Kde pořádně začít?

Profilova fotka
Ahoj holky, dámy, budoucí nevěsty, paní, s trochou štěstí i pánové! :-) Přítel mě požádal o ruku teď 3.3. Což mě absolutně zaskočilo, pac jsem to vůbec nevěděla :-D. Nicméně dech mi vyrazil i tím, že se chce brát již letos! Moje otázka nezní jestli se to dá stihnout, ale mám spoustu jiných. Čím vlastně plánování začít? Místo? Matrika? Den? Vůbec netuším! Když jsem ale koukala na místo, jsem z toho celkem vyděšená, nic moc totiž nedokážu najít a to nejsem nijak přehnaně náročná :-(. Nechci vše na jednom místě protože se mi prostě líbí přejíždějící kolona :-). Takže vesměs mám dvě představy jak by to mohlo vypadat - 1. Místo obřadu někde na místě kde se následně dají pořídit pěkné fotky v zahradě a pod. Poté přesun hostina a raut. 2. Obřad pro mě za mě na radnici, ale pak tedy místo kam se přesuneme se svatebčany udělat fotky a nejlépe pak zůstat už i na hostinu (takže teoreticky nějaká hospůdka s pěkným zázemím nebo poblíž pěkného místa) a raut. Hostina bude do dvaceti lidí takže stačí předpokládám nějaký salonek, raut do cca 150 s představou zahrádky s rožněním a švédskými stoly. Všechno by mělo být na Praze 4, nebo těsně za Prahou směr Průhonice. Jo a další dilema mám co se týče krájení dortu. Raději bychom ho rozkroji na hostině kde bude víc lidí a méně by se toho neslo "domů". Jaký na to máte názor? Díky moc všem! Andy K.
Odpovědět
1
2
Stihnout se vše dá, ale musíte mít u všeho více variant a počítat s tím, že už bude leccos obsazené... Určete si přibližně den (osobně nedoporučuji červen, jelikož je to nejoblíbenější měsíc na svatby a byl by celkem problém sehnat fotografa, šaty, domluvit cukroví....). Určete si přibližně pár datumů, které by se Vám zamlouvaly ;-) Nejlépe asi srpen a pak je hezké datum i 1.10. vychází sobota (září a červenec je taky celkem dost svateb)... Vyberte místo - nejlépe několik míst a jeďte se domluvit, kdy už mají obsazeno... Pak na matriku, zjistit, kdy Vás mohou oddat a podle toho to potvrdit na daném místě... A pak hned co nejdřív domluvit a zarezervovat cukroví, kapelu, fotografa, pomalu klidně už i šaty, oblek pro ženicha, prstýnky - počítejte, abyste vše podstatné měla zařízené před prázdninymi - pokud budete volit srpen a dále - o prázdninách jsou dovolené apod. a dodání prstýnků může také trvat... S krájením dortu nevidím problém, taky ho máme zařazený až navečer ;-) Určitě rozhodit sítě a co nejdříve sehnat místo pro hostinu a raut - klidně můžete položit přímo i otázku zde ve skupině - na místo na Praze 4, třeba někdo poradí.... Hodně štěstí, ať Vám vše vyjde! Ale určitě počítejte s tím, že to bude hlavně teď ze začátku celkem náročné, než vše oběháte a zarezervujete... Pokud byste chtěli poklidnější přípravy, můžete volit termín v zimě, nebo pak až na jaře příštího roku...
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc. No to je právě to, zima jistě ne a příští rok jen když nebude zbyti. Nicméně tedy nejdřív místo a pak matrika? To mi ujasnilo alespoň něco :-). Právě proto, že si myslím že nejsme moc nároční jsme přesvědčení že to stihnout můžeme. Nevím úplně kde položit ten dotaz? Spoustu diskuzi jsem už přečetla ale nic moc na p 4 a okolí nenašla :-( jinak děkuji a přeji ať i vám všechno dopadne skvěle! :-* my jsme takoví komedianti takže kdyby se něco potento, vím že se tomu budem smát a s námi i ostatní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ze zkusenosti doporucuju zacit terminem - zaridit obrad - matrika, obrad, hostina atp. a zarezervovat terminy na fotografa atp. takovy ty veci, co je pravdepodobne, ze te nekdo predbehne a termin proste nebude... Stihnout se to urcite da, ja sama jsem delala rezervace uz loni a od te doby jsem prakticky nic neudelala, protoze bud nebyl cas, nebo se nektere veci budou teprve resit a nejde to prehodit na driv... Napr. mame rezervaci na hostinu, ale konkretne to budeme resit az v dubnu a do te doby nema cenu resit vyzdobu ani nic moc dalsiho, protoze nevim, jak presne to tam bude vypadat, co nam sami pujci atp. Takze pokud si udelas teto tyden rezervace, budes na tom skoro stejne, jako ja, ktera to "planuju" od lonska ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem byla požádaná před týdnem a myslím, že svatba letos se v klidu stihnout dá. Doporučuju nejdřív zjistit termíny obřadů na matrice (u nás to měli na web. stránkách) a podle toho hledat místo. Počítej s tím, že léto už bude víceméně obsazené. Mně to docela vyrazilo dech, jak bylo obsazeno. Nakonec máme krásný termín 1.10. Držím palce ;-)
Odpovědět
Každopádně je nejlepší začít tím, že bduete mít jisté místo a termín svatebního obřadu - protože dokud toto není jisté, je velké riziko rezervovat něco dalšího. Jestli nejdřív matrika nebo místo to záleží na Tvých preferencích - pokud je Ti ejdno den, ale chceš konkrétní místo, zjisti si na matrice, pod kterou to spadá, jak oddávají (většina matrik v Praze oddává v sezoně každý pátek plus jednu sobotu případně jeden čtvrtek v měsíci), jestli jde případně domluvit obřad mimo termín (což jsme slyšela, že v Praze k tomu moc ochotní nejsou) a pak si dle toho vyber termín tak, aby měli volno jak v příslušném místě (pokud to není obřadní síň městské části) tak na matrice. Pokud chceš naopak nějaké speciální datum, pak je dobré se neupínat na jedno konkrétní místo, ale brát kde bude volno případně se smířit s církevním oddávajícím (což pro mě by bylo absolutně neprůchozí). Dám příklad: já chtěla svatbu na Chodovské tvrzi, takže jsme prostě vybírali z termínu, které mají jako oficiální oddací dny. Kamarádka chtěla svatbu v definovaný den - konkrétně to byla středa - a nakonec měla obřad 50 km od Prahy v Panenském Týnci neb jinde jí vstříc nevyšli. Další varianta je, že pokud bys chtěla třeba jednoho konkrétního fotografa, je dobré zjistit, kdy má volno a dle toho vybírat termína vše ostatní. prostě a jednoduše záleží na tom, co je pro tebe priorita. Pokud nic vysněného nemáš, začni tím termínem+místem dohromady s matrikou Jinak pokud chceš Prahu 4, tak Nuselská radnice je krásná. V Průhonicích je pak možné mít obřad jak v zámku tak v Dendrologické zahradě, dke je to taky moc pěkné :) případně na Praze 10 třeba grébovka, tam je to taky moc hezké a hostina se tam prý dá taky udělat. nebo ta Chodovská tvrz na 11, tady je kolem park a když nejsou opadané stromy tak nejsou vidět paneláky :) Je fakt, že teď už můžeš mít problém s některými dodavateli, i když si myslím, že zase tak horké to nebude :) každopádně moc nedoporučuji vybírat červen - letos je tam prý docela narváno, potože má většina nevěst strach z července/srpna kvůli zkušenosti s loňskými tropy. Dle mého by mohlo být volněji září/říjem anebo v květnu, kdy se moc svateb kvůli pověrám nedělá. Já původně chtěla svatbu v květnu, ale partnerovi se to nelíbilo :) Jinak má kamarádka loni zařídila svatbu v Praze na srpen za cca 2 měsíce - akorát holt měli obřad v Průhonicích v 9, neb to bylo psolední volné místo. V Praze fakt bacha na matriku - mají tu spousty svateb a tak jsou málo ochotní oddávat mimo stanovené termíny a mimo oficiální oddací síně. Jinak cos e týče dortu - my plánujeme mít jak na hostinu, tak na party a krájet budeme na obou neb hosté se nebudou překrývat. V podstatě je na Tobě kdy to nakrojíš..... Ale my teda neplánujeme třípatrový dort za 6000,- ale jednoduché jednopatrové ovocné dorty, takže nás to nezruinuje :)
Odpovědět
Profilova fotka
Poradila bych v první řadě ještě zvážit ten termín. Červenec je hodně oblíbený. Čili pravděpodobně bude problém najít skutečně kvalitní (a cenově dostupné) místo hostiny, kadeřnici, fotografa, event. kameramana, pokud jej chcete. Pokud ale netrváte na termínu, ale záleží Vám spíše na pěkném místě, zvážila bych jiný měsíc, třeba září nebo termín uzpusobila místu hostiny... My osobně jsme měli privilegium místo obřadu a hostiny, čili to jsem obvolala jako první, potom hned matriku (ale my jsme se brali v lednu a měli církevní svatbu, takže jsme termíny matriky nemuseli řešit), ale tyto 3 věci by se měly vyřešit hned jako první. A potom hned fotograf, kadeřnice, vizážistka, všichni ti, co mohou mít plný termín. Se šatama, dortem, atp. se tolik spěchat až nemusí, u dortu nehrozí, že bude mít cukrárna plné termíny (pokud to není mini rodinná cukrárna :-).)
Odpovědět
Profilova fotka
My nemáme stanoveny v podstatě nic :-D jen letos nejlíp červen - srpen někde Praha 4, nebo odtud Praha východ směr Říčany. Ne ale moc daleko. V chodovské měla svatbu ségra a mě se to tam líbilo i když spousta lidí tady říká že to není pěkné místo. Takže v pohodě. Nuselska rad mi taky nepřipadá vůbec zlá. Takže klidně nějaké z těchto dvou míst. U Nuselske mě jen mrzí, že není kde tam udělat vážně pěkné fotky. A dal bych tedy hostinu chtěla mít nekde na klidnějším místě, kde je nejlépe i možnost zahrady na focení, slavnostní oběd do 20 ti lidí a prostor pro raut zhruba kolem 150 nejlépe s grilováním. A kde nás nebudou vyhánět v 10 pro rušení nočního klidu :-/ máte něco takového holky?
Odpovědět
Profilova fotka
@tarkaa Zrovna z Nuselske radnice mi to prijde kousek na Vysehrad, kde by mohlo byt krasny foceni a nektera z tech hospod by urcite zvladla i grilovani do noci (nakonec je tam jen park a pamatky, nikdo tam nebydli tak by je nocni klid trapit nemusel. Ale kdyz mas takovou predstavu, obvolej napred matriky a zjisti, jestli na vas maji cas. Pokud uz ma Praha 4 plno od kvetna do rijna, je zbytecny se shanet po restauraci atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme ted zacali resit svatbu, abychom si dali trochu cas na pripravy, zvolili jsme zari. Prvne jsme byli na matrice zarezervovat termin, ale ted mame problem s mistem na hostinu.... Mozna budeme muset znova na urad a posunout termin jeste na pozdeji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No pěkný :-D tak děkuji holky :-). První tedy matriky, to je dobré vědět. A když mi po tel řeknou termín tak mi to může někdo vyfouknout než se tam dostanu s papíry nebo fungují nějaké rezervace třeba? Díky moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týká Prahy 4, okolí až k Průhonicím, tak bych jednoznačně dala na první místo zámek Průhonice. Pokud ale radnice/úřad nevadí, co tak zajít kouknout na úřad Kunratic? Naproti je zámecká zahrada, kde by se dali taky udělat hezké fotky. Na hostinu bych doporučila zajet se podívat do restaurace U Krále Václava IV. (dražší) nebo Na tý louce zelený (levnější varianta), případně také U Labutě. Vše je přímo u Kunratického lesa a často vyhledáváno na oslavy, svatby i jiné akce.
Odpovědět
@huwik mě bylo všude řečeno, že nejoblíbenější termíny na svatbu jsou červen a září, takže s tím zářím bych to také neviděla nejlépe... asi bych zkusila srpen, nebo pak konec září, zač. října.. 3., 10. a 17. 9. jsou hned po červnu u nás nejvytíženější termíny...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Červen i září jsou na svatby bohaté a i poslední víkend v srpnu. Dřív kvůli pověrám se nedělaly svatby v květnu a teď mám pocit, že jich je čímdál víc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já o květnové taky uvažuju.. když by nebylo "zbyti" tak proč ne :-) pověry znám ale dnes mi přijdou už tabu. Kunratice, skvělý nápad! Moc díky :-) co se týče zámku v Průhonicích také jsem koukala. A ty tři restaurace co se týče Kunratic mě nějak nenadchli ale podívám se ještě jednou, "blíž" :-) rozhodně moc moc děkuju!! Strašně mi to pomáhá :-*
Odpovědět
Profilova fotka
@tarkaa No upřímně...květnová svatba - to máte co dělat :-) I když vím, že svatba se dá zařídit za 14 dní :-D Moje sestra to zmákla v podstatě za tři týdny :-)
Odpovědět
Pokud se jedná o hostinu dovolím si doporučit Restauraci http://www.uhavlicku.cz/ Hostinu připraví a jídlo je skvělé! :) Jinak já sama jsem fotografka z Prahy 4 tak pokud by byl zájem o adresu na web ráda pošlu do zprávy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucyhomemade chtěla bych se ještě zeptat, jestli nevíš, kolik stojí ten zámek? :-) je to tam fakt krásné
Odpovědět
Profilova fotka
Jó tak už jsem to našla :-( 10 000 za zahradu. To je moc a v zahradě to celé nechci :-( každopádně moc děkuji za typ!
Odpovědět
Profilova fotka
@ircza007 jsme pod stresem a nátlakem denně 12 hod v práci takže tohle mi vrásky nedělá :-D věřím nám! :-D Nicméně jsou to pořád tři měsíce, což je dle mého běžná doba kdy se začínají věci hýbat i nevěstam, co "plánují" rok dopředu tím že vyberou zadané datum a pak 3/4 rok není co dělat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tarkaa Jasně :-) My máme datum až na konci srpna, ale právě chci to všechno mít hotové, abychom si užili léto, festivaly atd...takže máš vlastně pravdu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@27lenas děkuji napíšu IP :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ircza007 Tak vidíš :-D a já si léto dost možná užiju už jako paní B. :-D každopádně to bude určitě parádní počasí :-) v srpnu má ale ségra narozeniny tak to tam nechci mít moc "narvané", jsem raději pro pěkne rozložení do různých měsíců, pac pak oslavy lezou blbě do peněz :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tarkaa To máš pravdu, já jsem minulý rok byla pozvaná na pět svateb! :-D Z toho jedna byla sestry...takže jsem se taky pořádně ohla, vzhledem k tomu, že nejsem moc manuálně zručná, tak na každou svatbu obálku...
Odpovědět
Profilova fotka
@ircza007 a to je právě ten důvod proč je dobré to mít rozdělené do celého roku. Pro nás, bez zdedenych milionů (:-D) je to síla. červen jsem taky moc nechtěla protože má narozeniny maminka :-) ale příteli se to líbilo protože to máme výročí tak samozřejmě pro lepšího pamatovaka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme chtěli svatbu v létě, takže jsme vybrali datum, co nejdále, abychom ušetřili ještě nějaké peníze a právě měli dost času všechno připravit....Já si myslím, že i bez všech těch serepetiček okolo to bude nádherný den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já si budu výzdobu, auta, mašle, pozvánky, jmenovky atp dělat sama takže toho se nebojím, že by to bylo bez "TOHO MMM", jestli mi rozumíš :-D ale těším se že to nebude zas tak úplně dlouho trvat :-)
Odpovědět
@tarkaa jak už bylo řečeno, v případě Nuselské radnice se dá fotit na Vyšehradě anebo hned v parku vedle radnice )ten je hezky renovovaný. Co se týče hospody - záleží, jakou chcete úroveň, ale i v okolí této radnice se dají najít restaurace se zahrádkou )myslím, že jedna je zrovna u sokola kousek nad radnicí..... Jinak já musela pro rezervaci termínu dorazit na matriku osobně (jedná se o Prahu 11), dostala jsem papíry na vyplnění a termín jsem měla na měsíc rezervovaný. Do té doby jsme se museli dostavit se snoubencem s rodnými listy, OP a vyplněnými papíry :) P.S. Svatba se za necelé tři měsíce dá zorganizovat naprosto v klidu, pokud se člověk soustředí na to nejdůležitější a vynechá svatební stromy, fotokoutky a spol. Jedna má kamarádka se zasnoubila v dubnu a vdávala na začátku července, další se zasnoubila v květnu a svatbu měli v září - akorát tedy nejprve měsíc zjišťovali nakonec neuskutečnitelnou variantu, takže zařizovali až od června a v létě byli měsíc pryč :)
Odpovědět
Profilova fotka
@alca666 Takže pohoda prostě :-). Jasný díky moc :-) nějak to půjde
Odpovědět
@tarkaa Rozhodně :) ono z mýho pohledu je fajn, když máš termín relativně krátce po zasnoubení - nevím jak ostatní, ale já byla do příprav nejvíc hr právě v té době, ale chtěli jsme přelom jara a léta (protože na Chodovské tvrzi jsou na podzim/v zimě holé stromy a vypadá to víc depresivně :) ) takže nebylo co :D A teď mám tolik jiné práce, že se do toho musím pomalu nutit......
Odpovědět
Profilova fotka
@alca666 jj jak jsem psala, tam měla svatbu ségra. Mě to tam náhodou přišlo fajn! Jen se děsím těch tři schodů před oltářem :-D s mým štěstím tam sebou fakt placnu až se půjdu podepisovat :-D nicméně chci se zeptat, jestli by ještě někdo nevěděl jak je to s hudbou v Nuslích? Někde sem četla že s tím je nějaký problém? A co vím od segry tak zas ve tvrzi to bylo v pohodě? :-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?