Svatební hostina v hotelu s duší, kde se Vaše přání stávají skutečností

13. úno 2014

Svatební den je jedním z nejdůležitějších okamžiků v životě. Pokud nechcete nechat nic náhodě, svěřte se profesionálům. V brněnském Parkhotel pořádáme již přes 20 let více než 15 svateb ročně a to i včetně svatebních obřadů.

Již dávno za námi jsou doby, kdy restauratéři nabízeli především šunkovou rolku s křenem a svíčkovou s knedlíkem u jednotné svatební tabule. Pravdou je, že kombinace české (oběd) a mezinárodní kuchyně (večerní raut či barbecue) je z pohledu gastronomického optimální. Není však nutné se omezovat již zmíněnou svíčkovou. Svatební den je především Váš den. Měli byste jíst především to, co máte rádi. Z ryze českých pokrmů to může být například plátek kančí kýty, vykostěná prsíčka z pečené kačeny anebo libové maso králičí. Pokud byste měli pocit, že všechny hosty neuspokojíte jednotným menu, například pokud Váš partner či partnerka pochází ze zahraničí, lze společný předkrm nabízet výběrem z několika druhů na stříbrných mísách u společné tabule a ostatní chody podávat formou rautového občerstvení. Zcela běžné jsou výjimky pro vegetariány, vegany, pečivo či knedlíky z bezlepkové mouky. O dětských pokrmech ani nemluvě.

Stejně tak je tomu i v případě svatební tabulí. Nemusíte mít připraveny standardní tvary do písmen T, U či H. Můžete se inspirovat např. anglosaskými zvyky a pro Vás a nejbližší rodinu (většinou rodiče) připravit jednotnou tabuli s místy čelem k ostatním hostům, pro které budou připraveny jednotné stoly. Tuto variantu lze doporučit především tehdy, pokud jste se rozhodli slavnostní menu podávat rautovým způsobem v interiérech anebo celou svatební hostinu pojmout formou zahradní party.

Parkhotel v Brně Vám mimo jiné také nabízí zajištění svatebního dortu či cukroví. Odpadá Vám pak spousta času a stresu při převozu především mnohopatrových dortů v době vrcholících příprav.

Samostatnou kapitolou je společenská zábava. Vyjma rozličných hudebních formací nezapomínejte také na možnost využití služeb DJ. Ten hraje v průběhu celého večera, v prvotřídní kvalitě a nabízí neomezené množství hudebních žánrů. Mnohdy také dokáže lépe moderovat například symbolickou dražbu nevěstina podvazku a jiné svatební zvyky. Zvláštní tečkou za celým dnem může být ohňostroj anebo vypouštění thajských lampionů štěstí.

Ke svatebnímu dni neodmyslitelně patří svatební noc. U svatebních hostin s rozpočtem nad 30 tis. Kč automaticky nabízíme svatební noc zdarma, což jistě ocení nevěsty při výměně šatů či bot v průběhu dne. Stejně tak rozloučení s hosty není nejvhodnější v brzkých ranních hodinách. Společnou snídani můžete využít nejen pro poděkování hostům ale také pro předání svatebních výslužek. Konečné vyúčtování je také vhodnější řešit druhý den po odjezdu hostů než těsně po bujaré oslavě.

V brněnském Parkhotelu také plně chápeme Vaše možné obavy z konečného vyúčtování celého svatebního dne. Předem Vám proto sestavíme položkovou kalkulaci veškerých pokrmů, předem dohodnutých služeb a doplňků. Jedinou hůře odhadnutelnou částkou je útrata za konzumované nápoje. I tuto položku však dokážeme díky zkušenostem odhadnout v řádu 2-3 tis. Kč. Je to především díky zajištění kontroly nad konzumovanými alkoholickými nápoji, které mohou výrazně ovlivnit konečnou výši účtu. V dnešní době nemalých nákladů na společné bydlení již není výjimkou úhrada destilátů jednotlivými hosty individuálně. Avšak i v případě, kdy je Vaše finanční situace příznivá, je vhodné omezit výběr alkoholických nápojů. Vína lze servírovat například formou neřízené degustace vín, tzn. nabídkového stolu doplněného charakteristikami vín anebo službami sommeliéra. V případě destilátů lze omezení realizovat celými lahvemi na nabídkovém stole či speciálními nápojovými lístky s výběrem destilátů…

Již nyní se těšíme na Vaši návštěvu, před kterou si prosím připravte odpověď na otázku „Jaké je Vaše zvláštní přání?“.

Parkhotel Brno