Pánové nemusí na svatbě vypadat nudně. Stylové tipy, jak zpestřit outfit

26. srp 2021

Ať už jdete k oltáři říct své životní ANO, nebo jste podporou svého nejlepšího kamaráda, který se rozhodl spojit svůj dosavadní staromládenecký život s dlouholetou partnerkou, nemusíte na svatbě vypadat nudně. Už dávno neplatí, že smokingy jsou povinností a že černé leštěné polobotky zaujmou. Dnes se fantazii meze nekladou a pokud není svatba vedená v konkrétním duchu čili jestliže není předepsán dresscode, vsaďte na pár tipů, které outfit posunou na vyšší úroveň.

I když se pozornost při svatbě upíná především na šaty nevěsty, zájem může vzbudit také ženich nebo jednotliví hosté. Jen je třeba sázet na stylové oblečení či módní doplňky, které rozhodně nejsou ani na svatbě tabu.

Když oblek, tak modrý nebo v béžovém provedení

Chcete zůstat u klasiky a nemáte chuť na kárované kalhoty s délkou ke kotníkům? Oblek není krokem stranou, pokud si ho pořídíte ve správné barvě. Černé se na svatbu nenosí, hodí se spíše na smutnější události, proto vsaďte na modrou nebo béžovou. Zejména druhý zmíněný odstín se dostává do popředí a kombinuje se především s černými košilemi rozepnutými u krku.

Zrak neodvracejte ani od vzorovaných modelů. Károvaný motiv je stále stylový a pokud zdobí třeba šedý oblek, máte outfit na svatbu sebe nebo známého připraven.

Vesta dotáhne outfit do detailu

Ať už jste svědkem nebo ženichem, za zvážení stojí vesta. Obléká se zpravidla na košili a na ni se poté obléká sako. Mluvíme o prvku, kterému se mnoho mužů straní, což je velká škoda. Dokáže totiž dotáhnout outfit k dokonalosti a patřičně ho oživit (zejména pokud není jednotného odstínu jako zbytek obleku).

Mimochodem, věděli jste, že vestička má i své etické opodstatnění? Muž by totiž správně neměl ukazovat břicho. Při rozepnutí saka ho však ukazuje. Díky vestě se tomuto etickému přešlapu vyhne s grácií a stylem.

Manžetové knoflíčky nejen pro byznysmeny

Svatební outfit může povznést na vyšší úroveň i obyčejný manžetový knoflíček. Bohužel se mezi muži traduje, že jsou knoflíčky pouze pro byznysmeny. Ale není to tak. Košile mohou zdobit prakticky každému a chybuje ten, kdo za ně neutrácí.

Obecně platí, že je dobré se držet střídmějších vzorů. Oblíbené jsou především hranaté nebo kulaté alternativy, které svým zbarvením ladí buďto k obleku, nebo k hodinkám.

Když motýlek, tak dřevěného charakteru

Pánské motýlky zaznamenávají hlavně v posledních letech velký zájem. Kravaty zkrátka už omrzely, což je velká škoda, protože zejména ty úzké jsou stylovým doplňkem každého společenského outfitu. Motýlci však nejsou krokem stranou, pokud se tedy vsadí na jejich správné provedení.

Dnes jsou moderní zejména dřevěné alternativy motýlků, které jsou jedinečným a nevšedním prvkem. Už máte ve své sbírce alespoň jeden takový?

Foto: Unsplash.com