Co si myslíte o kopírování fotografií?

Profilova fotka
Ráda bych znala Váš názor na jednu věc, se kterou se na těchto stránkách často setkávám a pořád ji nechápu - proč některé mladé paní důrazně žádají o nekopírování fotografií? Pokud nebudu chtít, aby se moje fotky dostaly do rukou cizích lidí, tak si založím soukromé album, které si uzamknu a umožním přístup jen mnou vybraným lidem, možností je na webu více než dost. A pokud se chci pochlubit na veřejném webu, kde má k fotografiím přístup každý, musím počítat s tím, že se fotky budou kopírovat a šířit dál. A zpravidla proto, že se někomu líbí, někoho inspirovaly atd., což by mě mělo těšit, ne popouzet, alespoň to tak vnímám já a zajímalo by mě, co si o tom myslí ostatní. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
naprosto s tebou souhlasím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já tuhle žádost u alba mám, samozřejmě by mi nevadilo, kdyby si tu někdo moje fotky zkopíroval pro svoji potřebu a inspiraci, protože se mu líbí, ale dost by mi to vadilo u fotek, kde jsme my dva (které jsem už stejně až na jednu smazala) a pak taky v případě, že by fotky někdo mohl vydávat za své, popř. zvěřejnit na svém webu a tam je hanit (oblečení, účes apod.). Takové situace už tu bohužel nastaly :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já nechápu uvažování typu: je to tady, tak si s tím přeci můžu dělat co chci. Copak když jdete po ulici a uvidíte neuvázaný kolo, nějakým způsobem vám vzniká právo si to kolo vzít? Ano, fotky ve veřejných albech jsou k dispozici, na to, abyste se na ně podívaly. Neznamená to, že si s nimi může každý dělat co chce. Mě by třeba nevadilo, kdyby se někdo z mých fotek (až tu nějaké budou) inspiroval, a jsem ráda, že zde můžu prohlížet fotky dalších lidí, ale nikdy by mě nenapadlo si jakoukoliv fotku zkopírovat! A když už teda bych to bez cizí fotky nemohla přežít, tak bych se třeba zeptala, jestli něco takového můžu udělat, což je asi pro spoustu lidí na tomto webu nepřekonatelný problém, a proto asi nevěsty do svých alb píšou aby je lidé nekopírovali, protože se tomu snaží předejít. Nedávno jsem v albu inspirace jedné uživatelky uviděla fotku nevěsty a ženicha krájící dort s textem "Doufám, že nevadí dotyčné tato fotka...dort se mi strašně líbí a hledala jsem něco takového, jelikož u nás se nemusí marcipán" bez jakéhokoli linku nebo odkazu na původní fotku, a když jsem pod fotkou napsala "Copak ty ses jí nezeptala, než jsi tu fotku zkopírovala?" tak mi ten komentář smazala což myslím vypovídá o tom, jestli se zeptala, nebo ne. To je fakt dobrý, natajno někomu zkopírovat fotku, a pak pod ni napsat že doufáte že to tomu člověku nevadí. Kam se podělo slušné vychování?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?