Matrika po 3 měsících zjistila, že vybrané místo nespadá pod jejich správní oblast..

Ahoj holky, máme na konci května svatbu, všechno je zařízené od ledna a teď volala paní z matriky, že zjistili, že místo, které jsme si vybrali nespadá pod ně, ale pod jinou obec a musíme si tedy domluvit termín tam nebo změnit místo. Máme objednanou restauraci, fotografa, atd., takže termín změnit nemůžeme a druhá matrika není zrovna ochotná vyjít nám vstříc. Navíc jsme rozeslali pozvánky, takže bychom museli všechny obvolávat a obesílat, že je tam změna. Hranice mezi obcemi je na cestě, která vede okolo plánovaného místa obřadu (lesopark) - myslíte, že je možné napsat do protokolu, že svatba proběhla na jedné straně cesty a provést ji na té druhé straně? Bereme se za měsíc a půl :-(
Odpovědět
Profilova fotka
No, tak asi vám nezbude než se domluvit buď s jednou nebo druhou matrikou, nebo místo zcela přesunout. Ohledně tvého dotazu - ten by spíš měl směřovat na matriku nebo oddávajícího, k čemu by byli ochotni, ale asi bych na to nesázela, že by tímhle způsobem překračovali své kompetence a zasahovali do svrchovanosti jiné obce.... Nepíšeš, v jakém ohledu nechce druhá matrika vyhovět... Jinak co jsem vyrozuměla, některé nevěsty oslovily menší cíkrve, které nemají tak přísná pravidla pro církevní sňatek, a církev by provedla obřad a pak by zbývalo jen zajistit si souhlas vlastníka pozemku, na kterém má obřad proběhnout.
Odpovědět
@poinsettia nechtějí oddávat mimo obřadní síň
Odpovědět
@agtari Já bych do toho fixlování fakt nešla a po matrice to nežádala, aby se ti nestao, že to za pár let praskne a ty vlastně nebudeš mít platně uazvřené manželství.
Odpovědět
Profilova fotka
zkus Unitáře ;-) ... my takto dohadování s matrikou vyřešili...
Odpovědět
@agtari No, tak si na uzavření manželství prostě stoupněte na správnou stranu cesty, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@vineta :-D @zorro4 ja si myslim,ze na jaky strane cesty stoji nikdo resit nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je ta hranice tak blizko, neda se najit podobne pekne misto i na te spravne strane cesty? (Pokud to neni vylozene pamatny strom nebo zkratka neco, kvuli cemu se proste neda presunout o 50 m dal. A v takovem pripade, co si uzit tu paradu, prstynky atd. na tom miste a pak se jen jit podepsat pres cestu? Manzelstvi je rpeci strvzeno az tim podpisem, ne?)
Odpovědět
Profilova fotka
@amenophus Uzavření manželství je ústní právní jednání, uzavírá se druhým "ano", takže to nevyjde.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni No tak minimálně ta matrika to řešit bude...
Odpovědět
@lucineni Na to bych se fakt nespoléhala. Za pár let se může stát cokoliv - "manželé" se budou chtít rozvádět, a jeden se bude dovolávat toho, že vlastně manželství nevzniklo, nebo nedej bože jeden z manželů zemře a bude tam nějaký dědic, pro kterého bude výhodné, aby neexistovalo SJM atd. atd.
Odpovědět
díky holky, nakonec jsme to museli přesunout, ale pěkně mě naštvali, stihli jsme už rozeslat půlku oznámení, takže to teď budeme muset rozesílat znovu, aby lidi dorazili, kam mají
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?