Bazar na Beremku - už mě to fakt nebaví

Ahojte nevěsty, ani vlastně nevím, proč diskuzi zakládám, asi si jen potřebuju tady postěžovat a třeba se některé chytnou za nos. Už mě fakt nebaví tady ten bazárek z pohledu prodejce, za poslední dva tři týdny se mi ozvaly tři slečny na jednu věc, že mají zájem, nechaly si poslat číslo účtu a toť vše, více se neozvaly a na účtu samozřejmě také nic. Kvůli první z nich jsem věc dokonce nějaký den rezervovala a přišla tak asi o jedinou schopnou zájemkyni, která si mezitím sehnala jinde. Takže mě to vede k otázce, co takové lidi k tomuto jednání vede??? Chápu, že si to můžete rozmyslet (i když já teda, když někomu napíšu, že beru, tak beru), ale je takový problém napsat???
Odpovědět
@zuzacek26 to není jen na bazaru..hold český člověk je komplikovaný :-S
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Bohužel mám špatnou zkušenost s bazárkem z opačného pohledu, tzn. z pohledu kupojícího. V červenci jdeme na svatbu, tak jsem se dívala na beremese.cz na bazarové šatičky, které bych si koupila. Moc se mi líbili jedny fialové koktejlky, které paní prodávala za 100 kč. Hurá, našla jsem je, ty jsou prostě boží (fialovou zbožňuju). Se slečnou jsme se domluvili, poslala jsem ji adresu a čekala, až ona pošle číslo účtu. Týden se nic nedělo, tak jsem ji napsala a ona mi poslala omluvnou zprávu, že se stěhovali a že šaty nemůže najít. Řekla jsem si, OK, stane se.... Jaké bylo mé překvapení, když jsem šaty dnes našla opět v nabídce bazaru. Jsem asi naivní, ale tohle mi přijde nefér jednání :-(
Odpovědět
Tak já musím napsat, že s bazárkem mám jen dobré zkušenosti, asi jsem měla zrovna štěstí na dobré prodejkyně. Sehnala jsem tady větší část výzdoby a také oblek pro ženicha a šaty pro svědkyni, boty a dámské společenské šaty, svatební kravaty, prostřednictvím inzerujících profíků pak také svatební čokoládky a čokoládové penízky, z papírnického velkoobchodu nějaké krabičky atd. ale jak píše zuzáček26, lidé jsou někdy komplikovaní... přesto kdo chce ušetřit a nevadí mu delší hledání, jistě zde nakonec najde co hledá :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
tak to ja mam taky špatnou zkušenost... v bazarku mam veci na prodej, u vsech je, že poštovné není v ceně (každá věc váží jinak, tudíž nemůžu dát u všeho stejnou cenu)... a co se stalo ? paní si odeme koupila vec, odeslala jsem ji ve stredu, dle informaci z pošty, mi pani rekla, ze do patku by to tam melo byt(ostrava).. tak sjem to napsala pani... v sobotu měla svatbu....... jenže česká pošta je česká pošta a věc jí přišla až v pondělí, po svatbě :( za což ja nemohu..... paní mi nadávala, že chce peníze zpět, že když v ceně není poštovné, že to tam mam napsat ... a že to kvuli tomu, že posílala peníze na 2x jednou za vec a druhou o den pozdeji za poštovné, tak že to nestihlo dojít ..... já se jí snažila vysvetlit, že opravdu za českou poštu nemohu a že to, že poštovné není v ceně, je uvedeno u každého inzerátu ... pořád mě z toho vinila a nechtěla to pochopit ... každopádně to zkončilo tak, že paní jsem odmítla peníze poslat zpět ...... za mě bylo z mé strany vše v pořádku... zboží jsem odeslala ve středu ráno.. co by jste dělali vy ?
Odpovědět
@maikanyx to je těžké, pokud všichni chcete peníze předem na účet tak napsat zprávu rovnou i s poštovným(zhruba asi už víte kolik to bude, když poíláte častěji), nebo to nějak zaokrouhlit. Chápu že to není jednoduché.
Odpovědět
Jinak já mám zkušenosti víceméně pozitivní. U všeho mám na vědomí že je to z bazárku tak když mi věc dojde poškozená tak to ani neřeším a sypu popel akorát sobě na hlavu(kupovala jsem kabelku se čtyřlístkem který přišel odlomený, u toho jsem nevěděla jestli se nestalo během přepravy, tak se mi ho podařilo po půl roce hledání vhodného lepidla přilepit. Druhá špatná zkušenost byla nedávno když mi přišla bižu cca 350 kč a řetízek býl z půlky zčernalý a vypadnutý štrasový kamínek. Ale jak říkám můžu si za to sama) Jen bych chtěla apelovat na slušnost prodávajících a aspoň na případné vady zboží upozornit, třeba jen případnému vážnému zájemci. Např kabelku bych koupila i s odlomenou ozdobou ale bižu bych si za takovou cenu poškozenou určitě nekoupila. Jo a taky kdyby to šlo aktualizovat stav zboží. Když mám rozjednaného zájemce inzerát pozastavit. Dvakrát jsem odepsala na aktivní inzerát, který byl již pasé. Ale jinak děkuju velké většině prodejkyň, mám spoustu pěkných věcí (šaty,šaty boty,boty,punčošky apod apod) a sem tam se mi i stane že přijde i něco navíc, což vždycky potěší. Tak snad jsem nebyla příliš negativní a doufám, že jsem se neocitla na černé listině:D Až u mě vypuknou přípravy naplno budu vás ještě potřebovat :D
Odpovědět
Profilova fotka
@hitchhiker což o to, ja bych to klidne dala na dobírku, ale paní to chtěla poslat na účet ..... jinak to poštovné je opravdu různé - třeba u tohoto stálo 80 kč, ale u malých drobných věcí jen 26 ..... ono opravdu ted hodně záleží na váze :(( a hlavně pošta šíleně zdražila :( jinak mam taky kladné zušnosti jako kupující .. a s ostatními i jako prodejce, tato paní byla první negativní
Odpovědět
Profilova fotka
české poště je třeba dát aspoň týden, posílám balíčky celkem často (vzhledem k tomu, že placení focení a odevzdání fotek řeším vždy přes dobírku) a kolikrát jsem se nestačila divit :-D. Většinou to dojde na druhý den nebo do 2 dnů. Ale jednou jsem poslala balík, a 3 dny to leželo v depu v Praze. Tak si říkám, co se děje, a když jsem tam zavolala, tak řekli, že mám vyplněnou jinou složenku než má být (vyplnila jsem růžovou a měla jsem vyplnit růžovou s červeným proužkem) a že mi to pak někdy pošlou zpět... Jakoby mi to nemohli říct už při podání zásilky, ještě jsem se na to tehdy pošťačky ptala, protože jsem si nebyla jistá, no nic... Jo, a jeden obyčejný dopis mi dokonce ztratili úplně :-). Měl pro mě celkem osobní hodnotu, patrně skončil ve skartovačce 8-( Poradila bych jedině to řešit také dobírkou - tzn. nezaplatíš, nemáš. Je to jednodušší než stále psát a připomínat se (mmch taky jsem prodávala své svatební boty na bazárku a musela jsem se teda několikrát připomenout, aby opravdu zaplatili). A posílat to aspoň týden předem.
Odpovědět
@maikanyx tak snad byla i poslední :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Profilova fotka
Jooo, to me taky. Ber to tak, ze neni svatebni sezona. Ja jsem naor. Spodnici a ozdoby na auta prodala na Seznam-bazaru. (Sbazar aplikace) Je potreba zkusit i jine bazarky, pokud to specha.
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik akorat si jini stezuji, ze zbytecne plati za dobirky, ktere se jim pak vraci :-( I na Fleru. Ceske zeny, jak maji pred vyplatou, tak to nechaji projit..
Odpovědět
Profilova fotka
@maikanyx Tak ja jsem posilala takovy skoro obalkovy balicek a na poste mi rekli, ze nad 5 cm uz to nemuzou poslat jako psani a vyplazla jsem 117 kc. A to jsem si nechala poslat 50kc na postovne.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
@zuzacek26 Me se to děje celkem často, uz se ani moc ne rozčiluje. Chce to trpělivost, aktualizovat a nabízet i na jiných bazarech, třeba na Facebooku. :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?