Pro ženy: 6 tipů jak poznáte, že je to ten pravý

26. bře 2018

Internet je plný článků o tom, jak poznat toxický, manipulativní vztah, který vás jen ničí a nemá žádnou budoucnost. Možná bychom ale měli hovořit spíše o tom, jak poznat, že muž, který vás nedávno překvapil zásnubním prstenem, je opravdu tím pravým. Níže je několik tipů, které vám pomohou to zjistit.

Je vám k dispozici, i když ho to stojí trochu nepohodlí.

Partnerství občas vyžaduje oběti a kompromisy. Život je nepředvídatelný, nikdy nevíte, co se stane zítra a jednoduše není možné vše stoprocentně naplánovat. Muž „na ženění“ tu pro vás bude, kdykoli ho budete potřebovat, a to i v případech, kdy to pro něj nebude zrovna nejpohodlnější. Je to muž, který se pro vás vydá do bouře, i když mohl sám klidně zůstat na slunci.

Miluje vaše kvality a přiměřeně toleruje negativa.

S tímto mužem nemusíte nic předstírat ani skrývat svou pravou tvář. Můžete být jednoduše sama sebou a ukázat rozhořčení, když jste právě ztratila oblíbenou stříbrnou náušnici, i svou zranitelnost při opravdu náročných životních situacích. Váš partner má samozřejmě své hranice, ale vaše charakterové vady na kráse přijímá s láskou a tolerancí a nikdy se ve vás nepokouší vzbudit pocit vinny za to, kým jste.

Ptá se na váš názor.

Vztah je partnerství nikoli diktatura. Muž s velkým M by vám měl ukázat, že vás respektuje a chce s vámi svůj život tvořit, nikoli vás do něj zahrnout jen tak „na okraj“. Ano, často není jednoduché dělat kompromisy, ale zohledňování názorů a preferencí toho druhého je tím, o čem vztah je.

Chce, abyste byla šťastná.

I když to tak možná někdy nevypadá, jedním z nejdůležitějších cílů muže ve vztahu je snaha udělat jeho partnerku šťastnou.  Není to jen o tom, že vás obdaruje vaším vysněným zlatým přívěskem, ale také dává najevo upřímný zájem o to, jak se cítíte a je schopen kompromisů.

Komunikuje s vámi i ohledně nepříjemných věcí.

S tím pravým nebudete mít strach vynést na světlo věci, které vás trápí. Víte, že vás respektuje a vyslechne vás. Každý vztah musí čelit překážkám a jedinou cestou, jak problémy překonat a vyjít z nich silnější, je začít s otevřenou komunikací.

Ale co je ze všeho nejdůležitější? Jednoduše bude usilovat o to, aby vše fungovalo.

Je totiž velmi jednoduché být v perfektním vztahu. Pravda však vždycky přichází až po určité době, kdy se přestanete hlídat a ukážete více sebe sama. I ty nejlepší páry mají někdy konflikty a pro vytvoření smysluplného spojení je vždy je nutná oboustranná snaha. Takže pokud je muž ten pravý, bude usilovat o to, aby váš vztah fungoval a byli jste v něm oba šťastní.