Jak má vypadat nástup na svatbu?

Profilova fotka
Ahoj holky, budu mít 3 dospělé družičky a oba svědkové budou chlapy. Tak mě napadlo, že současně mohou být i mládenci a jedna družička bude mít vlastního mládence. Jak má vypadat nástup? První jde ženich s maminkou a pak družičky s mládencema, nebo obráceně? A mohou svědkové (+dalsi mladenec a druzicky) stát po straně jako to býva v amerických filmech, nebo si pak musi sednout a pouze svedkove si stoupnou za nás? Svatba bude na radnici v Nuslích. Děkuji za každou odpověd. Veselkám zdar :)
Odpovědět
Profilova fotka
Každá matrika si to organizuje jinak, nejlepší bude domluvit se rovnou s matrikářkou, mají s tím zkušenosti a určitě ti řeknou, co a jak. My jsme měli jen jednu družičku, tehdy tříletou neteř, nastupovala spolu se svým tatínkem - mým svědkem - a celou dobu stála po straně a pozorně vše sledovala :-)
Odpovědět
určitě záleží na dohodě, my měli 3 družičky 2 mládence (malé děti) 1. šel ženich s maminkou, po nich svědkyně pak mládenci po nich družičky a pak já s taťkou ... mládenci a družičky jen prošli a hned si šli sednou k rodičům :-) jo a hosté už byli před příchodem v kapli ... ale jak říkám, každý to má jinak a asi jak chce, takže to chce domluvit s matrikářkou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás šel ženich s maminkou, pak svědkové, po nich zbývající dva rodiče (moje mamka s tatínkem ženicha), pak družičky a nakonec já s taťkou. Přijde mi to tak celkem logické, ale nejlepší je domluvit se s matrikou...
Odpovědět
Profilova fotka
je potřeba také znát místo - to znamená, jestli je tam prostor pro to, aby stáli bokem. Já to tak chci taky. Myslím si, že tohle ti na matrice zakázat nemohou - je to na tobě, jak to uděláš, ale každopádně je potřeba se s nimi přímo domluvit. Mně třeba vždycky vadí, jak svědci stojí za ženichem a nevěstou a tím pádem na ně hosté nevidí. Takže já sama to chci také, jak říkáš. U mě půjde nejdřív ženich s maminkou, za nimi moje maminka s jeho tatínkem - všichni si sednou, pak půjdou družičky a mládenci - tady je v podstatě jedno, jak si to uděláš. Záleží, jak je máš do páru nebo ne. Můžou jít klidně i 3 zaráz - třeba dospělá družička a dvě malé nebo velká družička se svědkem - mládencem a k nim malá družička. Těch kombinací je několik. Každopádně ti už by si měli stoupat na bok a svědci by měli stát nejblíže ženichovi a nevěstě. No a nakonec ty a tatínek. Tatínek tě předá ženichovi a sedne si. Pokud máš malé družičky už větší a víš, že tam vydrží stát, tak je tam nech taky, jinak ať se možná posadí a nejsi nervózní.
Odpovědět
Já jsem měla čtyři družičky a holky se nacpali nějak po svědcích myslím :-D Stoupli si do řady vedle a stály ta celou dobu :-) Můžeš se ještě domluvit před obřadem, ale neměl by v tom být problém :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka

Odpovědět
Na mě už můj manžel, moje maminka, ženichovi rodiče a oba svědci čekali. Já přišla s tatínkem, varhany hrály a všichni stáli a vyhlíželi nás.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?