5 tipů, jak vybrat kapelu na svatbu, aby jste měli o zábavu postaráno!

30. zář 2021

Mít na svatbě kvalitní živou kapelu, která vytvoří nezapomenutelnou atmosféru,
chce bezesporu určitě každý! Jak ji ale vybrat a na co si dát při výběru pozor?

Jaký styl a žánr chcete na svatbě hrát?

V první řadě je důležité si vyjasnit do jakého stylu chcete svatbu ladit a dle toho pak vybírat styl a žánr kapely. Mezi nejoblíbenější současné trendy patří svatby ve stylu vintage a retro, ke kterým neodmyslitelně patří jazz, swing a latino. Na takovéto svatbě těžko uslyšíte oblíbené „Kabáty“ , ale spíše se můžete těšit na elektro swing, blues, latinsko-americké rytmy a novodobé evergreeny!

Jak vybrat kvalitní kapelu?

Při výběru kapely si určitě projděte videa kapely, reference a vyžádejte si repertoár!
Ideální varianta je, když dostanete od nějakého známého doporučení, ale vesměs veškeré tyto informace jsou v dnešní době dohledatelné na webových stránkách a dalších kanálech jako je Youtube, Facebook, Instagram atd.

To hlavní a podstatné je, že kapela vás musí bavit na první dojem a to jak hudebně, tak vizuálně. Nezapomínejte na to, že muzikanti se tak trochu stávají součástí vaší svatby a měli by vám být sympatičtí!

Píseň pro první tanec & repertoár kapely

Projděte si repertoár kapely a najděte si své oblíbené písně. Kapela by vám určitě měla vyjít vstříc při výběru skladby pro první tanec a ideálně si od ní vyžádejte nějaké doporučení.  Zkuste se kapelou dohodnout, zdali je reálné zahrát nějakou konkrétní skladbu. Větší zásahy do playlistu nedoporučujeme. Kvalitní kapela už ví, jak správně ladit celkový repertoár! Někdy je nálada taková, že se člověk chce jen houpat do rytmu, zaposlouchat se do známých melodií a někdy chce zpívat a juchat až do rána!

Odpolední chill out nebo večerní party? Kdy má kapela začít hrát?

Samozřejmě záleží na tom, jak máte rozvržený celý harmonogram svatby a jestli chcete od kapely, aby vám udělala spíše podkres alá odpolední chill out nebo jestli preferujete raději party styl. Proberte to s kapelou, řeknete jim svou představu a nechte si od nich doporučit.
Je škoda, když kvalitní kapela hraje pro publikum, které se právě někde fotí v zámecké oboře…

Kdy objednat svatební kapelu?
Berte v potaz, že svatební sezóna je opravdu velmi krátká, tak i zde platí plavidlo, že čím dříve kapelu objednáte, tím lépe pro vás! Ideální načasování je, abyste měli kapelu závazně zarezervovanou minimálně tři měsíce dopředu na konkrétní termín.