Nesmrtelná klasika v moderním kabátku - snubní prsteny z bílého zlata

12. zář 2019

Zlato a stříbro jsou drahé kovy, které budou oblíbené asi vždy. Šperky z nich jsou kvalitní a jsou znakem určité životní úrovně. V posledních letech jsou stále oblíbenější šperky z barevného zlata, největším trendem je potom zlato bílé. V tomto článku se dozvíte, proč byste měli zvolit zásnubní/snubní prsteny právě z bílého zlata. 

Kompromis mezi zlatem a stříbrem 

Zlato nebo stříbro? Může se stát, že při odpovědi na tuto otázku se s partnerem úplně neshodnete. Bílé zlato je perfektním kompromisem, pokud chcete použít jako materiál, ze kterých budou snubní prsteny vyrobeny zlato, ale barvu byste uvítali spíše stříbrnou. Bílé zlato se totiž obecně vyrábí jako slitina klasického žluté zlata a bílého kovu, čož mu dodá barvu, která se podobá stříbru. O kvalitu ovšem nepřijdete, i u bílého zlata se jeho čistota udává v karátech.

Krása střídá nádheru aneb elegance a funkčnost zároveň 

Bílé zlato se tedy vyrábí jako slitina žlutého zlata a bílého kovu. Mezi bílé kovy patří například stříbro, nikl, mangan nebo platina. Zlato samo o sobě je vhodné pro běžné nošení, příměsí jednoho z bílých kovů se nám podaří vylepšit jej například již o zmiňovanou barvu nebo tvrdost. Bílé zlato se pro lepší odolnost a tvrdost potahuje vrstvou rhodia, která navíc dodá snubnímu prstenu ještě zářivější barvu. Kombinace materiálů, jako je zlato a platina je navíc skvělým řešením pro partnera, který má potíže s alergií na kovy, protože platina je přirozeně hypoalergenní

Rozdílnost není problém 

Že máte s partnerem rozdílné názory a mnohdy i vkus, jste si museli všimnout už předtím, než jste se rozhodli spolu sdílet příjmení i život. V dnešní době je právě rozdílnost moderní, prstýnky nemusí být už nutně stejné, mohou být vlastně naprosto odlišné. Důležité je, že vy dva víte, že i přes to, že jste oba rozdílní, patříte k sobě. Přesně to vyjadřují i vaše snubní prstýnky. Zvolte netradiční kombinaci nejen ve stylu nebo tvaru prstýnku, ale i v barvě. 

Fantazii se meze nekladou

Nevybrali jste si žádný z nabízených prstenů? V BISAKU spolupracujeme s odborníky, kteří vám díky svým zkušenostem a také 3D technologii splní téměř každé vaše přání. Ze zkušeností víme, že výsledek opravdu stojí za to.