Svatební krabička poslední záchrany: 10 tipů, co by v ní nemělo chybět

5. zář 2022

I když se to nemusí na první pohled zdát, čas před svatbou je pro mnohé snoubence stresující. Proto je dobré mít u sebe tzv. svatební krabičku poslední záchrany. Čím ji naplnit a na co nezapomenout?

Foto: Unsplash.com

1.     Žvýkačky

Žvýkačky jsou vhodným pomocníkem, nejen pokud se obáváte nepříjemného odéru při prvním manželském polibku, soustředěné žvýkání vám zároveň pomůže se uklidnit.

2.     Čokoláda

Nic nefunguje na nervy lépe než kousek čokolády. Současně vám kakao dodá potřebnou dávku energie, abyste neomdleli po cestě k oltáři. Dejte ale pozor, abyste si neušpinili sváteční oblečení.

3.     Alkohol

Alkohol je při stresu dobrý sluha, ale špatný pán. Samozřejmě si můžete cucnout něčeho ostřejšího – alkohol vám dodá kuráž a uklidní nervy. Vyhněte se ale pivu, po něm byste zbytečně často navštěvovali toaletu.

4.     Náplasti

Ne každý má možnost si před svatbou pořádně prošlápnout boty, ve kterých půjde k oltáři a které prošoupe na parketu. Proto si raději přibalte různé náplasti s polštářkem, abyste si mohli ošetřit odřeniny a akutní ranky.

5.     Prášky na bolest

Trpíte na bolest hlavy, bolest zubů a na jiné zdravotní nepříjemnosti? Rozhodně si do svatební KPZ přibalte prášky nejen na bolest (pro jistotu i na alergii, trávení apod.).

6.     Kapesníčky

Kapesníčky jsou samozřejmostí nejen pro nevěstu (a možná i ženicha), ale i pro všechny zúčastněné. Na svatbě přece jen i nejednomu tvrďákovi může ukápnout slza.

7.     Kosmetická taška

Nevěsty, které půlku obřadu proplakaly a kapesníčkem následně rozmazali make-up, zachrání zrcátko a vámi běžně používané kosmetické produkty (řasenka, korektor, rtěnka apod.), se kterými udělají rychlou korekci.

8.     Šitíčko a spínací špendlík

Svatební šaty a smoking jsou z jemného materiálu a snadno se zatrhnou například o podpatek nebo si na nich například nechtěně utrhnete knoflík. Nezoufejte – pomocí malého šitíčka zvládnete napravit všechny chybky.

9.     Hřebínek a lak na vlasy

Do svatební KPZ si přibalte i minihřebínek (například obyčejný plastový všiváček) a lak na vlasy a žádný větřík vám nezkazí náladu (ani účes).

10.   Deštník nebo pláštěnka

Máte svatební obřad venku a vy se už týden před svatbou nervujete u předpovědi? Nic se neděje, předpověď se může ještě čtyřikrát změnit a přinejhorším vytáhnete deštníky a pláštěnky. Nenechte počasí zkazit váš nejkrásnější den!