Svatební noc? Krom vhodného manžela zvolte i vhodné povlečení!

31. říj 2016

Hledáte inspiraci pro svatební povlečení? Ať už jej chcete darovat, nebo vybíráte pro sebe, zde naleznete skvělé tipy, se kterými zaručeně nešlápnete vedle.

Pro slavnostní příležitost, jakou je svatba, se hodí zvolit luxusní variantu ložního povlečení, například 100% bavlnu v podání bavlněného saténu nebo damašku. Osvědčená klasika, utkaná z nejjemnějších bavlněných přízí, vydrží mnoho let a mnoho praní. Není třeba se bát vyšší investice, mnohonásobně se vám vrátí. Stačí vyhledat značku či výrobce s tradicí a dlouholetými zkušenostmi.

Při výběru však dávejte pozor, abyste si kvalitní bavlněný satén či damašek nespletli s levným povlečením z mikrovlákna. V tomto případě neplatí, čím lesklejší, tím luxusnější. Naopak, příliš vysoký lesk naznačuje přítomnost umělých vláken, která mají nízkou prodyšnost a schopnost odvádět vlhkost. Určitě se o svatební noci nechcete potit v polyesteru.

Výběr vzoru záleží na vkusu každého z nás. Vybíráte-li pro sebe, fantazii se meze nekladou. Zvolit můžete jemné noblesní ornamenty v neutrálních či teplých tónech, více či méně decentní květinové vzory, mladistvou jednoduchou geometrii… Kdo se nebojí extravagance, zapátrá i po odvážnějších designových vzorech v tmavších a sytějších barvách.

Pokud jste se rozhodli obdarovat novomanžele povlečením dle vlastního výběru, skvělou volbou je damaškové povlečení v jemných neutrálních tónech. Damaškové povlečení je vyrobeno ze 100% česané bavlny té nejvyšší kvality. Výjimečnost damašku je dána použitím speciálních žakárových stavů, které vytkávají jemný reliéfní vzor, kde se střídá lesklá a matná plocha. Vyznačuje se mimořádnou hebkostí a přirozeným decentním leskem. Damaškové povlečení je zkrátka jižpo generace oblíbenou, nadčasovou klasikou.

Jakou představu o dokonalém svatebním povlečení máte vy? 

TIP: podívejte se na nabídku svatebního povlečení u nás