5 důvodů, proč si na svatbu objednat profesionální catering

26. srp 2019

Když přijde na rozhodování o svatebním rozpočtu, hlavní položkou pravděpodobně bude jídlo a pití. Mnoho nevěst má tendenci si říci, že občerstvení zajistí svépomocí. Máme pro vás hned několik důvodů, proč je lepší si objednat na svatbu cateringovou společnost.

Ano, existují opravdu pádné argumenty, proto objednat si jídlo od profesionálů. Pokud zrovna nemáte v rodině michellinského kuchaře nebo sami neaspirujete na nějakou tu hvězdu, bude opravdu lepší se spojit s dodavatelem, který vám připraví menu podle vašich představ.

Žádný stres s přípravou

I když si zpočátku budete myslet, že příprava jídla je to nejmenší – vždyť nám pomohou obě rodiny! Nenechte se mýlit, může se stát cokoliv a pamatujte si, že jako naschvál se to taky stane. Tetička, co má na starost dort onemocní, sestřenka nestihne upéct koláčky, protože jí vyhořela kuchyň a hlavní chod, který měl obstarat budoucí tchán, ještě pobíhá po pastvě…

Nakonec to všechno spadne na bedra ulítané nevěsty, která v posledním záchvěvu soudnosti objedná catering, který nebude jejím představám odpovídat ani v nejmenším, ale bude se dát jíst. Celou agónii si můžete ušetřit, když si dáte na výběr dost času a vše vyřešíte s předstihem.

Bez práce

Jako nevěsta budete mít spoustu práce s celou svatbou a budete se pomalu rozkládat. Jako chytrá nevěsta si to trochu usnadníte, obvoláte či obešlete několik cateringových společností s poptávkou. Potencionálnímu dodavateli dáte všechny potřebné informace a řeknete mu, jak si to celé představujete. Za chvilku už budete mít všechno domluvené včetně servírování a můžete si hostinu odškrtnout ze seznamu. Navíc nebudete muset před hostinou ani během ní hnout prstem.

Kvalita zaručena

Ano, sestřenice z třetího kolene vaší babičky je skvělá kuchařka a její sestra zase peče skvostné dorty. Jenomže i mistr tesař se někdy utne… Bude tedy lepší jejich milou nabídku s díky odmítnout a obrátit se na profíky. Jistě nechcete mít na svatbě nepovedený dort nebo připálenou svíčkovou. Navíc, kromě toho, že od cateringové společnosti na svatbě dostanete přesně to samé, co jste měli na ochutnávce, může vše dokonce vyjít i levněji (odpadají náklady na výrobu nepovedených várek).

Vše bude vypadat vkusně

Na běžných rodinných sešlostech je vcelku jedno, že je každý chod tak trochu odjinud. Tuhle klobásky z Moravy, táhle koláče z Chodska – zkrátka, kdo co přiveze. Všechno se pojídá z plastových talířků a příbory jsou, co dům dal. Na svatbě však jistě budete chtít, aby vše nějak vypadaloProfesionálové vám jednak pomohou vyladit menu, aby do sebe zapadalo a jednak dají celé hostině jednotný ráz, i co se servírování týká.

Žádná starost o úklid

Neexistuje snad nic horšího, než se po prohýřené noci muset ráno obléknout do tepláků a vyrazit uklízet po hostině. Sice tím něco málo ušetříte, ale ruku na srdce, stojí vám to za to? Když si objednáte servis u cateringové společnosti, můžete si s ní domluvit i následný úklid. Pokud budete mít zapůjčené nádobí a objednaný personál, pak je to téměř samozřejmost.