Charitativní dražba na Modrém koníku.

17. říj 2013
VYBRALI JSME

Skupina aktivních maminek na Modrém koníku organizuje dražbu ručně zhotovených výrobků. Záměr skupiny je jasný: získat finanční částku, která se odevzdá koníkovské uživatelce Hansed. Záštitu a věrohodnost zabezpečuje Modrý koník.

Dražba se uskutečňuje ve speciální skupině, kam může vstoupit každý, kdo má zájem o výrobky a přispět na užitečnou věc. Probíhá během celého měsíce listopadu a obsahuje rozmanité ručně tvořené výrobky.

Maminky měly vždycky sklony se navzájem vyposlechnout, poradit si a pomoc. A tak postupně na stránkách vznikaly skupinky, které mají i různá konkrétní témata, aby se jen tak nepovídalo, ale řešili se i užitečnosti. A v jedné skupince maminek, které se zabývají ručními pracemi, především háčkováním se zrodil nápad uskutečnit dražbu na Koníku. Základní myšlenka byla o vytvoření nádherných ručních práciček a nabídnout je v dražbě. A nápad rostl a zesiloval natolik, až přešel k plánování a realizaci. Každá z uživatelek je jinak šikovná a jinak zaměřená a tedy spektrum jednotlivých výrobků je opravdu pestré, od různého oblečení pro maminky, výbavičku pro miminka a dětičky, přes hračky a doplňky na panenky, dekorace do bytu, vánoční i celoroční až k módním doplňkům. Nejsou to předměty pouze háčkované, objevují se i pletené nebo vyrobené zvláštními technikami jako je např. falešný patchwork.

Nabídka je opravdu dost rozmanitá a musím říci sama za sebe, že jsou to pěkné a kvalitní výrobky. Maminky se snažily, aby každá věc byla jedinečná a zároveň praktická. Ruční práce jsou do dražby věnované. Autorky mají jako odměnu příjemný pocit ve svých srdcích, že pomohou na dobrou věc a že se předměty někomu budou hodit a budou užitečné. Samy si obstaraly materiál a věnovaly spoustu času na jejich zhotovení. 

Veškeré peníze, které se získají v dražbě po dobu měsíce listopadu, budou předány uživatelce hansed. Určitě ji spousta z vás, kteří trávíte čas nejen na Beremese, ale i na Koníku, znáte. Je tu již od roku 2009 a má neuvěřitelně velký sklon k dětem. Učí ve škole a zároveň má dvě malé holčičky Adélu a Klárku. Adélka je od narození postižená a potřebuje speciální kočárek. A právě na tuto praktickou pomůcku, která ulehčí každodenní péči o malou, se uskutečňuje dražba. 

Štítem dražby je Modrý koník, který dohlíží na bezpečnost a serióznost dražby. Zaručuje známku, že se nejedná o podvod, ale o dobrou iniciativu.

Dražba bude probíhat od začátku do konce listopadu, tedy v čase, kdy se shánějí vánoční dárky, kterými chceme udělat radost svým blízkým. A tak je tu příležitost, jak obstarat dárek a zároveň přispět na jiný dárek, který potěší nejen Adélku a její maminku. 

Všechny vás s radostí zvu do nové skupiny http://www.modrykonik.cz/group/4603/, kde bude probíhat dražba s výtěžkem pro uživatelku Hansed.