Zahlcení plánováním svatby? Ušetřete si starosti dovozem svatební kytice!

10. lis 2021

Přípravy na svatbu jsou krásné, ale také velmi náročné. Ulehčit si je však můžete různými způsoby, například tím, že si necháte květiny dovézt přesně tam, kam potřebujete. V dnešní době už se můžete na rozvoz spolehnout po celé České republice a omezovat se nemusíte ani v případě, že jde o výběr samotné květiny.

Různé druhy květin i typy vazeb

Na své si přijdou milovnice klasických růží nebo tulipánů, romantických kamélií a konvalinek i moderních kal, zkrátka všechny nevěsty. Nezáleží ani na ročním období, nebo na tom, jestli preferujete minimalismus, luxusní vzhled nebo květiny z volné přírody od lokálních dodavatelů.

K nejžádanějším samozřejmě patří vazby z čerstvých květin, ale dováží se také květinové boxy, které jsou trendem posledních let. A dokonce si můžete objednat i umělé květiny, u kterých nebývá problém ve vyzvednutí s předstihem a navíc je pak využijete i při jiných příležitostech, například na oslavu Valentýna, narozeniny nebo svátky.

Dovoz ještě v den objednávky

Většina spolehlivých prodejců vám garantuje doručení v ten samý den, případně do druhého dne – pokud objednávku odešlete odpoledne nebo večer. Díky tomu si nemusíte dělat starosti týden dopředu a máte dostatek času na důležitější věci, jako je pozvání všech hostů nebo zařízení ubytování a cateringu. Krásné kytice pak už budou jen pomyslnou třešničkou na dortu, a to ideálně přímo v den svatby nebo den předem.

Nejen po Praze, ale po celé ČR

Možná si říkáte, že výhodu mají hlavně obyvatelé Prahy, ale opak je pravdou. V současné době si můžete objednat rozvoz květin kamkoliv v ČR. Pokud máte svatbu ve městě, není problém doručit objednávku až na místo určení. Jestli jste se ale rozhodli pro moderní boho svatbu v lese nebo na louce, bude lepší nechat si kytici dovézt domů a pak ji na místo dopravit po vlastní ose.

Kolik si za dovoz květin připlatíte?

V případě rozvozu se určitě nemusíte bát, že byste příliš zatížili váš svatební rozpočet. Velikostí květiny se cena dopravy nezvyšuje, počítejte tedy s nižšími stovkami korun jako u běžného rozvozu. Cena svatební kytice pak samozřejmě závisí na typu použitých květin i náročnosti vazby. Standardně to je 1000 až 1500 Kč, pokud nemá nevěsta opravdu speciální požadavky na barvy, styly a tak podobně.

Plánujte raději s předstihem

Přestože by se všechno mělo stihnout poměrně rychle, raději si květinářství nebo dovozce květin vyhlédněte s dostatečným předstihem, nejlépe dva až tři měsíce předem. A potom už jen stačí si ověřit zhruba dva týdny před svatbou, jestli s vámi počítají.

Květiny pro ženicha, maminku, svědkyni nebo družičky

Pochopitelně se nerozváží jen kytice pro nevěstu, ale opravdu všechny květiny, které budete na svatbě potřebovat. Jde tedy také o květinovou výzdobu prostor, květiny do klopy pro ženicha, kytice pro svědkyni nebo družičky. Floristé ani kurýři zkrátka na nikoho nezapomenou.