Letní svatební make-up? Následující 3 tipy vám pomohou ho udržet i přes vysoké teploty

13. zář 2022

Máločeho se mnohé nevěsty bojí tolik jako rozmazaného make-upu během svatebního dne. Některé sázejí na voděodolné líčení, jiné si najímají profesionály. Lze vůbec zachovat silný make-up během horkých dní a co vám k tomu pomůže?

Aplikujte fixační sprej na make-up

První možností, jak získat nesmrtelný make-up, je aplikace speciálního spreje na zafixování make-upu. Sprej se nanáší až na závěr celého líčení a díky němu vám make-up vydrží po celý den. Výhodou fixačního spreje je, že jej mohou využít nevěsty, které se líčí samy. Stojí jen pár korun a určitě ho oceníte i při jiných příležitostech, než je svatba.

TIP: Do svého svatebního make-upu rozhodně zahrňte voděodolnou řasenku či umělé řasy. Díky nim se během velkého dne nemusíte bát slz.

Objednejte si líčení od specialisty

Pokud si na vlastní líčení během svatebního dne netroufáte, svěřte se do rukou profesionála. Vizážistku si vyberte několik měsíců před svatbou. Nezapomeňte jí sdělit svá očekávání a tužby ohledně toho, jak by měl finální vzhled vypadat. Správná vizážistka by vám také měla poradit, jaké tóny se k vám nejlépe hodí. Velkou výhodou profesionálního líčení je, že si nemusíte lámat hlavu s kvalitou líčidel a fixací make-upu. O vše se totiž postará vámi zvolená odbornice.

Dodržte pár základních pravidel

Profesionální produkty a péče vizážistky nejsou zdaleka to jediné, na co by měly nevěsty během horkého svatebního dne sázet. Je totiž zapotřebí také dodržet pár základních pravidel. Jedním z nich je vyvarovat se silného objímání. Svatba je pochopitelně velmi emotivní záležitostí a o objímání a polibky na ní není nouze. Nicméně se snažte svůj obličej neukládat na rámě či hruď svatebčanů, jinak hrozí, že si tím make-up zbytečně rozmažete. Stejně tak se vyhněte přímému dešti nebo jinému kontaktu s vodou. Protože i když na sobě máte voděodolné líčení, voda vašemu obličeji rozhodně neprospěje.