůžeš bezpečně odložit skleničku, žádná srdíčka, kamínky, mašličky a jiný kýč :-p
Odpovědět
@karlajasmine To uděláš uplně nejlíp!!!:) Přeju Ti příjemný zbytek plánování a hlavně se nestresuj, případně nenech vystresovat nevěstami, které prožívají svatbu víc:))
Odpovědět
@cosimamvybrat Já výzdobu chválím!!! Ale myslela jsem to tak, že to není něco, co bych si pamatovala víc měsíců, let:)
Odpovědět
@kolapix Já jsem tě naprosto pochopila, jen jsem vtipkovala, je mi jasný, že za měsíc po svatbě si výzdobu budeme pamatovat akorát já a rodiče :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?