Květiny Halka Adamová Zlín

19. kvě 2017

Milé nevěsty,

 

cítím potřebu napsat tuto nepěknou recenzi, abyste nebyly zklamané jako já.

Pro začátek: barvy naší svatby byly žlutá a hnědá.

V květinářství paní Halky Adamové jsem si objednala květinovou výdobu na svatbu. Jasně jsme se dohodly na věchech, které na svatbě měly být. Bohužel paní Halka spoustu věcí změnila ke svému...  Nepopírám, že výzdoby byla pěkná, ale prostě to nebylo to, co jsem objednala, očekávala a ve výsledku zaplatila.

V kostele měly být bílé kopretiny. Dodány byly žluté kvítka (omlouvám se, nevím co to bylo zač). Paní Halka to komentovala takto: "Ale bílé kopretiny měly být k ikebaně před oltář a když jsme ji pak zrušili (s panem farářem jsme se dohodli, že je zbytečná, protože mají svou), tak by to nevypadalo dobře. Takto to bylo k barvě svatby. Bylo to přece hezké, ne?" Tedy, za prvé ikebana v kostele byla bílo růžová, takže bílá by vypadala určitě lépe než žlutá, za druhé paní Halka nemohla tušit, jaké květiny v kostele budou.

Do výzdoby před ženicha a mne v sále hostiny paní Halka přidala tykadélka, která jsem jasně odmítla. Teď překáží na fotkách.... A ne, opravdu to není špatným fotografem, ten byl prvotřídní, věřte mi.

Další vadou byly květiny umístěné na dnem vzhůru obrácené sklenky na víno. I tyto jsem odmítla. Chtěla jsem, aby vše bylo na stolech nízké, nezavazelo to hostům v komunikaci, nehrozilo zvrhnutí a tak dále. Paní Halka následně tvrdila, že to odsouhlasila moje svědkyně. Ta to popírá a upřímně, věřím rozhodně jí. I s ohledem na to, že přímo ve svatební den za mnou přišla a ptala se, jestli jsem to náhodou neodmítla. No ano, odmítla.

Objednávala jsem tři květinové náramky; resp. objednala jsem jeden pro svědkyni a pár dní na to jsem doobjednávala dva další pro dospělé družičky. Jsem si celkem jistá, ačkoli na 100% to tvrdit nemohu, že si to paní květinářka psala. Bohužel na to nemám důkaz... Paní Halka následně tvrdila, že to druhá květinářka nezapsala a toto jediné uznala za jejich chybu. Ovšem bez náhrady, pouze s "tak to se tedy omlouvám".

Do vývazků byly objednány kulaté eukalypty, místo nich květnářství dodalo jakési přes 10cm dlouhé lístky na stonku. Dokonce prý byly od zeminy a okousané, to mi družičky i svědkyně v den svatby ani neřekly a honem vše upravovaly a čistily... Měla jsem opravdu skvělý tým pomocnic, bohužel paní Halka k nim nepatřila. Ještě v pátek  ve tři odpoledne jsem s paní Halkou mluvila po telefonu. Kdyby mi to řekla, mohla jsem si utrhat myrtu doma na zahradě... Bohužel, neřekla. Údajně to nevěděli, protože čekali na zboží. Nechce se mi moc věřit, že by to řešili takto na poslední chvíli.

Poslední věcí bylo, že paní Halka v pondělí po svatbě sdílela video s výzdobou a uvedením jména manželovy rodiny. Souhlas si k tomu nevyžádala... Navíc se vlastně chlubila cizím peřím, protože stůl chystali na hotelu, dárečky pro hosty jsem s družičkami dělala já, jmenovky jsem dělala s manželem, kapesníčky "na slzičky štěstí" v kostele jsem také dělala s družičkami. Kapesníčky do kostela umistˇovaly květinářky, ale pouze umisťovaly. Dárečky, jmenovky jsem umisťovala já sama. Stejně tak jsem si sama sháněla dřevěné čmeláčky na výzdobu, fleecové kytičky,... Paní Halka se svým týmem tedy jen udělaly (špatně) květinovou výzdobu, na stůl natáhly runnery a poházely (pěkně) po stolech to, co jsem jim já dodala.

A ještě jedna věcí závěrem: do kytice ze žlutých frézii a alstromérií mi slíbila hnědé růže. Měly tedy být světle hnědé oproti naší tmavě hnědé barvě, to jsem věděla, ale ve výsledku byly starorůžové...

Za 11.000,- to bylo opravdu dost špatné muziky. Kromě toho pochybuji, že se spotřebovalo vše, co jsem k paní Halce donesla, ale nic mi nevrátili - fleecové kytičky, čmeláčky, stužky.

Z uvedených důvodů proto květinářství Halky Adamové nedoporučuji.