Bude hloupé, když nebudeme dávat výslužky?

Ahojky všem, myslíte si, že bude hloupé, když nebudeme dávat výslužky? děkuji za rady :)
Odpovědět
1
2
Ahoj, zrovna nad tím taky uvažujeme a jsem pro nedávat klasické výslužky. Co zbyde z hostiny, tak se rozdělí mezi rodiče a babičky...nechci ještě oběhávat před svatbou příbuzenstvo, budu mít jiné starosti. A rozdávat výslužky až po svatbě není zdvořilé, protože pak už to jsou jen "zbytky" :-)
Odpovědět
taky premyslim jesstli budem davat nebo ne..ale asi ne..budem davat kolacky k oznameni
Odpovědět
Profilova fotka
My stejně jako nuninove, koláčky k oznámení a žádná výslužka. :)
Odpovědět
@sabive hloupé není ani jedno. 50% nevěst ti poradí ano a zbylých 50% ne. Rozhodnutí je stejně jenom na vás. My osobně výslužky dávat budeme. U nás se totiž nedávají zvací koláčky :-) @agenz nesouhlasím s tebou, že se do výslužek dávají jenom zbytky. U nás se už při objednávání cukroví a koláčků počítá s tím, že se budě dělat x výslužek a o to víc se toho objedná. A dáváme výslužky až při odchodu ze svatby, nerozvážíme je předem ani potom.
Odpovědět
každý to má jinak, já být mnou tak klidně nedávám, když si beztak všichni budou brát na svatbě cukroví, ale u nás to tak prostě chodí a myslím, že když rodiče tohle platí, tak si o tom můžou rozhodovat a ti je chtějí :-D
Odpovědět
@svetlovlaska Souhlasím, budeme to mít stejně. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj... My je taky dávat nebudeme...vlastně nebudeme mít ani tradiční cukroví - na svatbě budou dorty a makronky v různých barvách + malé zákusky...
Odpovědět
@svetlovlaska @zuzalinkak my taktéž :-)
Odpovědět
svatebcane dostanou akorat mandlicky a jidla bude az az..takze asi tak :D
Odpovědět
U nás se výslužky dávají při odchodu ze svatby a až tady jsem se setkala s jiným postupem. Jinak my výslužky neplánujeme. Kdo bude chtít, může si vzít, co zbude. A místo výslužek budeme dávat víno. Přijde mi to elegantnější než cukroví, zvláště v létě.
Odpovědět
@svetlovlaska neříkám že se tam dávají jenom zbytky, jen jsem se setkala s tím, že když cukroví, dort, koláčky..dali až po hostině, tak nevěstu pomlouvali, že právě dala zbytky a bylo jedno, zda se s tím počítalo nebo ne.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My je taky dávat nebudeme. Při odchodu budeme dávat mandličky a ještě jen ženským :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nebudeme mit zvaci kolacky, a vysluzky ze svatby chci resit stylem co zbude. A cukrovi jako takove na svatbe taky nebde. Budou kolacky. A mozna takove ty rautove minizakusky... Jen nevim kolik toho objednat aby neco zbylo :-)
Odpovědět
@agenz hold jiný kraj jiný mrav :-) Je fakt, že na jedné svatbě jsem to zažila, že při odchodu svatebčanů začali snaživý rodiče honem sbírat talíře s cukrovím a rvát do krabic. což bylo docela nevhodné a hlavně směšné, ale na ostatních svatbách jsem se s tím nikdy nesetkala a ani jsem nikdy neslyšela, že by si někdo myslel, že jsou to zbytky. Ale jak už jsem psala v prvním příspěvku, každý si to má udělat tak jak chce.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabive určitě to není hloupé... Výslužky nejsou žádnou povinností.. Je to čistě vaše rozhodnutí... Navíc je to spíš taková tradice, ale v dnešní době se na tradice už moc nehraje :)))
Odpovědět
@petulinci Budeme to mit uplne stejne. :-) ikdyz premyslime nad minivineckama.
Odpovědět
ahoj, tak my je dávat nebudeme. Stejně to nikdo nejí. Na všech svatbách co jsem kdy byla (8) jsme si je nebrali, protože bychom je stejně vyhodili, ostatně jako většina známých co si je, bohužel vzala...Budu radši, když se to vše sní na svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 o u nás se výslužky teda jedí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my žádné nedáváme. Napřed sme nechtěli ale kvůli tlaku rodičů teda zvažovali a nakonec když je muž na úřadu práce, tak sme je prostě vyškrtli bez debat a je mi jedno, co si pomyslí ostatní lidi. Vezmu akorát malou do práce, a dovezeme těm příbuzným, který sme zvali na hostinu ale z různých většinou zdravotních důvodů nebudou moct přijet... ale to se nakonec nabídla maminka muže, že napeče. Nicméně pokud dávat, tak mít určitě připravený dopředu, ono to pak nevypadá moc hezky pokud člověk fakt rychle něco zhrnuje z talíře, sice na mě to nepůsobí jako zbytky ale jako "tyjo, ja sem na tebe zapomel, tak ti rychle neco strcim at to jako neni trapny, ze des s prázdnou". Ale nemyslím si, že když člověk dostává až na konci, že z toho automaticky zbytky vyvozuje.
Odpovědět
@rainbow_x jiný kraj, jiný mrav:-) Proto jsme si je nebrali, protože bychom je nejedli:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mi budeme dávat koláčky spolu s oznámením. A výslužku dělat budeme. Rodina (maminky, babička, a já) budeme péci..A to co upečeme přijde do výslužek. Výslužky si připravíme den předem do nadepsaných krabiček, odvezeme do restaurace a pak je budeme rozdávat při odchodu. Kdo bude tak neslušný a zmizí, že se snámi ani nerozloučí, tak výslužku mít nebude, stejně by si ji nezasloužil :-D Ale nebudeme to přehánět, opravdu pár kousků pro každého k nějaké té kávě či k snídani :-) A na hostině budeme mít něco málo z toho co jsme napekli + objednané mini zákusky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 Tak to není o kraji nebo o mravu , ale o hladu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme o tom hodně přemýšleli, a dohodli jsme se, že klasické výslužky (cukroví) mít nechceme. Rozhodli jsme se pro elegantnější variantu a to svatební víno. :-)
Odpovědět
my je dávat budeme, ale popravdě jenom proto, že si to berou celé na starost rodiče :-) osobně před svatbou podarujeme maximálně kolegy v práci (snad pak na oplátku podarují oni nás :-), ale jezdit den před svatbou po všech čertech se mi fakt nechce, pokud vím, tak to většinou zařizuje rodina nevěsty a ženicha
Odpovědět
@viki83 tak když byste je nejedli, tak je jasný že si je nevezmu. Já osobně si ale na svatbě zobnu jenom pár kousků, ale např. druhý den ráno na snídani si ráda koláček dám, nebo odpo ke kávičce nějaký kousek cukroví. :-)
Odpovědět
@rainbow_x to si nemyslím. Hodně je to taky o tom jaks na svatbu přijel a zda pak pojedeš 4 hodiny vlakem ve vedru zpět, popř. o tom, zda za to ty výslužky vůbec stojí. A řeknu vám upřímně, že v 99% případů za to opravdu nestály.
Odpovědět
@svetlovlaska Souhlas. Vzhledem k tomu, že máme statek pronajatý na celý víkend se druhý den ráno k snídani budou právě nabízet koláčky + popř. zbytek dortu a dále klasika. Česnečka (pro spravení) a nějaký vejce:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My je dávat nebudem hold se budou muset najíst na svatbě :-D
Odpovědět
@viki83 Tak mi vysluzky prisly spise zbytecny zbytky nebo ikdyz uz byly predem udelane pytliky s kolacky, tak jsme to bohuzel nejedli, za ten den ztvrdly a uz se to nedalo jist. :-/
Odpovědět
Profilova fotka
My také volíme variantu vína s vlastní etiketou, kterou si prostě vyrobíme a nalepíme na nějaké lepší kupované vínko :) Kupodivu i obě maminky byly touto variantou nadšené, že je zbytečné lidem do krabiček cpát cukroví...u nás také proto, že svatba bude víkendový mejdan, tzn. v pátek svatba samotná a v sobotu dojídání, dopíjení, vzpomínání na zážitky z minulého večera, prostě taková pohoda...takže to předpokládám, že to co se nesnědlo v pátek se dojí v sobotu a příjde mi i zbytečné, aby si lidé v pátek večer vezli domů dort a pak se na dort vraceli v sobotu odpoledne....ale i kdybychom to takhle neměli, stejně bych výslužky jako takové nedávala, nikdy mě to nijak nenadchlo :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?