Snubní prsteny - nejnovější trendy pro letošní rok

9. kvě 2022

Snubní prstýnky představují vaše spojení a závazek. Na první pohled dávají najevo, že máte partnera, se kterým se milujete a jste rozhodnuti strávit spolu zbytek života. Při jejich výběru proto jistě zvažujete různá kritéria. Přece jen budou váš prst zdobit několik desítek let.

Co je letos trendy?

Chcete jít s dobou a zajímají vás nejnovější trendy v oblasti snubních prstenů? Pak čtěte dál, protože pro vás máme schovaných pár tipů. Cílíme samozřejmě na nevěsty, protože většina ženichů dává přednost jednoduchým hladkým obroučkám.

Etické snubní prsteny

Pokud se rozhodnete pro snubní prsteny zdobené diamanty, pak dbejte na jejich původ. Letos je trendy vědět, odkud vaše kameny pochází. Obliba proto mimo jiné roste i u diamantů pěstovaných v laboratoři. A totéž platí i pro kov. Zaměřte se na recyklované zlato. Poděkuje vám nejen příroda, ale i vaše peněženka.

Barevné kameny

Ačkoliv mnohé nevěsty preferují právě nadčasové čiré diamanty, nové generace podléhají svěžímu kouzlu barevných drahokamů. Snadno objevíte kámen, který odpovídá vaší osobnosti. A samozřejmě bývají drahé kamínky dostupnější než prvotřídní diamanty.

Safíry

Nejoblíbenějším drahokamem do snubních prstenů je dneska právě safír. Symbolizuje oddanost lásce a věrnost. Jsou elegantní a odolné, proto obstojí i ve zkoušce času. Kromě nádherné temné modři je seženete i v odstínech růžové, bílé nebo žluté.

Drahokamy osazené do hroznu

Velmi sofistikovaný trend, kdy kameny osazené do hroznu maximalizují svoji jiskru. Krásně vypadají jak asymetrické řádky, tak netradiční asymetrické vzory. Nevěsty mohou mít ve snubním prstenu všechny své oblíbené drahokamy a mohou experimentovat s odstíny. Zdůrazní tak svůj styl a preference.

Oválné diamanty

Podlouhlé symetrické kameny působí, že je jejich povrch větší než ve skutečnosti. Tento brus dokáže navíc skrýt mnohé nedostatky drahokamu, takže se chlubí vysokou čistotou. Velmi oblíbené jsou snubní obroučky s čirými nebo žlutými oválnými diamanty.

Vintage design

Originalita. Takto jde jedním slovem vystihnout vintage snubní prsteny. Často je zdobí prvky, které dnešní klenotníci nevyužívají, což z nich dělá opravdový unikát. Nevěsty milují jejich klasický design a široký výběr drahokamů.

Lunety

Lunetový typ osazení kamene frčí. Jeho bezpečnost přitahuje ženy, které žijí aktivně a budují svoji kariéru. Drahokamy se také nezachytávají v oblečení a vlasech.

Snubní prsteny „Toi et Moi“

Symbol jednoty tvoří dva stejně velké drahokamy, které odkazují na lásku dvou lidí. Oblíbené byly především v secesi, letos se ale vracejí ideálně v kombinaci kamenů narození ženicha a nevěsty.

Trendy se mění, ale snubní prsten s vámi zůstává po zbytek života. Volte proto s rozmyslem.