Svatební trendy

6. bře 2013

(zdroj De la Fleur květinový ateliér okr. Náchod)

 

Svatební sezona pomalu začíná a budoucí nevěsty by mohlo zajímat, jaký směrem se budou ubírat letošní svatební trendy.

Určujícím trendem sezony 2013 bude Vintage svatba. 

Vintage svatba - měkké uklidňující pastelové barvy ( starorůžová, světle zelenkavá, krémová) v kombinaci s přírodními prvky, krajkové svatební šaty viktoriánského stylu, svatební účes speltený či v lehkých loknách,přizdobeny květinami, motiv krajky na satebním oznámení, dekoracích i dortech.

Rustikální svatba - svatba v přírodním stylu s prvky dřeva či březové kůry a rustikálními detaily. V popředí je motiv kůry stromů ( na oznámení, jmenovkách, dekoracích, dortech či špercích). Doplňky jako pytlovina, proutí v kombinaci s květinami pak  tvoří originální dekorace.

 

Barvy - mentol / zelená

             hořká čokoláda / zlatá

             hořká čokoláda / šťáva řepy

             dýňová neon

             mátově zelená ( nejen v detailu, ale také na dortech či šatech)

             rubínově červená v kombinaci s bílou a růžovou

             rudá s tmavou červenou

 

Šaty - kromě prvků vitage stylu jsou hitem prvky 20. let minulého století, ženské a elegantní např. malé kloboučky, ozdoby z peří v glamour stylu

           Volné, rozevláté šaty s blyštivými detaily, podtrhující ženskost a jemnost nebo naopak vypasované ve stylu Mermade.

          Trendem zůstávají romantické šaty, široké i splývavé sukně, bohaté řasení, krajka, doplňky typu vějíř, kabelka apod.

 

Účes - trendem roku 2013 ve svatebních účesech jsou copy, copánky a vlasové ozdoby 20. let

 

Květiny - první příčky oblíbenosti si i nadále udržují růže a kaly v různých barevných kombinacích i zpracování. Ani ostatní druhy však nezůstávají pozadu.    Velmi oblíbené jsou míchané kytice z více druhů květin. Nevěsty rády vybírají kytice ze sezonních druhů ( na jaře tulipány, ranunculus, konvalinky... v létě pivoňky, hortenzie, levandule, slunečnice...na podzim jiřiny,ostružiny... v zimě orchideje, amarilys..). Velmi oblíbené jsou také svatební kytice z lučních květů ( jejich cena je však kolikrát překvapivě vyšší)

Typů  i způsobů  zpracování svatebních kytic a dekorací je rovněž několik, záleží na floristovi, jak Vám dokáže poradit s jejich výběrem, zajistit Vámi vysněné květiny ( i ty sezonní lze totiž na burzách sehnat celoročně, ovšem s ohledem na cenu, barvu a velikost květu) a následně zvolit vhodný způsob zpracování, aby pro Vás vytvořil tu nejkrásnější svatební kytici pro Váš nejkrásnější den.

 

Ať už pojmete svůj svatební den jakkoli, přeji Vám , aby byl podle Vašich představ , stal se nezapomenutelným a opravdu tím nejkrásnějším ve Vašem životě.