MAKRONKY

15
11. říj 2013
Makronkování po kolikáté už ?... no baví mě to co dodat
růžové -čokoládové ganache s mátou zelené - limetka mascarpone a meduňka ,hnědé -káva mascarpone
MAKRONKY - Obrázek č. 1
6
0
MAKRONKY - Obrázek č. 2
4
4
MAKRONKY - Obrázek č. 3
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 4
1
7
MAKRONKY - Obrázek č. 5
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 6
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 7
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 8
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 9
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 10
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 11
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 12
0
0
MAKRONKY - Obrázek č. 13
1
0
MAKRONKY - Obrázek č. 14
1
0
MAKRONKY - Obrázek č. 15
0
0
  • dominikasnsuper! muzu se zeptat kde kupujes mandlovou mouku?
    • mischaaa
      AUTOR
      @dominikasn  díky...mandlovou mouku nekupuji .proste pouze prosiju namlete mandle a cukr...
      • elishka111nádhera! Dělala jsi je poprvé?
        • roozenkaObcas maji mandlovou mouku v Lidlu za 20. Jinak jsem ji videla ve zdravych potrebach, ale za majlant.
          • mischaaa
            AUTOR
            @elishka111  ne-e už se s nima pářu dva roky 😃
            • elishka111no máš je nádherný...já se pořád k nim odhodlávám, ale všichni říkají, že je to strašná piplačka, že se většinou nepovedou...jsi šikulka!
              • tbride@mischaaa  mohu poprosit o recept, vím, že na netu jich je spousta, ale ráda bych nějaký ověřený,? Ráda bych je na svatbu, jak dlouho vydrží? Děkuji.
                • jl2012Mas je prekrasny.. jaky pouzivas barvivo? Ja davam takovy to sypky. Kdyz to micham, je to ok, ale v troube se ta barva vzdycky nejak zhnusni.. stalo se ti to taky nekdy?
                  • janiese1dokonalý!! mohla by si opravdu případně prosím přihodit recept a postup??Moc prosím a moc dekuji😉
                    • katerinkakJsou nádherné!!! 🙂
                      • renes3Jsou boží,já už je taky dělala,povedly se až na podruhé.Ale nemám je tak krásně hladké,děláš je na plevh cukrář.pytlíkem?
                        • 24_simonaNádhera ... prosím prosím o receptík .... jestli je to možné 🙂 moc moc děkuji
                          • dooreentaky bych chtěla recept, nějaký už mám z netu,ale ověřený je lepší
                            • lennusZrovna dnes jsem je koupila u Paula, jako dárek. Ty velké jsou dost drahé, ale zasytí a jsou výborné! Peče je i Iveta Fabešová. Já bych se je chtěla před Vánocema naučit, je to náročné?
                              • lucka12345jetsli bych mohla taky poprosit o recept s postupem 🙂
                                • kecka28Já o recept prosit nebudu, já rovnou poprosím o kalkulaci, kolik si účtuješ za cca 50 ks???
                                  • mischaaa
                                    AUTOR
                                    @tbride
                                    @janiese1
                                    @24_simona
                                    @dooreen
                                    @lucka12345
                                    Na makronky : 3 bílky z velkých vajec-pokojové teploty
                                     25 g cukr-krystal
                                     200g moučkového cukru
                                     125 gmletých mandlí
                                     potravinářské barvivo
                                     postup : Bílky ušlehat do tuha a pak postupne pridavat cukr krystal až získáte lesklou pěnovou hmotu..Moučkový cukr rozmixujte s mandlemi na jemný prášek .Dvakrát ho prosejte !!a pak z lehka a hlavně po částech vmíchejte k bílkové hmotě..přidejte barvivo.a pak ZLEHKA!!! a pomalu přehazujte až bude stékat z vařečky jako široká stuha.Vyzkoušejte si spravnou konzistenci na talířku: pokud se tvoří špička.je to špatně! Měla by se vytvořit kulovitá hromádka .Pokud to tak není,opet přehazujte dokud se tak nestane.
                                    Poté dělejte cukrařským sáčkem jednotlivá kolečka cca 3-4 cm průměr .Důležité-jakmile mate plech ,,nasázený" celým plechem několikrát silně klepněte.a pak ho nechte stat ještě 15-30 minut .na Mkaronkách by se měl vytvořit suchý nelepivý povrch (...což se mě nikdy nepovedlo )
                                    Troubu předehřejte na 150 stupnů a makronky pečte 8-10 minut ( dlohodobým zkoumáním jsem přišla na to ,že se mi podaří,když je peču na 130 horkovzduch klído i 14 minut.makronka se vubec nesmí lepit k pečícímu papíru!
                                    ještě dodatek ke krémům.Já jsem zatím vyzkoušela pouze dva .
                                    1.ve vodní lázni dát rozpustit čokoládu na vaření ,jakmile se rozpustí zšleham k tomu metličkou trochu smetany-hmota má být jemně krémová.ne řídka né husta-proste tak akorát ...pokud jsem chtěla chut čokolady necim ozvláštnit přidala jsem třeba skořici,nebo nastrouhanou kůru z pomeranče-myslím,že fantazii se meze nekladou
                                    2. mascarpone vyšlehat do hladka s trochou cukru´a pak už jen ,,kouzlit s příchutěmi.které přidáváš....limetka,pomeranč,levandule,oříšky,banány......atd
                                    • mischaaa
                                      AUTOR
                                      @elishka111
                                      @katerinkak
                                      @24_simona
                                      @renes3
                                      @janiese1
                                      @jl2012
                                      děkuji za pochvalu 🙂
                                      • mischaaa
                                        AUTOR
                                        @tbride  recept je výše 😉 ,...jinak k době trvanlivosti : já si dělam skořápky " tyden ,nebo i dva dopředu a ve velkém ( upozornuji že se musí udržovat v naprostém SUCHU ! ) po naplnění vydrží max 4 dny ...náplně a především ty z mascarpone postupem času naruší strukturu a makronky jsou pak strasne křehke a v podstate se rozpadají v ruce a to je špatne.
                                        mezi námi ...když udelam makronky pro nasi rodinu tak jejich životnost je max.dve hodiny 😃
                                        • mischaaa
                                          AUTOR
                                          @jl2012  ahojky ..sypké barvivo je s prominutím na hovno 😃 ...dělá přesne to co píšeš..při pečení vybledne a to přeci u makronek neni žádoucí 😉 takže ti doporučuji zkusit gelové barvivo ..dají se sehnat v lepších cukrarnach dokonce jsem je videla i v MAkru ale hlavne na internetu je sezenes hravě 🙂 přeji hezké pečení
                                          • mischaaa
                                            AUTOR
                                            @kecka28  Míšo písneme si na FAce ju 😉 ( makronky ti na svatbu určitě udělam 🙂 )
                                            • mischaaa
                                              AUTOR
                                              @renes3  děkuji za pochvalu.A ano dělam je klasickym cukrařským pytlikem s hladkou trubičkou 🙂
                                              • mischaaa
                                                AUTOR
                                                @lennus  nebudu ti nic nalhávat : je to náročné ! kolikrat jsem mela chut mrsknout s plechem o zed 😃 pokud nejsi cukrař bohyně tak ti to nejaky čas zabere nez se to naučíš .mě to trvalo dva roky .....muzu dát radu - nic pri příprave makronek neuspěchat -fakt .když je psano že je mas nejakou dobu nechat odlezet nez je das do trouby tak je odlezet nech 😉 zkousela jsem to ,,ošulit " o deset minut a cely plech šel do koše .-tak hodně zdaru 😉
                                                • pajinka_johnymam šikovnou sestřičku už se těšim až nam bude pect makrooonky na svatbu
                                                  • mischaaa
                                                    AUTOR
                                                    @pajinka_johny  jasnýýýý 🙂
                                                    • motka1991Tyjo to je bomba! 🙂 já chtěla na svatbu ale nakonec vyhrála klasika tak teď zkusím udělat 🙂 Snad se povedou 🙂
                                                      • mischaaa
                                                        AUTOR
                                                        @motka1991  děkuji za pochvalu 🙂 určitě je zkus zase tak moc těžké to není 🙂
                                                        • motka1991@mischaaa  třeba mi ta cukrařina k něčemu bude 😃 když už se tím neživím 🙂 😃
                                                          • mischaaa
                                                            AUTOR
                                                            @motka1991  no vidíš jsi cukrářka,tak to zvládneš levou zadní 🙂
                                                            • motka1991@mischaaa  noo a ještě sem se k tomu nedostala 😃
                                                              Členem od 7. zář 2011
                                                              68
                                                              profil uživatele