4 tipy pro moderní a zároveň nadčasové svatební fotografie

27. čvn 2022

Svatební fotografie patří k hmatatelným vzpomínkám na velký den každého páru. Proto se vyplatí mít jasnou představu o tom, jak by měly vypadat. V čem tkví kouzlo krásných a nestárnoucích svatebních fotografií?

Focení venku

Téměř každý správný fotograf vám pořídí hned několik fotografií venku. Nejčastěji zamíříte na louku, do lesa či k rybníku v blízkosti svatebního místa, kde není nouze o malebná zátiší pro pořízení romantických párových fotografií. Takové zákoutí si můžete najít i vy sami, nicméně jej vždy pro jistotu konzultujte s fotografem. Fotografie vzniklé pod širým nebem jsou klasikou, která nikdy nevyjde z módy.

TIP: Focení svatby není jen tak. Proto tuto úlohu svěřte fotografovi, kterému budete opravdu důvěřovat.

Focení s prskavkami

Focení s prskavkami patří k velmi oblíbené svatební tradici posledních let. Nejčastěji probíhá kolem desáté hodiny večerní, kdy se svatebčané na venkovním prostranství chopí dlouhých hořících prskavek. To stejné udělají novomanželé a následuje spontánní focení, při němž ženich a nevěsta s prskavkami tančí nebo si vyměňují zamilované pohledy a polibky. Tato živá světelná kompozice je pak plně v režii fotografa, který má za úkol zachytit co nejvíce zajímavých momentek. Fotky s prskavkami ve tmě jsou velmi moderní záležitostí, která jistě vydrží „in“ i další roky.

Momentky

Momentky patří k nejoblíbenějším svatebním fotografiím a novomanželé se na ně právem těší. Zachycují nahodilé momenty plné dojetí, smíchu i radosti a emoce z nich přímo prýští. Mnoho snoubenců si dokonce vybírá svého fotografa podle toho, jak mu jdou právě momentky. Ty totiž patří k nestárnoucím klasikám fotografického umění, a to nejen na svatbách.

Černobílé fotografie

Dalším moderním, ale zároveň tradičním typem svatebních fotografií jsou ty černobílé. Takové fotografie vznikají až v postprodukci, pokud se tedy o ně nepostaral dobový fotoaparát a černobílý film. Svatební fotograf vám po svatbě nasdílí fotogalerii a vy si následně budete moci vybrat, které ze záběrů by se vám líbily spíše černobílé. V každém případě by vám jich alespoň pár nemělo v albu chybět, protože černobílé fotky dýchají zase trochu jinou atmosférou než ty klasické barevné.