Jak probíhá zápis na matrice v Brne?

Dobry den, zajima me jak konkretne probiha zapis na matrice v Brne a co k tomu potrebujeme. Je nutne to vyrizovat osobne v Brne, nebo staci poslat postou pokud jsme z daleka? Dekuji za rady
Odpovědět
Dobrý den, stačí zaslat přes matriku z místa bydliště. Potřebujete iniciály svědků, oddací list z toho místa + ověřený překlad (udělá i ta daná matrika) a vaše RD listy. Nicméně se obalte trpělivostí. My jsem odesílali 4. 12. 2017 a v pátek asi po 3 urgováních do Brna konečně oddací list dorazil, prý nestíhají. Ale na stránkách a všude Vám sdělí, že čekáte max. 3 měsíce :-(.
Odpovědět
Matrika asi nedela uredne overene preklady ne :-)
Odpovědět
@kiterka1 Asi záleží na městě, ale v Sušici ano.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
A kdy jste prosím na matrice podepisovali dohodu a příjmení? Až zpětně s oddacím listem nebo se musí nějak předem? Děkuji :-)
Odpovědět
@denessa ted nevim o jake dohode pisete, pred obradem jsme akorat sdelili jake budeme uzivat prijmeni.
Odpovědět
@kiterka1 To bude asi ono ... jmenuje se to "Dotazník k uzavření manželství" a mimo jiné se tam vypisuje budoucí příjmení manželů a budoucích dětí.
Odpovědět
Dobry den, zadost o uzavreni manzelatvi stahnete na netu a vyplnite doma. Pak pouze zanesete na matriku.
Odpovědět
@ardent1 Děkuji, to právě vím, už mám stažené :-). Ale nevím, jestli se to na matriku musí odnést předem (tak to chodí u "normálních" svateb v ČR) nebo stačí až pak zpětně spolu s přeloženým oddacím listem.
Odpovědět
Nesly jsme predem a min. Mesic
Odpovědět
@denessa ja svatbu v cr nemela, takze nevim
Odpovědět
@kiterka1 Já jí také mít nebudu a zkušenosti mám jen od kamarádek co se braly tady. Proto se ptám tady těch, co se brali v zahraničí, jak to je :-) Můžu se zeptat, kde jste se brali vy? My budeme na Mauriciu a nevím právě, jestli to o společném příjmení stačí sepsat až zpětně tady na matrice...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?